UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Smaka no ventilācijas
Autors: saty ()
Datums: 29/09/2014 15:18

Sveiki.
PROBLĒMAS APRAKSTS
Man ir sekojoša problēma.
Dzīvojam rindu mājā, mājai 2 stāvi. Lejot ūdeni vai nolaižot ūdeni tualetē, vienalga, 1-jā stāvā virtuvē vai tualetē, vai 2 stāvā tualetē, no tvaika nosūcēja nāk (pūš) iekša nepatīkamu smaka, smaka tika līdzīga kā no kanalizācijas.
-Vasaras periodā kad logi vaļā smakas nebija.
-Reizēm (īpaši kad ārā aukstāks par +10) stāvot pie plīts var just ka pūš iekšā (reizēm ļoti stipru smaku reizēm mērenu)
-smaka parāds it īpaši ja netiek īlgi lietots ūdens (piemēram no rītiem, vai atgriežoties no laukiem pēc brīvdienām.
-Ja taisu vaļa balkona durvis tad no tvaika nosīcēja nepūs, bet otrādāk iesūc iekša (neslēdzot nosūcēju)
Bēnios iepreiksejais saimnieks pārbuvēja ventilācijas caurules: bija 2 skursteņi un katrā sava ventilācija. Tagad vienu ventilāciju noņema un betonāgrīdā novirzīja pie atlikušas ventilācijas caurule, tur par tkur gazes katla dumvads.
JAUTĀJUMI:
1) Vai varētu būt tā, ka tika paredzēta kanalizācijas ventilācijas truba un tā, piemēram bēniņos darbu rezultātā tika savienota ar tvaika nosūcēja ventilācijas trubu, kas kopā ir ielikti bēniņos betonā grīdā?
2)Vai ventilācijas apkopes pakalpojuma sniedzējiem ir tāds rīks kā čūska (nezinu kā pareizi saucas, lai ieliktu ventilācijas šahtā (trubā) un paskatīties kās tai caurulei ir pievienots, pirms es sāku darbus bēniņos (doma ir uzcelt grīdu vietā, kur bija nogrieztas caurules un apskaties kā viņas tur ir savienotas tagad.

Un vēl paris dienas atpakaļ saindējamies ar tvana gāzi. Saprotu, ka lieta ir nopietna līdz ar to prasu padomu, jo tas lietas noteikti ir savienotas, jo ventilācija nestrādā tā ka vajag.!

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: soseds2 ()
Datums: 29/09/2014 19:40

Ir iespējams, ka būvniecības laikā savienotas k ventilācija un noūcējs. Kanalizācijas opkopes firmām ir kamera cauruļu izpētei no iekšas. Varbūt ir nomā.

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 29/09/2014 20:22

Vai apkures telpā ar gāzes katla ierīci gaiss no ārienes tiek iekšā pa tiešo? Varbūt katlam darbojoties ventilātors spiests vilkt gaisu gāzes sadedzināšanai no citām iekšējām telpām un tapēc ventilācijai jādarbojas, kā gaisa pievadam. Arī visām telpām ailes ļoti blīvi noslēdz gaisa padevi - tapēc tad, kad tiek vaļā turēti logi vai balkona durvis problēmas tikpat kā nav.

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: saty ()
Datums: 29/09/2014 20:48

Ja pūš iekša tā ir pusbēda, bet ja pūš ar nepatikamo smaku, tad jau ir nekomfortabli. Dažreiz ieslēdzu tvaika nosūcēju, lai nepūš iekšā virtuvē. Attaisot logu sākt pūst iekša tvaika nosūcējā.

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: rbm ()
Datums: 29/09/2014 22:09

Uzkāp uz jumta un apskaties cik izvadu ir uz jumta. tālāk palaižam lejā caur ventilāciju dūmus un ieslēdzam nosūcēju, kā rezultātā redzam caur kuru atveri tiek izvadīts virtuves nosūcējs. tālāk ostam trubu galus un saprotam vai kanalizācijas stāvvads ir pieslēgts turpat vai atsevišķi.

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: he ()
Datums: 29/09/2014 22:45

izskatās, ka tur ir problēmu buķete.

1) vai nu savienota kanalizācijas ventilācija ar parasto ventilāciju vai arī abu ventilāciju izvadi uz jumta ir par tuvu viens otram - tas ir pretrunā ar būvnormatīviem [likumi.lv] punkti 252 - 254

2) visdrīzāk telpā ar gāzes katlu nav pietiekama gaisa pieplūdes (nav logu, šķirbu uz āru). Rezultātā kurinot katlu nav no kurienes paņemt trūkstošo gaisu, kam skriet ārā pa dūmvadu. Un tad gaisu sāk raut iekšā pa mājas vent kanāliem (piemēram, virtuves nosūcēju), kas paredzēti gaisa aizvadīšanai no mājas. Un tas gaiss nāk iekšā ar ventkanālā piejaukto kanalizācijas ventilācijas smaku. Normālā režīmā gaisam pa ventkanāliem jāiet ārā no mājas, nevis jāplūst iekšā. Tāpēc arī attaisot logu smaka pazūd, jo tad pa logu gaiss pieplūst un ventilācijas kanālos gaisa plūsma pagriežas pareizajā virzienā - no mājas ārā.

