UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 6
Re: Rudesta -apkures katls
Autors: cilveks ()
Datums: 06/01/2011 00:35

to slēpnis
Nezinu kā ir teorētiski. Šie katli nav paredzēti likt kopā ar akumulātoru, nezinu kāpēc Rudesta to iesaka. Ir pazīstami cilvēki, kas iegrābušies akumulatorā+Rudesta un plāno vēl otru akumulātoru likt klāt, kaut arī kondensāts pamatīgi tek no kalta. Nezinu cik tas katls viņiem kalpos, bet tas nebūs ilgi. Būs kārtējie gudrīši, kas noliek "sceves". Bet nu tak neies jau klausīt nevienu citu kā ražotāju. Stropuva kā pirmais patentētājs neiesaka likt, bet Rudesta saka, ka jāliek. Kādam noteikti trūkst pieredzes. :)

Kā jau minēts - katls strādā uz apkures sistēmas atdzišanu ar gruzdēšanu. Svece ir paredzēta uzturēt uzsildīto siltumu mājā nevis kurināt. Savukārt sistēmu uzsilda, katlu iekurot. Turot atvērtas durtiņas un aizvērtu gaisa vārstu. Respektīvi tikai sākumā malka deg kā parastā krāsnī uz pilnu jaudu. Protams dziļāk nedeg, tikai tik, cik ir uzlikts pie durtiņām. Līdzko atpakaļgaita ir sasniegusi nepieciešamo temperatūru, tā durtiņas ciet, vārstu uzregulē uz atzīmes un katls aiziet. Šim katlam visdrīzāk kilovati ir rēķināti pēc platības, ko katls ir spējīgs uzturēt siltu. Nevis piekurināt.
Esmu mēģinājis kurināt kā parastu katlu ar nedaudz atvērtām apakšējām durtiņām. Varu teikt, ka kalta jauda tad kļūst vismaz 2x lielāka 1x stundā piesviežot pa 3 pagalēm.

Par automātiku uz dūmgāzēm,
Stropuvas forumā biju uzgājis, ka šie jau eksperimentē ar noautomatizētu vārstu, kam termodevējs ir arī pie dūmgāzēm. Bet nevaru uz ātro vairs atrast.
Stropuvas forumā ir

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: khe ()
Datums: 06/01/2011 12:49

Jau ilgu laiku pētot un interesējoties par šo degšanu no augšas, esmu secinājis ka šie rūpn ražojumi ir nepilnīgi. Galējo apstiprinājumu guvu krievu Forumhousā, tik tur bija uzmanīgi jāparlasa pāris tēmas 200lapp garumā + vēl norādītās blakustēmas - kopā ap400 lpp. Krievu dvēseles tur ļoti nodarbojas ar izgudrošanu un intensīvi apmainas idejām. Un visā tajā lērumā dažas ir ļoti vērtīgas. Kautkad sazīmēšu un ielikšu savu iedomāto un salasīto no daž ieteikumiem modeli. cerot uz konstruktīvu kritiku. Esmu pārliecināts ka tas katls jātaisa tepat Latvijā, varbūt ziedojot kautko noformējumā.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: sleepnis ()
Datums: 06/01/2011 14:19

Forumhouss labs. Es tur kādu pusotru nedēļu lasīju diskusiju ar turpinājumiem par otrabotkas degli. Tā rezultātā garāžā pamazām top agregāts. :)

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: ilze velika ()
Datums: 06/02/2012 12:38

ludzu izstastiet kas notiek ja katlu kurina kad ir aizsalis udens un var teik ka necirkulee pa trubaam.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: subaru ()
Datums: 06/02/2012 12:55

tad notiek tas, ko nesen visur rādīja, ja nemaldos madonā, katls aizlido pie kaimiņiem ar visu mājas jumtu.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: eb ()
Datums: 06/02/2012 14:38

ja kaut nedaudz cirkulē, tad vajadzētu atkausēties, bet, ja necirkulē nemaz, tad kā subaru scenārijs.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: khe ()
Datums: 06/02/2012 23:29

to slēpnis:
Vai izdevās izštukot gaisa padeves regulātoru, kas vadās no izejošo gāzu temp? Man tāds prasās uzlikt Atmosam, kam pamēriju tieši dūmvadā(izurbjot caurumiņu un termom iebāžot dūmos) izejošo gāzu temp un kad uzkāpa līdz 260, tad vilku termometru ārā, jo paredzēts tik līdz 300...

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: slēpnis ()
Datums: 07/02/2012 09:51

Khe, ā Tev arī atmoss. Kāds Tev ir? Man ir vecais 20kW. Tad Tu baigi nikni kurini, ja kāpj virs 260. Kaut gan es pats esmu mērījis tikai ar infrasarkano termometru uz nokrāsotu melnu pleķi uz izejošās trubas. Vairāk par 155 neesmu dabūjis, bet tas var neatspoguļot patieso situāciju.
Bet, atbildot uz jautājumu, nē, neesmu neko praktisku darījis šinī jomā. Kā jau vienmēr, laika tādām papildus lietām pietrūkst. :) Bet tāds devaiss būtu vajadzīgs. Varbūt saliekot kopā prātus, kaut kas jēdzīgs arī uztop. Pa priekšu jāsaprot vai taisīt tīri mehānisku, vai ar elektroniku. Abiem savi plusi un mīnusi.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: khe ()
Datums: 07/02/2012 23:22

Man 18kw pajauns un uz "pagaidām" piemests:) Tikko pamēriju ar infrasarkano un atšķirība tāda: 97gr pret 119gr ar to, kas rorei pa vidu. Nez cik precīzs tas rorē iebāztais, bet ir trīs dažādi un diža starpība nav. Pagaidām darbinu ar vilkmi cik skurstenī, bet protams, ka tad vairs nav tie 18kw.
[www.regulus.eu]
Varbūt kautkas tāds plus izmantot esošo dūmgāzu termostatu, jeb otru analogu. Precīzāks atkal.....

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 08/02/2012 05:33

Kādu dūmgāzu termostatu? Man nekā tāda nav. Vai domāji ventilatora termostatu vai dūmgāzu sūcēja termostatu tavā variantā? Bet tas taču arī tāpat no izejošā ūdens temperatūras nostrādā.

Pašreizējā: 3 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  ********  ********    ******  
 **  **  **  ***   ***  **        **     **  **    ** 
 **  **  **  **** ****  **        **     **  **       
 **  **  **  ** *** **  ******    **     **  **       
 **  **  **  **     **  **        **     **  **       
 **  **  **  **     **  **        **     **  **    ** 
  ***  ***   **     **  **        ********    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727