UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Granulu katls starpsezonā
Autors: jamajamajaaama ()
Datums: 08/04/2014 10:06

Pastāsties, kā jūs kurināt savus granulu katlus starpsezonā kāda tā ir tagad. Kad laukā ir +5, bet lai izslēgtu apkuri vēl ir par ātru. GMan ir siltās grīdas un tomēr prasās, lai siltums drusku ir. Katlam atkal šāds laiks ne visai patīk, jo 20kW nav kur īsti grūst.
Uz grīdu man ir maisītājs uzlikts uz mazāko. Atpakaļgaita 4 gaitai ir vairāk uz atpakaļu, bet katls temp dabū augšā ātri un atkal apstājas.
Man ir moderator katls. Tā varētu būt, ka izkurināt maisu, divus un nolikt mierā būtu normāla darbības stratēģija? Kaut kā izskatās, ka šādam laikam baigi noderētu tvertne karstajam ūdenim - uzkarsē to un tad cirkulē pa grīdu pāris dienas.

Re: Granulu katls starpsezonā
Autors: AndrisL ()
Datums: 08/04/2014 10:19

Arī nodrabina prātu sekojoša tēma, jaunbūve 85m2, 15kw katls FuWi.
Plāns:
1. Palaist katlu reizi nedēļā, lai uzsilda ūdeni sistēmā no +20, kad tas darbojas ar normālu jaudu un lai nemokās pie + temperatūrām uzturot +20 temperatūru mājā. Darvas uzveidošanās risks tādā veidā arī tiek samazināts. Katlu jau esmu izslēdzis.
2. Starplaikos starp granulu katla kurināšanu - kurināt kamīnkrāsni reizi dienā, lai samazinātu mitrumu telpās un lai ir silts.

Re: Granulu katls starpsezonā
Autors: GirtsL ()
Datums: 08/04/2014 12:45

Manā neapdzīvotajā jaunbūvē 210m2, 25kw granulnieks pilnais automats ir nogriests uz min, tas nozime sistema iet +20 gradi, radatori protams pie sadas t nestrada, bet siltajam gridam pietiek, lai telpas ar saules palidzibu uzturetu 17-19gr.
Katls pats sevi visu laiku uztur 55-65gr. Paterins 16kg*24maisi menesi, kas ir ~50Ls.
Slegt ieksa/ara galigi neatmaksajas, jo lai uzsildtu atdzisusu sistemu atkal notiek palielinats paterins, kas baigas bus tas pats, vai vel vairak.

Re: Granulu katls starpsezonā
Autors: edu ()
Datums: 08/04/2014 17:19

Automātika. Pareiza automātikas ieregulēšana.
Ja telpās ir pārāk silts dēļ radiatoriem, tad jāpazemina sistēmas temperatūra. Ja māja krietni uzsilst pa dienas vidu, tad jāiestata precīza "ziemas/vasaras" temperatūra.
Vienmērīgas temperatūras uzturēšana telpā būs visekonomiskākais variants (ja nav automātikas, tad kaut ar roku slēgt katlu iekšā ārā, bet lai telpā vienmērīga temperatūra).

Re: Granulu katls starpsezonā
Autors: auseklis ()
Datums: 09/04/2014 18:37

Starpsezonā un visā apkures sezonā vajag izmantot kaut vai nelielu siltuma akumulatoru. Ja katlam ir automātiskās aizdedzināšanas funkcija, tad nav problēmu, katls uzsilda akumulatoru un apstājas, siltākā laikā ieslēdzas pat vienu reizi diennaktī. Man ir Atmos katls ar Peltech degli un 500 litru akumulators. Katla automātika nodrošina atpakaļgaitas temperatūru virs 60 grādiem un katls ir tīrs un sauss, ieslēdzas, kad ir pieprasījums, izslēdzas, kad akumulatorā sasniegta uzstādītā temperatūra. Uz māju siltumu regulē atsevišķa automātika.
Ja interesē, varu atrādīt dabā.

