UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Autors: Aivars 123 ()
Datums: 27/05/2013 22:15

Boilera pretvarsts laida garam karsto udeni ,uzliku jaunu, nekas nemainijas. 3 gadus nostradaja normali, kas ir mainijies, netieku gudrs. Ir doma uzlikt vel vienu pretvarstu vai izplesanas trauku pie karsta udens izejas. Varbut kads var ieteikt risinajumu, boilers100l.

Re: karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Autors: Praktiķis ()
Datums: 27/05/2013 22:33

Vajadzīds izplešanās trauks.Vari pārbaudīt;tad kad tas pil-atgriezsilto krānu un nedaudz notecini-pilēšanai būtu jābeidzas.

Re: karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Autors: ibm ()
Datums: 28/05/2013 14:53

Jautājums, kāpēc 3 gadus strādāja normāli. 100l boileriem man gan nekad nav bijuši papildus izplešanās trauki ārpusē, acīmredzot pietika ar to gaisa spilvenu, kas boilera augšdaļā veidojas dabiski.
Bet tu runā tiešām par PRETVĀRSTU vai tomēr par drošības vārstu?

Par izplešanās trauku, ideja kā tāda ir OK. Man jau 6 gadus ir 200l boileris (poļu, uz grīdas liekams) un tam instrukcijā bija teikts, ka pilēšana no DROŠĪBAS vārsta karstam boilerim esot normāla parādība. Man tas likā pilnīgi sviestaini, tāpēc pieslēdzu karstā ūdens izejai paralēli izplešanās trauku, nekādu problēmu, viss rullē. Tiesa gan, man karstā ūdens pusē ir arī manometrs, lai redzētu, kas notiek. Jo karstā ūdens pusē spiediens, loģiski, ir lielāks. Pretvārsts stāv tos pašus 6 gadus, nekas atpakaļ neiet.

Es arī balsoju par izplešanās trauku un pie reizes vari ielikt manometru. Vismaz redzēsi, pie kāda spiediena, kas notiek, cik nodzēš izplešanās trauks. Es izplešanās traukā turu pretspiedienu ap 3 bar, lai nevajadzētu to pirkt besīgi lielu un kompensē tikai to, kas virs 3. Varbūt tas ir stulbs risinājums, bet strādā OK.

Re: karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Datums: 28/05/2013 21:59

Varbūt tas dabiskais gaisa spilvens ar laiku aizburbuļojis un tagad ar to gaisu kas tur - ir par maz. Es ar viennozīmīgi par izplešanās trauku.

Re: karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Autors: MW ()
Datums: 28/05/2013 22:03

Nav tu nekāda "dabiskā" spilvena.

Re: karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Autors: Rx ()
Datums: 28/05/2013 23:33

Ir gan dabiskais spilvens! Konstrukcija boileriem ir tāda, ka siltā ūdens noņemšanas vieta nav pašā augstākajā boiera punktā. Lai kā Jūs censtos iepildīt ūdeni, vienmēr augšā būs gaisa burbulis, un tas kalpo kā spiediena demferis, izlīdzinātājs. Ja nebūtu tāda gaisa burbuļa, tad 100% visiem boiriem tecētu pa pārspiediena krāniņu liekais ūdens, jo ūdens ir nesaspiežams, un izplešoties tā spiediens noslēgtā traukā sasniedz fantastisku spiedienu. Tā piemēram 100 litru boilera ūdens ja to uzsildā no 0 līdz 65 grādiem izpletīsies par apmēram 3 litriem! tātad 3 litri izlīs pa aizsardzības ventili. Labi, pārspīlēts ar min temperatūru...bet 2 litri noteikti. Un tā katru reizi, kad izliesiet visu sasildīto ūdeni. Vai tā visiem??? notiek. Nē. Manam boilerim arī nekad netek. Tāpat palasot boileru tehniskās dokumentācijas, tas (gaisa burbuļa veidošanās nosacījums) tiek vienmēr iestrādāts kā obligāts nosacījums. Drošība pirmā vietā. Drošības ventilis ir papildus, lai pārkarstot, vai cita iemesla dēļ, boileris neuzsprāgtu. Kā var pazust šis burbulis, vai arī samazināties pēc tilpuma? Ja netiek mainīts anods, tad var veidoties ļoti sīki caurumiņi boilerī, ko no ārpuses pat nevar fiksēt, jo šīs vietas ātru žūst. Bet gaiss arī iziet pa šiem mikro caurumiņiem. To sauc par pitingu. Ar laiku šie caurumiņi paliek lielāki un sāk parādīt sevi ar tecēšanu. Domāju ka jautājuma autoram drīz boileris būs caurs redzamā veidā.... Sākumā jāizlej viss ūdens, un jāuzpilda pa jaunam. Un uz kādu laiku varbūt būs atrisināts šis jautājums. Papildus izplešanās trauku arī var likt.......bet pareizi tas nav. Visam jāstrādā tāpat bez izplešanās trauka. Lai palielinātu boilera iekšā esošā burbuļa tilpumu, jāpilda nosacīti silts ūdens, tad izplešanās būs mazāka, un pārspiediens mazāks. Uzpildot pa jaunam ziemā, ieplūdīs auksts ūdens un tas vairāk izpletīsies to sildot līdz augstākajai temperatūrai.

