UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: khe ()
Datums: 29/04/2013 15:12

Tik vienk nebūs, jo baktērijas aizpeldēs tālāk. Tur vajag spec nosēdkonusu ar airliftu, kas met baktērijas atpakaļ. Pats metrīgais grods priekš pirmā jau ir par mazu. Min - 1,5m, lai plūsma neuzjauc septi
ķi, vai biol gadījumā, lai būtu vietas nosēšanās konusam, un aerācijas zonai.

Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: Charger ()
Datums: 29/04/2013 15:37

to ub:

"Man šitie bio tomēr izskatās pēc reklāmas trika. Ja man laukos ir āra ateja vai krutākais bio ar laukiem, tad no tā cilvēku saražotais mēslu un sadzīves ķīmijas daudzums nemainās, tas pats arī pilsētā. Katram dabīgam mēslam zemē uzglūn un gaida miljoniem baktēriju, kas to vien cer sadalīt, jo no tā pārtiek, pretējā gadījumā mums krātos mēslu čupas. Dažādajai sadzīves ķīmijai nez vai baktērijas ir paredzētas, ne dabīgās Latvijas zemē dzīvojošās ne importa. Vienīgais jautājums- cik lielu platībā mēs mēslus izdalām- jo varam atļauties lielākā, jo vairāk dabīgo baktēriju tos sadalīs, kas ir pilnīgi dabīgs process. Bailes no baktērijām, kas mēslus sāk sadalīt jau tualetes podā, mums ir iepotējuši tie paši sadzīves ķīmijas ražotāji ar savām reklāmām. Vēlreiz- taisi attīrīšanas iekārtu kādu gribi, no tā nemainās mēlu daudzums un turpat pie mājas viņi arī tiks gardu muti no baktērijām apēsti, starpība var būt daži desmiti metru."

Kādreiz, kad es gāju skolā, cilvēkiem mācīja, ka par savu stulbumu ir jākaunas, a tagad laikam māca, ka tas ir jāafišē internetā!

Palasiet kā darbojas pilsētas attīrīšanas iekārtas. Privātmājām tās mazās biolģiskās strādā tieši pēc tādiem pašiem principiem. Respektīvi, lai baktērijas pārstrādātu ķīmisko un bioloģisko piesārņojumu, tām ir nepieciešams skābeklis (gaiss), ko ar kompresoŗu (pat 40W) intensīvā veidā padod iekārtā. Pārējais tur ir nostādināšana, baktēriju maisīšana utt. Ja nav šīs intensīvās gaisa padeves, tad baktērijas paliek neaktīvas, salīp pārslās un nosēžas. Attīrīšanās process praktiski nenotiek. Strādā tikai anaerobās baktērijas- tās kurām gaisu praktiski nevajag. Bet šis process ir ļoti lēns un neefektīvs.

Privātmājām mazājās iekārtās nekādas baktērijas nav jāved un jālej.Tās jau ir cilvēku sūdos. Sākumā attīrīšanas piepilda ar ūdeni un ieslēdz kompresoru. Tad sākot lietot WC arī baktērijas pašas ieaug mūsu att. iekārtās.

Baktērijas būtu jāieaudzē tikai retos gadījumos. Piem. iekārtai pieslēdz kafejnīcu, kur uzreiz nākamajā dienā tiek padots intensīvs piesārņojums un baktērijas nespēj savairoties. Nu tā kautkā...

Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: Alvisss ()
Datums: 29/04/2013 15:38

Begemotc Wrote:
-------------------------------------------------------
>.. ir nevis nāves
> zona, bet vistreknākā zāle... :)

Esi kādreiz dzirdējis tādu terminu kā eitrofikācija? palasi, uzzināsi i kāpēc zālīte leknāka, i kāpēc to sauc par par piesārņojumu, ko lielākoties rada pulveri (fosfors) kā arī cilvēka sūdi (slāpeklis). Un kāpēc sliktās pārtikas dienests no apgrozības izņem labi mēslotos dārzeņus, ja tas nekas slikts nav (Tavā izpratnē), tikai leknāks uzaudzis, jo sarijies krietni daudz nitrātus (slāpekli).

Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: ruukiitis ()
Datums: 29/04/2013 16:50

Saimnieks no sērijas
Pārdodas lauku īpašums, no otrā stāva balkona redzama upe, prmais stāvs līdz logiem jau ūdenī...
saimniek, mierini sevi ar domu, ka laukos piemēram pie kūtiņām ar ir vircas bedre, un pagalmā smeļamā aka.
Lai arī gotiņas naski darās jau 100 gadus, 100 metru attālajā akā ūdens ir ok.

Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/04/2013 16:53

deep shit (Chapter 5 "The old-fashioned outhouse" from "Humanure Handbook")

Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: andisk26 ()
Datums: 01/05/2013 21:11

Un ja regulāri papildina ar baktérijām un padod gaisu pirmajiem diviem bunduļiem lai viņas lustējās pa iekšu, kā tad ???


andisk26

Kā izskatītos ja manis aprakstītajā gadijumā es pirmajam grodam kas ir ar dibenu pievienoju kompresoru lai pumpē gaisu un saberu baktērijas un no pēdējā iztaisu izvadu vai uz grāvi vai uz infiltrācijas lauku, tas pēc bio neož ???

khe

Tik vienk nebūs, jo baktērijas aizpeldēs tālāk. Tur vajag spec nosēdkonusu ar airliftu, kas met baktērijas atpakaļ. Pats metrīgais grods priekš pirmā jau ir par mazu. Min - 1,5m, lai plūsma neuzjauc septi
ķi, vai biol gadījumā, lai būtu vietas nosēšanās konusam, un aerācijas zonai.

Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: khe ()
Datums: 01/05/2013 23:03

Baktērijas pa vecam piesaista šūnās, vai met atpakaļ ar airliftu no nosēdkonusa, jeb no tilpnes apakšas pēc gaisa padeves pārtraukuma, bet pēdējais ir sarežģīti... Būs Tev izejā pilns ar dūņām, ja vienk burbuļosi grodu. Vienīgais vēl no otra groda apakšas var mēģināt mest pirmajā atpakaļ dūņas ar airliftu, bet tas tā eksperimentāli...

Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: andisk26 ()
Datums: 07/05/2013 16:33

Parunājot ar cilvēkiem, mēģināšu palaist savu pašgatavoto bio kanalizāciju, jāsapērk tik detaļas. Jautājums par gaisa sūkni, kādas jaudas vajadzīgs lai viņš pumpē gaisu l/min un varbūt ir kādas alternatīvas dārgā gala sūkņiem( secoh utt. ) ?

Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: Ansis L ()
Datums: 07/05/2013 22:13

sūcināšana zemē caur groda dibenu nekādi nav laba metode, jo trauka dibenā parasti nosēžas nosēdumi, un tie nobloķē "poras". Progresīvāka metode ir sūcināt ūdeni gruntī izmantojot drenu cauruli, piemēram 10m garu, 10cm diam, 1m platā tranšejā kas piebērta ar granti. tur arī infiltrācijas virsma lielāka, un par cik izvads uz drenu ir no ūdens līmeņa vidus (apmēram) tad tajā nenogrimst nedz peldošās cietdaļiņas, nedz grimstošās. atliek vienīgi tās kas vēl nav izlēmušas ko darīt, un peld pa vidu :)

grodmetodi lika padomjlaikos, un perestroikas laikā, bet tai ļoti ierobežots kalpošanas ilgums. Tagad ir cieņā drenas metode.

Re: esošas kanalizācijas drenāža
Autors: Māris123 ()
Datums: 13/09/2013 16:12

Labdien!

Problēma ir līdzīga. Pirms gadiem 7-tiņiem, pēc neveiksmīgiem cīniņiem ar Rīgas ūdeni par pilsētas kanalizācijas pieslēgšanu, izraktajā kanalizācijas otrajā bedrē (bez dibena) ar četriem 1,5 m grodiem vairs neuzsūcas šķidrums.

Bedre ir vairākkārtīgi tīrīta, atsūknēti nosēdumi. Vai ir kautkāds "brīnumlīdzeklis" ar ko atjaunot grunts uzsūkšanās spēju? Lasīju par sāls, zilo graudiņu lietošanu. Varbūt hlors var līdzēt?

Pastāv dārgais variants - kokosa šķiedras caurules ierakšana pa visu dārzu (kādi 50 metri, ar oļiem, ģeotekstilu u.t.t.), bet tas ieplānots tikai nākošgad.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   ******   **      **  ******** 
    **        **     **    **  **  **  **  **       
    **        **     **        **  **  **  **       
    **        **     **        **  **  **  ******   
    **        **     **        **  **  **  **       
    **        **     **    **  **  **  **  **       
    **        **      ******    ***  ***   **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727