3) kad ieslēdz virtuves nosūcēju un logi ciet, tad gaisu mājā rauj iekšā pa dūmvadu? kopā ar tvana gāzi.....

Un no autora(es) teiktā nav skaidrs, kas tur ar ko ir kopā - vai arī gāzes katla dūmvads pie ventkanāla pievienots?!?
Jebkurā gadījumā telpai ar apkures katlu, kurā kaut kas deg, vajag normālu gaisa pieplūdi organizēt, vēdlodziņu vai tmldz.... Ja nē atkal var sanākt epizodes ar tvana gāzi...

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: DsKs ()
Datums: 30/09/2014 08:41

Te gadijuma viss nav viena kanala salikts - ventilacija,gazes katla dumvads un kanalizacijas elpinasana?

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: saty ()
Datums: 30/09/2014 11:26

Visticamāk HE un DsKs ir taisnība.

Ja zem kanāls ir domāts cauruļu komplekts, nevis vienā caurulē, kas iziet uz jumta tad JĀ. No sākuma vija divi kanāli. Viens mājas stūrī Dūmvada un varbūt vēl kas tur tajā kanālā (uz jumta nebiju nezinu)) un otrs ir mājas centrā. Tas otrs kas mājas centrā bija paredzēts kamīnam, viena caurule 50mm diametra - visticamāk kanalizācijas ventilācija un 2 caurules diametrā 100mm. Kas tās par 2 caurulēm diametra 100mm es nezinu šobrīd, bet izskatās, ka viena nosūcējam un otra vannasistabas ventilācija jo šie divi elementi ir mājas vidū. Šo kanālu iepriekšējais saimnieks nogrieza un novirzīja uz to kanālu kas ir mājas stūrī , kur arī dūmvads. Iespējams vēl apvienojot kanalizācijas ventilāciju ar nosūcēju, vai tie ir tuvu viens otram uz jumta.

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: saty ()
Datums: 30/09/2014 11:53

Varat lūdzu ieteikt kā būtu pareizi, jo tuvākas dienas gribēju bēniņos izcelt to betona daļu, kur iepriekšējas saimnieks grieza tādu ka celiņu no centra kanāla uz stūra kanālu, un un lika iekšā tas caurules pārtaisīt tā ka bija no paša sākuma.

1) Vai nav tā, ka VISAS MĀJAS ventilācijai nekāda gadījuma nedrīkst būt blakus tam izvadam uz jumta pie kura ir pieslēgts gāzes katls, es domāju to stūra kanālu.
2) Vai VISAS MĀJAS ventilācijai jābūt centrā kanālā tas centra kanāls kaut kur 4-5 metri no stūra kanāla

3) Ja es novirzīšu VISAS MĀJAS ventilāciju uz CENTRA KANĀLU, tad pirmā stāva ventilācijai un tai ventilācija, kas pie gāzes katla būs 2 leņķi, t.i bēniņos nolikt horizontāli caurules un pēc tam atkal no bēniņu grīdas vertikāli uz jumtu. Kā tas ietekmēs ventilācijas darbības. Vai nav tā, ka ja tika vertikāli tad ventilācija stādā labāk, nekā ir 2 pagriezieni.

4) Tātad mana ir 2 kanāli kas iziet uz jumta: VIENS mājas stūrī, tajā paša stūri pirmajā stāvā ir gāzes katls un ir ventilācija pie sienas pie gāzes katla, OTRS mājas centrā.
Un ir sekojošie elementi:
a) Nosūcējs
b) Pirmā stāva tualetes ventilācija
c) Ventilācija pie gāzes katla
d) Otra stāvā Ventilācija vannas istaba
e) Un protams kanalizācija elpināšanas caurule.
Vai būtu pareizs tā ka:
Stūra kanāls: – gāzes katls un kanalizācijas elpināšana
Centra kanāls: ventilācija pie gāzes katla, pirmā stāva tualetes ventilācija tvaika nosūcējs, otra stāva ventilācija.

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: DsKs ()
Datums: 30/09/2014 11:58

Lien uz jumta un saskaiti cik ir kanalu skurstenim ... un tad tikai kaut ko talak shtuko

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  ********  **      **  **      ** 
       **  **     **     **     **  **  **  **  **  ** 
       **  **     **     **     **  **  **  **  **  ** 
       **  *********     **     **  **  **  **  **  ** 
 **    **  **     **     **     **  **  **  **  **  ** 
 **    **  **     **     **     **  **  **  **  **  ** 
  ******   **     **     **      ***  ***    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727