Re: Granulu katls starpsezonā
Autors: avdis ()
Datums: 09/04/2014 21:02

Jautājums AndrimL: man pirmo sezonu arī ir FUWI katls.Viss it kā darbojas normāli, tikai piķojas pelnu kastes rajonā, besī ka tikai ar sišanu var to atvilkni dabūt arā. Vai Tavam katlam arī veidojas piķiszem degļa. Pārstāvis saka lai mēģinu pieslēgt mazā loka sūkni pa tiešo. Varbūt kāds var līdzēt kaut ko ar padomu? Atpakaļgaitas T uzliku maksmālo ko pieļauj automātika (50 C). Vairāk neļauj.

Re: Granulu katls starpsezonā
Autors: AndrisL ()
Datums: 09/04/2014 21:31

Arvid.
Jā man tieši tāda pati problēma - piķis zem pelnu kastes, jo katls man darbojas gandrīz uz minimālākā režīma 0.6. Ir vājas cerības, ka dzīvojot un sildot un tērējot karsto ūdeni šai problēmai būtu jāpazūd.
Kad bija lielie sali un katls slēdzās biežāk, tad mazā loka ūdens tā neatdzisa un iepriekš izveodojusies darva "izdega". Pārstāvis arī iesaka problēmas risināšanai uzstādīt papildus mazā sūkni, taču katla shēmā , kas ir uzstādīšanas instrukcjā, tādā sūkņa nav, un es negrasos tērēties (pirkt un uzstādīt mazā loka sūkni) katla nepilnību novēršanai. Pie tam, ir lielas aizdomas, ka uzstādītais sūknis neatrisinās zemo atpakaļgaitas temperatūru uz katlu.Tam nepieciešams siltuma akumulators, lai saglabātu ūdeni siltu.
Saņemšos, kādu dienu aizbraukšu uz Intersolu un uzrakstīšu sūdzību, lai labo kļūdu, regulē katlu, vai ņem to katlu atpakaļ un kompensē uzstādīšanas un demontāžas izdevumus.
Kolektīvai prasībai būs lielāks spēks, der apvienoties. :)

Re: Granulu katls starpsezonā
Autors: avdis ()
Datums: 10/04/2014 06:59

AndrisL.
Vai tad Tev katlam ir tikai viens sūknis? Man apsaisti taisīja vietējais meistars un viņs gribēja visu taisīt uz viena sūkņa. Bet man šķita ka īsti nebūs labi un uzņemuma meistars pārlka tā kā ir paredzēts shēmā(viņš ar teica kā tā bušot sūdi). Bet tagad izskatās ka lauku variantā sliktākajā gadījumā būtu tas pats, iespējams ka labāk.
Par apvienošanos protams pievienojos, derētu ja vēl kāds šāda katla īpašnieks pievienotos.

Re: Granulu katls starpsezonā
Autors: khe ()
Datums: 10/04/2014 08:39

Vai tad atgaitas temperatūru katls neļauj uzlikt lielāku par 50grC ? Tas gan jocīgi priekš metāla katliem - vajadzētu vismaz 60gr... Tas mazais loks(http://www.caurules.lv/public/uploads/Instrukcija%20FUWI.pdf) arī tāds nepilnīgs priekš starpsezonas, jo kad boilerim pietiek, tad atslēdz sūkni. Es arī mēģinātu pieslēgt starpsezonā boilera sūkni pa tiešo, tik nez ko katls teiks par atgaitu 65- 70gr?

Re: Granulu katls starpsezonā
Autors: avdis ()
Datums: 10/04/2014 22:05

Man vadības blokā apstājās pie 50grC. No rūpnīcas uzstādīts bija laikam 35gr.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********  ********  **    **   ******  
 **     **     **     **    **   **  **   **    ** 
        **     **         **      ****    **       
  *******      **        **        **     **       
        **     **       **         **     **       
 **     **     **       **         **     **    ** 
  *******      **       **         **      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727