Re: karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Autors: Rx ()
Datums: 29/05/2013 08:45

Starp citu, arī uzpildīt boileri vajag pareizi! Pildot boileri, atver karsto krānu un gaida, kad sāk nākt ūdens ar gaisa burbuļu maisījumu pa krānu, kas nozīmē, ka līmenis boilerī sasniedzis karstā ūdens noņemšanas- izvadīšanas līmeni, un jau sāk nākt ūdens- gaisa maisījums. Aizver krānu un sagaida spiediena izlīdzināšanos bolerī ar ieejas ūdensvada spiedienu. Tā tiks saspiests maksimālais gaisa daudzums. Darba procesā- karstā ūdens lietošanas laikā, spiediens boilerī tiek uzturēts ar ieejošo spiedienu un gaiss neiznāks ārā. Daudzi tā nedara, atver krānu un gaida...kad nāks ūdens bez gaisa, tā izvadot lielu daudzumu gaisa.

Re: karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Autors: Svilis ()
Datums: 03/06/2013 22:32

Mazu izplešanās trauku tomēr vēlams uzlikt, īpaši ja pie pilsētas ūdensvada pieslēgts. Pa nakti pilsētā patēriņš mazs, var visādi pārspiedieni rasties, hidrauliskie triecieni. Tas arī var būt iemesls kāpēc nedaudz atspiež drošības vārstu- ja kāds sūdiņš tiek iekšā, tad pilnībā ciet nekad nenoslēgsies. Vispār, tas ka drošībnieks nedaudz pil, ir normāli- priekš tam viņam ir tāds pipuks uz kura drenāžas trubiņu uzlikt. Ja tek daudz, tas nav labi, bet ja knapi pilinās, tad vārsts, iespējams, nostrādājis, dabūjis blīvē kādu gruzi un vairs pilnībā ciet neaiztaisas. Var skrūvēt vaļā, tīrīt (ja konstrukcija ļauj), bet tas tāpat līdz laikam būs, ja izplešanās trauciņu neuzliks (pietiek ar 5L).

Re: karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Autors: andy 84 ()
Datums: 17/01/2021 22:12

Sveiki!!!
Privāt mājā nevienā no krāniem netek siltais ūdens. Problēmā sākās pēc lielā sala, viss pirms tam bija ok. Bolerī ūdens silst, bet pa krāniem ārā nekas netek, ienākošas trubas siltas. Kā rikoties, ko darīt?

Re: karsta udens boilera pretvarsts laiz atpakal karstu udeni
Autors: agrais ()
Datums: 17/01/2021 22:31

Meklet santehniki...Nopietni! Ja jau pats nevari atrisinat tik vienkārsu problemu, atrast vainu, tad labak pasauc kadu kas to var izdarīt.Es pielauju ka vienkarsi aizsalis aukstais ūdens pievads kaut kur...Tad boileris sils, bet ūdens netecēs, jo nepienak aukstais ūdens.Pats jau raksti ka tiesi sala ietekme problema paradījas.Skruve nost auksta ūdens pievadu, skaties vai tur ir ūdens...A vispār aukstais ūdens pa kranu tek?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **        **        **   *******  
  **   **   **     **        **        **  **     ** 
   ** **    **     **        **        **         ** 
    ***     *********        **        **   *******  
   ** **    **     **  **    **  **    **         ** 
  **   **   **     **  **    **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **   ******    ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727