UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Nenormālie apkures rēķini !
Autors: eka ()
Datums: 10/01/2013 08:10

Sveicināti speciālisti .
Vēlētos uzināt jūsu domas par siltuma sakaitītāja rādijumiem daudz dzīvokļu mājām . Vai nepastāv kaut kādas normas kas nosaka kādai jābūt ūdens temperatūrai ko padod uz mājām . Piemēram ja āra gaisa temperatūra uz 0 tad ūdens temperatūrai ap 50 grādiem .Tagad situācija sanāk tāda ka jo lielāka temperatūra tiek palaista uz mājām,un āra gaiss ir ap nulli tad trīsgaitu vārsts pieveras ciet un temperatūras starpība (ko nolasa divas zondes)veidojad liela - 20grādi . Manas domas ir tādas ka zondi kas atrodas pie ienākošā ūdens vada (virs skaitītāja) nav pareiza, un taisnīga pret maksātājiem .
Pēc manām domām zondei būtu jāstāv aiz trisgaita vārsta un otrai uz aizejošo cauruli .
Bet kā domājat jūs?

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: MW ()
Datums: 10/01/2013 09:51

Skaitītāji katru gadu tiek pārbaudīti metroloģijas centrā, tur tiek plombēti un maz ir tādu gadījumu, kad rāda nepareizi. Siltuma skaitītājam un devējiem jāstāv vienas plūsmas cauruļvadā, ja skaitītājs stāv pirms trīscelu krāna, tad arī devējiem jāstāv tā pat.

Ja vēlies likt devējus aiz 3 ceļu krāna, arī skaitītājs ir jāliek aiz tā, temperatūras starpība būs lielāka, plūsma mazāka, bet rezultāts būs tas pats.

Siltumtīkliem ir sava minimālā temperatūra, temperatūras starpība un plūsma, par kuras parezēta to ekspluatācija, katram uzņēmuma tā vr būs atšķirīga. Minimālā temperatūra ir ap 70'C, tas nepieciešams, lai varētu karsto ūdeni uzsildīt līdz 60'C, kā zināms šajā temperatūrā tiek iznīcināta kaitīgā legionella baktērija.

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: Dzindzis ()
Datums: 10/01/2013 10:16

Visos normālos siltummezglos siltuma skaitītājs stav uzreiz uz ienākošās siltuma maģistrāles caurulēm. Tiek nolasīta ienākošā / aizejošā temp. un caurplūde. Ienākošo /aizejošo temp. var nolasīt/pārbaudīt arī ar mehaniskajiem termometriem. Tālāk silto ūdeni , apkuri mājā regulē ar kontrolieri ņemot vērā āra temperatūru iestādot attiecīgo temperatūras līkni. Siltuma zudumus mājā un siltummezglā vienmēr apmaksā iedzīvotāji. Gribat paši regulēt apkuri -savācat kopsapulci un 51% iedzīvotāju parakstu.
Te būs bildes
[foto.inbox.lv]

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: eka ()
Datums: 10/01/2013 12:41

Domāju kad ar skaitītāju viss ir kartībā. Bet problēma ir nenormālajā temperatūras starpībā 20 grādi uz šo dienu kad arā ir 0 grādu . Zonde kas nolasa atpakaļgaitas ūdens temperatūru nav tā ļoti iesprenkta tai ligzdā . Iedomajaties kas būtu ja viņu vispār izrautu ārā , tad jau māja vel vairāk paņemtu ITKĀ siltumu. Lūk arī lielie apkures rēķini!!!

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 10/01/2013 12:49

Normas protams pastāv un jebkura apkures sistēmai vajadzētu būt izbūveitai atbilstoši projektam.

Tāpat jebkuras automātikas vai arī rokas regulējumi ir maināmi.
Ir visparzināms, ka pazeminot iekštelpu temperatūru par vienu grādu siltnergijas patēriņs samazinās par aptuveni 5 %.

Savukārt lai temperatūra telpās butu stabila jābūt vienkāršam līdzsvaram - pievadītā enerģija ir vienāda ar tās zudumiem.

Mūsdienās cilvēki acīmredzami palikuši slinki un tā vietā lai paši meklētu atbildes uz viņus interesējšiem jautājumiem grib lai visu uz kā "uz paplātes" kāds pasniedz forumā.

