UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: ryner ()
Datums: 27/01/2015 15:14

laba diena. Īpašumā nonākusi māja, kurai vajadzīga pamatīga pārbūve, lai tajā būtu iespējams dzīvot. Sāku ar sarežģītāko procesu- apkuri. Mājam ap 80kvm, skaidbetona, koka grīdām, šķībām. Līdz šim darbojas gāzes apkure ar Junkers ZS 14-2 DH AE gāzes katlu un vecajiem, lielajiem ribinieku radiatoriem. Apspriežoties ar dažādākiem cilvekiem, esmu nonācis pie slēdziena, ka piemērotākais variants ir siltās grīdas. Katlam ir atsevišķa izeja siltajam ūdenim. Sola 10 litrus minūtē, domāju, ka pietiek un nebūt nav vajadzība pēc atsevišķas tvertnes siltajam ūdenim. Jūsu domas? Ar apkuri arī liekas, ka viss ir vienkārši, slēdzam klāt kolektorus, sūkņus un termovārstus. Nevajag nekādus akumulatorus un citas tvertnes. Bet liekas, ka tas viss skan pārāk vienkārši, lai būtu patiesība. Kāds varbūt vēlas padalīties ar viedokli un pieredzi. Stipri nesitiet, ja nepareizi domāju. Jau iepriekš paldies!

Re: Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: v_t ()
Datums: 27/01/2015 15:56

man mājā ir ss + siltās grīdas. manuprāt ideāla kombinācija. turklāt pie režīma, kad māja ir nepārtraukti apdzīvota. nekas nav jāregulē, visu laiku stabila temperatūra.

ja īpaši gribas silto grīdu komfortu un sajūtas, tad var ierīkot arī siltās grīdas.
tomēr šķiet, ka ar gāzes katlu optimālākais variants ir radiatori - konvektori. momentāli var dabūt augstas temperatūras siltumnesēju, konvektori ātri uzsilda gaisu un no ekonomiska režīma temperatūras var ātri pacelt līdz 20 - 22*.
nupat nedēļu nodzīvoju dzīvoklī vācijā. piecstāvenē. no rīta, ejot prom, apkuri izslēdz pavisam. vakarā atgriežoties ieslēdz, un pusstundas laikā vonungs ir silts. piecstāvenē, protams, siltuma uzturēšanā piedalās kaimiņu dzīvokļi. privātmājā var atstāt minimālu apkuri.
siltā ūdens pietiek ar atliektiem galiem.
galvenais, lai krieviju sankcionējot, truba nepaliek bez gāzes.

Re: Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: PikkO ()
Datums: 27/01/2015 17:08

Tas katls laikam nav domaats siltajam uudenim uz caurpluudi ... cik saprotu tam ir paredzeets boilera piesleegums ...

80 m2 siltinaatai maajai jaudas pietiksies ... apsaisti panjem tipveida no jumkersa ... ir dazhaadaam situaacijaam ...
es saliku kombineeto, istabaas radiatori, paareejaas telpaas - griidas ... viss fukcionee ... maaja 100m2 ... apkures tilpums 60L ... pat izpeshanaas trauks nav nepiecieshams ... pietiek ar katlaa iebuuveeto ...

Re: Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: slēpnis ()
Datums: 27/01/2015 22:48

Jā, ZS paredzēts boilera variantam. Konstruktīvi čakarīgāk, arī pats boileris vajadzīgs, bet kopumā ilgspēlējošāk, jo mazāk apkaļķojas katla sildelements, ne kā tas ir caurplūdes variantā.

Pie pareizas apsaistes katls vienlīdz labi gan ar grīdām gan radiatoriem strādās. Vienīgi tas, ka grīdu variantā tā apsaiste ir vajadzīga (kolektors, jaucējs un sūknis) bet radiatorus var slēgt pa tiešo bez papildus ieguldījumiem.

Re: Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: DsKs ()
Datums: 28/01/2015 10:44

Pec burtiem ir ar boilera pieslegumu ... pec autora teksta sanak ka caurpludnieks ( pec papiriem ~ 10l minute ir karsta udens sagatavosana )

Apspriežoties ar dažādākiem cilvekiem, esmu nonācis pie slēdziena, ka piemērotākais variants ir siltās grīdas ? Kadel esat nonakusi pie tada secinajuma? Letakas ikmenesa izmaksas tiek solitas pretstata veciem cuguna radiatoriem ?

