UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: AndrisL ()
Datums: 11/09/2014 21:09

Paldies par idejām un viedokļiem, Būs līdzīgs jārealizē dzīvē.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: J ()
Datums: 11/09/2014 21:44

Man zem krāsns Fibo bloku virspamatā ir 10x15cm izeja uz āru - regulējama - tur tiek padots gaiss pertuvei un krāsnij pilnīgi bez kadām trubām un kānāliem. Pērtuves pretējā pusē zem lāvām apkašā ir atstāta apmēram 2cm plata sprauga zem dēlīšu apšuvuma, kur gaiss atkal iet brīvi bez kādiem kanāliem starp apšuvumu un un alumīnija papīru nokļūst līdz ārsienas izvadam. Ārsienā izvads 100mm gofra un galā restīte. Viss funkcionē un notiek. Pamatideja ir nodrošināt gaisa plūsmu no krāsns uz augšu līdz griestiem, tālāk pa augšu uz lāvām, caur kurām talāk uz leju - uz izplūdi.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: Rx ()
Datums: 13/09/2014 20:30

Viens ir ventilācija kurinot, peroties, bet otrs, ventilācija pēc tam. Iekšā liels mitrums. Liekas ka efektīvākais ventilēšanas veids ir caur atvērtu logu. Tāpēc jautājums: Kādu logu izvēlēties? Koka līmēto, koka parasto, plastmasas. Virināmu divās plaknēs būtu labākais variants. Var atstāt uz ilgstošu ventilāciju. Kurš izturēs karstuma- mitruma aukstuma slodzi?

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: Didzisp ()
Datums: 14/09/2014 07:46

Ja ventilacija pareizi uztaisīta, tad galīgi slapja pērtuve otrā rītā jau ir sausa. Logs nav labākais variants ventilācijai, jo caur to nav pastāvīgas vikmes. Logs labi noder, lai fiksi apmainītu gaisu pērtuvē, bet tas tāds veco laiku variants, kad pirtī nebija ventilācijas sistēmu. Logu protams tikai koka un nekādus līmētos. Nevajag ne tam stiklapaketes, ne modernus virināšanas mehānismus. Logam mūsdienas vairāk estētiska nozīme ,ja nu savajagas, tad attaisa krampīti un atver lpgu līdz galam.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Datums: 15/09/2014 10:17

Turpinot mani interesētu praktiskais viedoklis šajā gadījumā:
[failiem.lv]
Kā redzams, tad skurstenis ir vienā pērtuves stūrī un ventilāciju ideāli būtu taisīt pa diagonāli pretējā.
Tā kā neesmu vēl izdomājis risinājumu, tad gribēju dzirdēt viedokļus.
Mana pagaidu versija ir tāda, ka ventilācijas kanāls ir tajā dūmvadam pretējā stūrī, iziet vaur pārsegumu gar sienu, tad slīpi starp spārēm līdz korei un iztaisnojas un iziet cauri jumtam. Kā šāds variants?

Re: Pirts ventilācija - prakse
Datums: 15/09/2014 10:24

Aizmirsu piebilst, ka pie skursteņa gar krāsni, kā te jau minēts, būs ieplūstošais, priekšsildītais gaiss, tāpēc veidojas tā diagonāle kreiso stūri.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: Didzisp ()
Datums: 15/09/2014 12:16

Man kāreiz tā arī ir, tikai gaisavads iet pa griestu parsegumu līdz skursteņa ventilācijas cukai. Pliku nenosiltinātu trubu labāk gar spārēm nevilkt. Simts punktu veidosies kondensāts.

Re: Pirts ventilācija - prakse
Datums: 15/09/2014 14:29

Didzi, īsti nesaprotu, kā tev iet pa pārsegumu tā caurule, jo tai taču visos variantos būtu jāšķērso sijas, neatkarīgi no tā vai tās tev sanāk garenvirzienā vai taisnā virzienā!? Jeb tev ievads pret pērtuvi neveido telpas diagonāli, bet atrodas tieši pretī skurstenim!?

Otrais jautājums, par kondensātu un caurules materiālu. Sākotnēji man vienkāršāks šķiet izmantot kanalizācijas plastmasas cauruli dēļ vienkāršiem savienojumiem un tādēļ, ka tā ir plastmasa nevis metāls, kuram izteikti varētu būt tā kondensāta problēma. To ka vajadzēs nosiltināt to bēniņu caurules daļu, tas skaidrs, neatkarīgi no kanāla materiāla. Kādas domas par šī kanāla materiālu, ņemot vērā, ka veidojas divi 45 grādu savienojumi (pie pārsedzes un iztaisnojums pie kores)?

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: Didzisp ()
Datums: 15/09/2014 16:34

Man pāsegums sanāk gana pabiezs, un mierīgi izdevās skaidās ierakt 100mm alumīnija gofru. Es jau pats esmu aizmirsis, bet man sijas iet krustu šķērsu. Kad tās liku, jau padomāju par ventilāciju un augšējās grīdas sijas atstāju 10cm no sienas. Tur man paspārne sanāks. Vārdu sakot, ventilācijas gaisavads no pretejā pērtuves stūra iet pa griestiem gar divām sienām. Sanāk diezgan pagarš, bet man arī skurstenis tālāk vēl garš. Es jau teicu, sērkociņš, pie ventilācijas ievada, momentāl nodzies, jo vilkme laba. Parcik visu daru pats, tad vienmēr iepriekš štukoju, kur ies kanalizacijas trubas, kur ventilācijas un kur elektrības vadi. Projekts man galvā :)

Re: Pirts ventilācija - prakse
Autors: Arkādijs Reinieks ()
Datums: 01/09/2020 10:23

Pirts darbojas 15 gadus . No iekštelpām gaiss tiek mitrajā pirts telpā caur stikla durvju apakšējo spraugu ~ 3cm plata un pretējā pusē ~ `30cm no grieztiem ar regulējamu atvērumu lūka. šī vienkāršā sistēma gana labi darbojas.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   **    **  ********    *******  
 **     **  **     **  **   **   **     **  **     ** 
 **     **         **  **  **    **     **  **        
 ********    *******   *****     **     **  ********  
 **                **  **  **    **     **  **     ** 
 **         **     **  **   **   **     **  **     ** 
 **          *******   **    **  ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727