UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
kamīna kurtuves apdare
Autors: ma21 ()
Datums: 23/04/2013 12:01

Labdien!Vēlētos uzzināt vai ir iespēja centrālapkures kamīna kurtuvei apdari veidot no ugunsdrošā ģipškartona,nu ne tikai, kur parasti pie kamīna augšas,bet visu-arī pašas kurtuves sienas,jo to parasti veido no ķieģeļiem vai kā cita.Protams to visu no iekšpuses izliekot ar vati,kurai klāt ir folija. Kādi būtu + un - šādai "celtnei". Pati kurtuve tg stāv uz metāla konstrukcijas. Jautājums ir tāpēc, ka pārsvarā i-netā meklējot informāciju, apakšējā daļa pie kurtuves tiek mūrēta.Un ja var, tad kam būtu īpaši jāpievērš uzmanība.Paldies jau iepriekš. Gribas uztaisīt vnk apdari, kā krāsnij-taisnstūra vaidā, bet vairums kamīnmeistru par apdari prasa no 700-800ls, neuzskatu ,ka tur kkas ir tik sarežģīts, lai maksātu tādu ciparu.

Re: kamīna kurtuves apdare
Autors: gints_ ()
Datums: 23/04/2013 14:00

Ķieģeļi kurtuvei dod termomasu, kuras pašai kurtuvei, faktiski var teikt ka nav. Tapēc es max daudz liktu ķieģeļus kur vien var - kapēc tev ar vati izolēt siltumu, kurš "atdosies" vates gadījumā tikai caur kurtuves fasādi un skursteni...

Re: kamīna kurtuves apdare
Autors: eb ()
Datums: 23/04/2013 16:34

centrālapkures kurtuvi apdarīt ar vati nemaz tik muļķīgi neizklausās. man paziņam ir tāda kurtuve un šams saka, ka lielajā istabā, kur atrodas kurtuve ir kā pirtī, kamēr pārējās istabās temperatura ir ok.

Re: kamīna kurtuves apdare
Autors: ma21 ()
Datums: 24/04/2013 09:09

neiebraucu,kas ir termomasa?...tipa lai siltums saglabajas pie pashas kurtuves?....izolet it kaa vajag lai uz augshu,kur ir koka parsegums neuzkarstu un nesadegtu brusas, bet pie sienam cik saprotu lai nav karstas sienas...karo4 ipashi skaidriba par to visu nav,bet kkas jadara lai iemacitos un ieekanometu uz darbiem ko var izdarit pats,,,:)

zhel,ka ti maz komentaru..:(

Re: kamīna kurtuves apdare
Autors: gints_ ()
Datums: 24/04/2013 09:23

Sorry, nepievērsu uzmanību, ka centrālapkures krāsns nevis tipa "vienkāršs" kamīns...

Man senčiem ir "parastais" kamīns (čuguna kurtuve). Kā jau visiem tāda tipa kamīniem, kamēr kurās, tikmēr labi. Senos laikos, kad fāters pats viņu "apdarināja" tika izdarīta baigā kļūda - gan zem, gan ap viņu, tika salikts gāzbetons. Kurš ne vella neuzsilst un sevī neakumulē siltumu. Ja būtu ķieģeļi, būtu cita dziesma.

Ja centrālapkures kamīns, tad protams labāk noizolēt. Paziņa sūdzās, ka dzīvojamajā istabā kur stāv kamīns (neizolēts) ir par karstu - tipa šis uz dīvāna sēdēdams svīstos, kamēr citās telpās temperatūra tā vien lai nesaltu.

Re: kamīna kurtuves apdare
Autors: kamīns ()
Datums: 28/04/2013 13:00

Ja centrālapkures kamīns,tad nopako pašu kurtuvi ar kamīnvati ar folliju uz āru un taisi reģipša konstrukciju,protams no iekšpuses liekot arī kamīnvati ar folliju uz āru un būs ok.

Re: kamīna kurtuves apdare
Autors: eb ()
Datums: 05/08/2013 15:02

Ir kādi ieteikumi cik augstu no zemes kamīnkurtuve būtu jānovieto? cik lielu gaisa spraugu vajadzētu veidot starp kamīna kurtuvi un ķieģeļu apdari?

Re: kamīna kurtuves apdare
Autors: eb ()
Datums: 15/10/2013 17:18

Kā sauc to dekoratīvo brusu, kas ir virs kamīna un kur tādu atsevišķi varētu iegādāties? ir idejas?

Re: kamīna kurtuves apdare
Autors: JP73 ()
Datums: 21/10/2013 20:15

Vatei ar foliju ir mazs miinuss - lenaam no karstuma sabirst, un man domaat, ka kopaa ar silto gaisu - iet arii vates puteklji...-)) vasaraa Norvegju kamiinos redzeju interesantu materiaalu, pec biezuma kaa regipsis, bet nedegosja, cieta siltumizolaacijas plaaksne, kuru saskruvee apkart kamiinam un vari likt kkadu apdari gribi, vinja sevii akumulee siltumu un leenaam atdod prom..., pats domaaju par sjo variantu - cita lieta nebija leets...



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **    **  **    **  ********  
 ***   ***     **     ***   **   **  **   **     ** 
 **** ****     **     ****  **    ****    **     ** 
 ** *** **     **     ** ** **     **     ********  
 **     **     **     **  ****     **     **        
 **     **     **     **   ***     **     **        
 **     **     **     **    **     **     **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727