Tie kas grib kādu apčakarēt ar nepamatotiem rēķiniem lieliski jūt zināšanu trūkumu un nespēju organizēties gan aprēķina pareizības noskaidrošanai, gan energoefektivitātes pasākumu organizēšanai !

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: Dzindzis ()
Datums: 10/01/2013 13:04

Visi skaitītāja siltuma devēji ir noplombēti. Ja kāda plomba ir norauta jaziņo siltuma piegādātājam. Kā arī ir vērts pienākošās / aizejošās temp. rādijumus perjodiski salīdzināt ar mehaniskajiem termometriem. Tieši tā - iespēja ietaupīt ir tieši atkarīga no pašiem mājas iedzīvotājiem , viņu uzņēmības vai slinkuma.

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: Rx ()
Datums: 10/01/2013 16:17

Jautājums: Siltuma cena sastāv no vairākām tajā ietilpstošajām sadaļām: gāzes, elektrības, nodokļi, darba spēka izmaksas, amortizācijas, uzkrājuma (peļņas...) un t.t.t. Tātad , jo vairāk patērējam, jo vairāk ienāk naudas apkalpei, algām, peļņai arī. Mums tikai saka: gāzes cenas pieaugums... Bet patērējot maz ( siltās ziemās) siltumtīklu cilvēki saņem algu, aparatūra tiek apkalpota, siltums tiek saražots. Bet palielinot patēriņu....vai cilvēki arī proporcionāli vairāk strādā, saņem proporcionāli lielāku algu? Pieaug peļņa. Tātad: jo vairāk patērē, jo vairāk pelna. Vai loģiski nebūtu tā: vairāķ patērē, maksā mazāk par siltumu, jo nonākam tā sakot vairumcenās: pērkam daudz siltuma. Kāpēc cena par Gw tad nekrīt? Siltumnesēja kompānijas izmaksas uz 1Gw taču krīt! Latvijas gāzes cenas mājsaimniecībām taču ir dalītas no patēriņa: Līdz 500 m³ Ls 0,60867, no 501 m³ līdz 25 000 m³ Ls 0,40133. Starpība taču jūtama!!!! Tada sistēma jāievieš arī siltumnesēja cenās!

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: Dzindzis ()
Datums: 10/01/2013 16:24

RS ir dārgs siltuma piegādātājs. Ja esi liels siltuma patērētājs tev izdevīgāk būs sava katlumāja nevis kādas vairuma cenas.

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 10/01/2013 17:31

Rx 80% no siltumenerģijas cenas gala lietotājam nosaka kurināmā izmaksas (ja lieto gāzi)! Skeldas katlumājma proporcija ir nedauzd citāda Tarifā atseviski vērtē ražošanas un piegādes sadales cenas, to visu var paskatīties SPRK mājas lapā !
Kopumā no patēriņa reālais tarifs jau protams mainās bet ne tik daudz lai gala tarifs būtiski mainītos.
Tākā siltumapgāde ir pašvaldības funkcija, un vairumā gadījumu pašvaldības to nodrošina ar savu uzņēmumu palīdzību tad viņiem nav izdevīgi augsti tarifi, jo ir arī sociālās palīdzības funkcija, tāpēc ja pačeļ tarifu automātiski pieaug maznodrošināto skaits

bet protams bez blēdībām jau pie mums neiztikt un cik zinu par Jūrmalu ir gan valsts kontroles atzinums gan arī laikam kāda tiesvedība kur atzīts ka maksājumi bijuši nepamatoti !

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: JanisJanis ()
Datums: 11/01/2013 18:58

Gāze tagad maksā 0,043 Ls/kWh
Rīgas Siltums janvārī maksā 0,044 Ls/kWh

Tā kā nav tik traki. Gāzei vēl jāatņem katla lietderības koeficients. Sanāks Rīgas Siltums lētāk kā gāze.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **     **   *******   **       
       **  **     **   **   **   **     **  **       
       **  **     **    ** **           **  **       
       **  **     **     ***      *******   **       
 **    **   **   **     ** **           **  **       
 **    **    ** **     **   **   **     **  **       
  ******      ***     **     **   *******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727