UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā1234567
Pašreizējā: 7 no 7
Re: Pelnu restīte malkas krāsnij.
Autors: binary ()
Datums: 30/12/2014 11:21

Par tām restēm runājot… Mums ir kamīnkrāsns no [www.termomax.lv], reste draņķīga - V veida elementi sametināti pārāk tuvu kopā, rezultātā "pelnbiris" kalpo par "pelnu uzkrājēju", nekas nebirst cauri. Katru reizi pirms kurināšanas nākas gaiņāt pelnus šurpu turpu, lai kaut nedaudz izbirst cauri restei un izveido spraugas gaisa pieplūdei, tīrīšana arī problemātiska.

Kā risināt?

Re: Pelnu restīte malkas krāsnij.
Datums: 02/02/2015 12:12

Tā, esmu nonācis līdz pirts krāsns mūrēšanai un radās vienkāršs jautājums. Ir šamota kurtuve, kura aplikta ar sarkano ķieģeli. Skatoties ru lapas par krāšņu būvniecību redzu, ka praktiski visur starp šamotu un apšuvumu liek bazalta kartonu 5mm biezumā. Vai kāds ar šo ir saskāries? Interesē jautājumi:
1) kāpēc ne tukšums, bet gan nedegošais kartons?
2) kur var iegādāties šādu kartonu par adekvātu summu, ja ru viņš maksā ap 2 eur/m2, tad šeit par 40 eur/m2 man šķiet maigi izsakoties pārcenots,
3) aptaujājot man zināmos mūrniekus, par kartona likšanu visi rausta plecus - kāpēc tik ļoti atšķiras mūrniecības tradīcijas?

Re: Pelnu restīte malkas krāsnij.
Autors: Didzisp ()
Datums: 02/02/2015 13:23

Tradīcijas atšķiras, jo cita Mentalitāte un cita mūrniecības skola. Mums ir mantojumā vacu skola, bet krievi vienmēr savā sulā vārijusies. Ja par mentalitāti, tad tikai krievu pasakās Ivanuška guļ uz krāsns un brauc līgavu lūkoties : ) Es tagad štukoju dēlam mūrēt plīti un sēdmūrīti un arī ievēroju, ka krieviem pilnīgi cita pieeja. Podiņus praktiski neizmanto un visu mūrē no ķieģeļiem. Viņiem pat normālas plīts nav kur apskatīties. Visur tikai kautkadi monstri ar divām kurtuvēm un visādiem pribambasies. Kā iegāju vācu internetā, tā viss uzreiz daudz tuvāks mūsu mentalitātei. Cukas, klemes, drāts, vis saprotamavalodā :) videonav pat pirtskrasni, bet idejas varnūt noder
[www.youtube.com]
Nez kur pie mums tādus materiālus dabūt? Mums, kā pie lrieviem,tikai ķieģeķi :)

Re: Pelnu restīte malkas krāsnij.
Autors: binary ()
Datums: 02/02/2015 14:00

[lv.lv.allconstructions.com] arī pieminēts bazalta kartons:

Quote

Ja plītī paredzēts apvienot šamota un parasto ķieģeli (piemēram, ja no šamota ķieģeļa tiek veidotas tikai kurtuves sienas), svarīgi ir atcerēties, ka šo divu ķieģeļu veidu siltuma izplešanās koeficienti ir dažādi - sasilšanas gaitā ķieģeli dažādi maina savus ģeometriskos izmērus. Tāpēc ir jāizvairās no šamota mūra šuvju pārklāšanos ar parastā ķieģeļa šuvēm. Nevienlīdzīgi sasilstot un neviendabīgi izplešoties, ķieģeli var sabojāt mūra integritāti, tie traucēs viens otram, veidojot plaisas. Šamota sienas jāatdala no parastā sarkanā ķieģeļa sienām, ievērojot 5 mm intervālu, kas tiek aizpildīts ar bazalta kartonu.

No šī es saprotu, ka kartons (nevis tukšums) tāpēc, lai izlīdzinātu temperatūru atšķirības, lai temperatūras maiņa nebūtu tik strauja/kontrastaina. Vai tā varētu būt?

Re: Pelnu restīte malkas krāsnij.
Autors: SerViss ()
Datums: 02/02/2015 19:39

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
.........
> Interesē jautājumi:
> 1) kāpēc ne tukšums, bet gan nedegošais
> kartons?
.................
Tā kā šamotam un parastajam ķieģelim ir dažāda lineārā izplešanās, tad kartona starplikas galvenais mērķis ir novērst tiešu mehānisku saskari (sakabināšanos), kur viena mūrējuma ķieģelis vai šuves materiāls izplešoties varētu aizķerties otra mūrējuma rievā un sākt to lauzt. Vienkāršu tukšumu 5mm izmērā mūrēšanas procesā nav reāli garantēt, jo java paliek java un mēdz izspiesties un iekrist un pēc sakalšanas veidot nelīdzenumu, kas mehāniski var iedarboties un plēst mūrējumu. Forumos ir atrunāti arī varianti, kad pedantiskas mūrēšanas laikā kā pārvietojams šablons tiek izmantots finieris, vai pat arī iemūrēts atstāšanai parastais iepakojuma kartons, kas vēlāk izdeg, bet atstarpi atstāj daudzmaz gludu.

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234567
Pašreizējā: 7 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **        **  **     **  ******** 
       **  ***   ***        **   **   **      **    
       **  **** ****        **    ** **       **    
       **  ** *** **        **     ***        **    
 **    **  **     **  **    **    ** **       **    
 **    **  **     **  **    **   **   **      **    
  ******   **     **   ******   **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727