Man pasam reiz bija sistema kur gazenieks grieza vecos cuguna radiatorus - pargaju uz teraudniekiem ar domu,ka nu tik bus ekonomija - 200l vieta bus 50l udens jauzsilda ... atklati sakot nulle ekonomija ,lai ari cik ir runats par tiem udens tilpumiem,uzsildisanas atrumu,utt.

Ja gribas siltas gridas, tad tas ir cits jautajums uzreiz

p.s.
nekas jau isti sarezgits nav - sajauksanas mezgls + kolektors + caurule

Re: Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: ryner ()
Datums: 28/01/2015 11:01

Paldies par atbildēm! Par siltajām grīdām, grīdas jāsiltina un jālej no jauna vienalga, kāpēc gan to neapvienot ar apkures sistēmas izveidi. Biju pie kolēģa, super, silti, radiatori skatu nebojā, turklāt, lasīju, ka ekonomiskāk par radiatoriem uz kādiem 15-20%.
Pašķirstīju dokumentus un tagad nevaru saprast, katls ar tvertni vai caurplūdi, braukšu uz māju un mēģināšu saprast, abi vienīgais pēc izskata vienādi.
Loģiski domājot, kāds būtu ekonomiskākais/optimālākais/patīkamākais siltā ūdens veids? Ar caurplūdi katlā, vai ar atsevišķu tilpni?

Re: Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: DsKs ()
Datums: 28/01/2015 11:26

Nu par ekonomiju radiatori vs siltas gridas te diskusijas varetu pacelties ... tikai del ta,ka tas ir konvencionalais un nevis kondensacijas katls ...

Lai gan ekonomija pirmam kartam manuprat sakas ar sienam,gridu,griestiem,logiem ...

Logiski domajot caurpludei jabut letakai,jo nekas nevajadzigi nav silts jauztur ... komforts logiski atseviska tvertne ... lai gan siltais udens uz kopejam izmaksam ir tikai nianse

Re: Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: rbm ()
Datums: 28/01/2015 16:32

Cik gadā tika patērēts gāzes uz apkuri?
Jāaprēķina kādi ir siltuma zudumi mājai, lai pārliecinātos ka ar siltajām grīdām tiešām pietiks lai nosegtu ēkas zudumus.
Ņem vērā ka grīdām max ir 28grādi betonā, tātad lai uzturētu telpā +22 grādus no apkures sistēmas ar flīžu grīdu dabūsi ne vairāk par 70W/m2, citiem segumiem vēl mazāk.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: ryner ()
Datums: 29/01/2015 13:54

ja pareizi izrēķināju, 1200m3 gadā, jo pa mēnesi maksāju ap 50 eiro cauru gadu. Šad tad piekurināta tika krāsns. Gribu piebilst, ka tiek likts jauns un siltināts jumts, turklāt, ja ar finansēm viss izdodas, tad arī pamati un fasāde nākošgad tiktu siltināti.

Re: Gāzes katls, siltās grīdas, siltais ūdens
Autors: v_t ()
Datums: 29/01/2015 16:07

par grādiem.
te nu jāteic, ka 22 grādi telpā nav akmenī iecirsts lielums. "kataklizmas" gadījumā arī 20 un 19 ir ok.
no otras puses, betons saulītē uzkarst stipri vairāk par 28 - un nekas, stāv kā stāvējis. "kataklizmas" gadījumā grīdas betonu var uzsildīt arī līdz 30 vai 32 grādiem un to dažu ekstrēmo dienu laikā nevienam nekas slikts nenotiks, arī grīdas segumiem, un varēs baudīt savus likumīgos 22.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   *******   **         **      ** 
 **    **  **        **     **  **    **   **  **  ** 
     **    **        **     **  **    **   **  **  ** 
    **     ******     ********  **    **   **  **  ** 
   **      **               **  *********  **  **  ** 
   **      **        **     **        **   **  **  ** 
   **      ********   *******         **    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727