UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: Rx ()
Datums: 18/09/2014 18:37

Ja ir pašu mūrēta ...tad jau viss kas iekšā ir labi zināms? ...lielāko tiesu...nav...zināms! Skursteņslauķi profesionāļi zin, kā krāsns būvēta, jeb nojauš. Ja nav speciālās tīrīšanas vietas atstātas ( ar speciālajiem korķiem), tad skursteņslauķis šai "Vecajai kā pasaule" izsit papildus tīrīšanas caurumus, iztīra, un uzliek korķi! Vēl: Katram skurstenim jābūt pašā lejā tīrīsanas cukai- sodrēju izņemšanai. Ja tur vilkme lieliska, vaina krāsnī. Kādu laiku izlīdzēties var ( ja vēlās iekurināt krāsni nosacīti siltā laikā) šajā skursteņa cukā ieliek vienlaicīgi ar krāsns aizkurināšanu, avīžu saišķi un aizdedzina. Karstums no avīzēm, tām degot veic spēcīgu gaisa cēlējspēku. Tikko avīžu kušķis aizdegās, sāk intensīvi degt, aiztaisa cuku un visa vilkme aizies uz krāsns vilkmi un sāksies pareizs process. Pēc kurināšanas siltums skurstenī saglabāsies jau ilgu laiku un šāda iekurinšana nebūs vajadzīga. Ja katreiz tas jādara- jātīra krāsns!

Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: Begemotc ()
Datums: 19/09/2014 10:14

Ko tas binary ar to domāja - negaisa laikā nevajag kurināt? Kā tas saistīts?

Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: Uldiš ()
Datums: 19/09/2014 11:51

Internetā atradu šo:

Kā rīkoties pērkona negaisa laikā
- Tuvojoties negaisam, jāaizver logi, durvis un dūmvadu aizvērtņi. Bez īpašas nepieciešamības vēlams neiet ārpus telpām, un nevajadzētu kurināt plīti vai krāsni, jo dūmi palielina risku, ka ēkā var iespert zibens. - varbūt kāds, kas labāk pārzina fiziku, var šo izskaidrot par dūmiem un elektrovadītspēju?
- Negaisa laikā nevajag atrasties pie elektroinstalācijām, antenām, logiem, durvīm, ūdens krāniem un radiatoriem, kā arī citiem metāla priekšmetiem. Radio un televizoru, kā arī citu sadzīves elektrotehniku vēlams atvienot no elektrotīkla, un nedrīkst izmantot mobilo telefonu.
- Pērkona negaisa laikā nedrīkst palikt atklātās augstienēs, blakus metāla žogam vai zibensnovedējam, nevajag slēpties zem augstiem, atsevišķi augošiem kokiem. Ja klajā laukā nav, kur patverties, tad jānoguļas zemē, iespēju robežās izvēloties sausu, smilšainu grunti, tālāk no ūdenskrātuvēm.
- Apstākļos, kad zibeņo, ir riskanti braukt ar velosipēdu, motociklu vai motorolleri; vēlams nokāpt no braucamrīka un nepalikt kontaktā ar to. Pērkona negaisa laikā arī nedrīkst braukt ar laivu, peldēties vai makšķerēt. Nepieciešams attālināties no ūdenskrātuves, jo ūdens labi vada elektrību.

Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: binary ()
Datums: 19/09/2014 12:50

Pieļauju, ka Uldiš atrastā informācija ir no kāda ziņu portāla, tur šī informācija ir vairākās versijās pieejama. Bet arī VUGD mājas lapā ir minēts, ka dūmi vada elektrību (ja ne lieliski, tad vismaz labāk par gaisu) - [www.vugd.gov.lv]

-- citāts --
Nekuriniet plīti vai krāsni. Dūmi vada elektrību un pieaug risks, ka ēkā var iespert zibens.
-- citāta beigas --

Ticēt VUGD sniegtajai informācijai vai nē, tas lai paliek katra paša ziņā… Tikai nevajag aizrauties ar argumentiem no sērijas "visu mūžu kurinu, nekas nav noticis" - kā zināms, vairums cilvēku šādas frāzes var teikt par teju jebkuru jomu, taču nelaimes vienalga notiek.

Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: Didims ()
Datums: 19/09/2014 12:51

Parasti dūmos ir augstāks mitruma saturs, kā apkārtējā gaisā. Mēs lieliski redzam ūdens tvaiku mutuļus "dūmiem" paceļoties no skursteņa. Vienīgs vai negaisa laikā, kad apkārt šķit un gāžas ūdens, šis mitrums kautko no sevis iztaisa.
Tīri praktiskais aspekts, ka pie brāzmaina, mainīga virziena vēja var sist dūmus atpakaļ skurstenī.
Vēl, kas nāk prātā ir, ka lodveida zibens gadījumā (esot tā tuvumā) nevajag straujas kustības, jo tas rada gaisa kustību tavā virzienā, kas attiecīgi var to zibeni iekustināt uz tevi. Tāpēc arī nav vēlama vilkme telpās un kurinot krāsni vilkme veidosies nenovēršami.

Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: Didims ()
Datums: 19/09/2014 12:54

Un galbeigās, negaisi nāk un aiziet ( un pie tam diezgan ātri). Vai tiešām pa visu vari būtu jākurina arī tad, kad ārā zibens šķīst. Parasti uz šo brīdi dzīvajā dabā viss noklust, pierimst, lai "līksmotu" ar vēl lielāku sparu, kad negaiss ir pāri.

Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: pamats topošais ()
Datums: 19/09/2014 13:34

Man liekas par mobilā nelietošanu ir pilnīgs bleķis. Tas ir kaut kāds pārnesums, kā bija ar CD pielikšanu pie spogulīša, lai radars neņem. Pa vadiem "zibens mājā var ienākt", bet pa bezvadiem nu gan nē!

Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: binary ()
Datums: 19/09/2014 13:53

pamats topošais, angļu valodā rakstītajos resursos mobilie ir pieminēti, bet drusku citādāk nekā LV versijā - mobilos lietot drīkstot, taču tikai tadā gadījumā, ja tie nav pieslēgti pie vada (auto lādētājs, mājas lādētājs, datora kabelis utt).

Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: Arnis ()
Datums: 19/09/2014 16:12

Schiedel skurstenis (160mm) + granulu katls. Arī kūp, kad tikko ieslēdzas. Nāk dūmi pa visām spraugām, kad iekuras, tad viss ir teicami. Katls gan slēdzas iekšā 1x pa 24h, lai uzsildītu ūdeni. Konkrēti riebjas, pat nezinu ko iesākt :( varbūt regulācijas vaina katlam?

Re: Slikta vilkme kurināšanas sākumā
Autors: asd ()
Datums: 19/09/2014 16:52

Šogad Līgo vakarā Rīgā mūsu mājā no skaidrām debesīm bija zibens?? spēriens ar pamatīgu blīkšķi, tā kā sprādziens, divi ieslēgtie kompji pagalam, arī printeris, kurš bija izslēgts, un palikām bez Lattelekom TV, jo rūteris ar pagalam, bet to Lattekom nomainīja. Kaimiņam arī rūteris bija beigts. Kurināts nekas netika, bet visas el.ierīces bija pievienotas, jo šitādu jau nevar paredzēt. Gudri cilvēki teica, ka mēs esot pasargāti, jo 20m attālumā otram kaimiņam ir zibens novadītājs un blakus mūsu mājai ir liels bērzs ar nolauztu galotni, kura pievelkot zibeni un tālāk 9 stāvu mājas.
Šoreiz teorija ar praksi nesaskanēja.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **     **        ** 
 **     **   **   **   **     **  **     **        ** 
 **     **    ** **    **     **  **     **        ** 
 **     **     ***     *********  *********        ** 
 **     **    ** **    **     **  **     **  **    ** 
 **     **   **   **   **     **  **     **  **    ** 
  *******   **     **  **     **  **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727