UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Pirts ventilācija - prakse
Datums: 30/06/2014 17:26

Sveiciens! Zinu, ka šī tēma ir pārspriesta jau vairrākkārt, taču nevienā no vēstures tēmām neatrodu praktisko risinājumu. Agrāk ļoti neiedziļinājos, bet šobrīd būvēju pirti un rodas praktisks jautājums.

Tātad - ir priekštelpa un ir pērtuve, pirts krāsns tiek kurināta no priekštelpas loģiski. Skurstenis ar ventilācijas kanālu atrodas pa ēkas kores centru, turpat kur krāsns. Pēc agrāk jau iztirzātā labākais variants ir ja svaigais gaiss pērtuvē pieplūst no apakšas kaut kur ap krāsni un promejošais gaiss iziet pa pretējo krāsnij sienu nedaudz virs grīdas. Tad nu rodas jautājums - kur tiek noslēpts (un kāds) ventilācijas kanāls, lai tas no pretējās sienas varētu pieslēgties ventilācijas šahtai?

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: Aigaritto ()
Datums: 01/07/2014 12:24

Arī man šis ļoti aktuals jautājums, bet man vienīgi palielāka ta pirts ēka..ap 48 m2
Kurā ir Duša, WC, gērbistaba, pērtuve , koridors un atpūtas telpa 20m2
Viss tas būs sabāzts vienā stavā...

Ir doma kā to visu ventilēt ? Jo pirts būs mitrā malkas un domāju mitrums radīsies diezgan paliels telpās , vai iespējams dabīgi to visu noventilet vai labāk "daļēji dabisko" ar nosūces ventilatoriem WC un dušā ...bet ka panākt lai viņi nerauj siltumu arā no pirts uz iekstelpām

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: Didzisp ()
Datums: 01/07/2014 19:13

Vilni, man tieši tāpat,kā Tu stāsti. Ventilācijas gofrēto 100mm trubu es iestrādāju starpsienā starp pērtuvi un dušas telpu. Dušas telpā uz otru pusi augšā arī iztaisīju pieslēgumu, lai dušas telpa "elpo". Tālāk truba aiziet pa griestu siltinajumu lidz griestu ventilācijas lūkai. To gan es praktiski turu ciet. Tālāk jau uz skursteņa ventilācijas cuku. Jā, pagara truba sanāk, bet man skurstenis garš un vilkme tāda, ka špicku dzēš nost. Vārdu sakot, vajag paredzēt ventilāciku jau pirts sienu celsanas laikā. Vēl ir variants ventilācijas kanālu taisīt no dēļiem. Labāk gan metāliski trubu ņemt un to nosegt ar dēļu falšpaneli. Alumīnija gofra nebaidās no mitruma.
Aigaritto. ja būs atsevišķa truba no pērtuves līdz skursteņa ventilācijas cukai un atseviška līdz WC un citam telpam. tad nekāds siltums tur pretēji nestaigās. Visu izraus pa skursteni laukā. Protams, jābūt gana garam skurstenim,lai viss šancētu. Tāpat, katrā vietā vajag likt regulējamas restītes vai difuzoru un tos tā noregulēt, lai visur apmēram vienādāka gaisa plūsma.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Datums: 01/07/2014 22:45

Nu it kā tas būtu skaidrs, bet ir tomēr diezgan paliela problēma to ventilācijas vadu iestrādāt.

Vertikālajā sienā faktiski bez variantiem sanāk diezgan nelāgs izbīdījums virs apšuvuma, kas šķērso lāvu, jo zem apšuvuma ir tvaikizolācija, folija, kur attiecīgi apšuvums nevar atbīdīties tālāk par 2.5cm - sanāk reāli laist virs apšuvuma, kas ir tas sliktākais.

Griestu pārsegumā arī nekas labs nav, bet tur vismaz ir iespējams pilnībā nomaskēties. Slikti, ka vienā vietā jāiet cauri tvaikizolācijai.

Bet nu ar vertikāli ir slikti. Nekas labs nenāk padomā.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Datums: 02/07/2014 00:21

Tikko ienāca prātā, ka varbūt nav nepieciešamība cīnīties, lai izvilktu vadu līdz skursteņa kanālam, bet veidot izplūdi fasādē - resp. ievads tam kanālam būtu nedaudz virs zemes (zem lāvām), pats vads iet fasādes siltinājumu uz augšu un tur pagriežas 90 grādos caur ārsienu. Vilkme?! Bet toties varu pilnīgi bez problēmām iegūt ideālu, maksimālu diagonāli starp ieplūdi un izplūdi.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: khe ()
Datums: 02/07/2014 08:46

Varbūt ziemā kondensāts saledos tajā āra kanālā? Ja vejš no tās puses, tad nekādi vilkmes noteikumi nestrādā - gaiss feini spiežas iekšā pa visām iespējamām spraugām, ja nu vienīgi rori uzvelk virs jumta.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Datums: 02/07/2014 10:25

Jā, tā tas ir - problēmas ir ļoti iespējamas, tāpēc interesējos par reāli dzīvē strādājošiem standarta izpildījumiem, kuri neprasa interjera vai konstrukciju sabojāšanu.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Datums: 02/07/2014 10:31

Nu jā, te uzskatāmākai ainai - pilns internets ar šādām shēmām -
[www.build.com.au]

Viss ir ideāli, sienas bez izvirzījumiem utt, bet kā praktiski notiek, ja grib tikt atpakaļ pie ventilācijas šahtas skurstenī - neatrodu.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Datums: 02/07/2014 11:18

Radās šāda ideja.

Ventilācijas kanāls ir sprauga starp foliju un apdares dēli vienā segmentā, kurš ir tieši pretī skurstenim, resp. tā kanāla izmērs sanāktu 2.5cmx60cm, turklāt pirms sist apdares dēli to segmentu norobežo no virspuses ar plēvi - sanāktu viena kanāla virsma folija otra plēve un no sāniem distanceru līstes. Tad skursteņa tuvumā uztaisīt kaut kādu pāreju no 2.5 x 60 uz standarta kvadrātu 110x5.5, kuru tad ielaiž ventilācijas cukā.

Ja gribētu uztaisīt plūsmu mazliet diagonālāku pa telpu, tad no tās šahtas sākuma varētu pavilkt jau standarta kvadrātkanālu uz vienu sānu virs apdares dēļa. Tur jau varētu atļauties izvirzījumu, jo tas ir zem lāvas - netraucē un mazpamanāms.

Ko domājat par šādu versiju?

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: kkk ()
Datums: 02/07/2014 11:56

Varbūt vienkāršāk iekārtot ventilēšanu uz priekštelpu, neiespringstot uz ievadīšanu ventilācijas cukā un tad resti ventilācijas cukā no priekštelpas - daudz kur pie somiem manīts, ka mājās iebūvētas saunas tiek vienkārši ventilētas (gan pieplūde, gan izplūde) vienkārši uz iekštelpām.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **     **  **    **        ** 
 **   **   **    **  **     **  **   **         ** 
 **  **        **    **     **  **  **          ** 
 *****        **     **     **  *****           ** 
 **  **      **       **   **   **  **    **    ** 
 **   **     **        ** **    **   **   **    ** 
 **    **    **         ***     **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727