UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: Rx ()
Datums: 11/01/2013 20:12

....Citāts" "Rīgas siltuma" aprēķini liecina, ka, gāzes iepirkuma cenai samazinoties par 15%, siltumenerģijas tarifi samazināsies vidēji par 10%.", un "Kā ziņots, par jauno līgumu, saskaņā ar kuru gāzes iepirkuma cena būs par 15% zemāka, LG paziņoja 20.decembrī Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes laikā Krievijā. Pateicoties šim samazinājumam, mājsaimniecībām, kas dabasgāzi izmanto apkurē, tarifi no 1.janvāra samazināsies par 7%, savukārt plītiņu lietotājiem - par 4%. Šādi tarifi būs spēkā pusgadu. Rūpnieciskiem klientiem, kuriem tarifi mainās katru mēnesi, janvārī tiek prognozēts tarifu samazinājums vidēji par 5%." Jāatvainojās, citāti ir veci (2010), bet tika citēti jēgas vārdā: to jēga skaidra: Gāzes cena sastāda 80% no siltuma cenas ( oficiāli dati), bet tās cenas kritums par 15% samazina cenu par !!!! 4-7%. Bet vajadzēja samazināties par 12%, ja jau tikai gāzes cena to nosaka....

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: ZZZ top ()
Datums: 14/01/2013 22:26

Skatos bildes kuras ir ielicis Dzindzis, tad var redzēt ka regulators nav pareizi iestādīts. Jo nav taupošais režims. Man mājai (32 dzīv) ir tieši tāds pats un pats to regulēju. Par skaitītāja pareizu uzlikšanu var secināt ka šeit vīriem nav poņas. Skaitītājs mēra divas temperatūras un plūsmas lielumu. Starpība jau var būt liela starp devējiem bet kāda ir plūsma. Šos visus parametrus var redzēt arī pašā skaitītājā!

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: eka ()
Datums: 17/01/2013 19:53

Jautājums jau tika pacelts par to cik godīgi pret maksātāju ir usstādīts siltuma skaitītājs ar zondēm kuras fiksē temperatūras starpību. Esmu pats pārliecinājies par to kad pienāk pavasaris un āra gais sasilst vairāk nekā ziemas salā . Tad trīsceļu vārsts aizgriež gandrīz ciet māju, tā ka radiatori ir auksti.
Tad siltuma skaitītājs fiksē 18grādu temperatūras starpību. Nu gluži kā bargā ziemā!!!

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: JanisJanis ()
Datums: 22/01/2013 23:47

Ja 18'C stapība un plūsma 0 l/h, tad skaitītājs skaita 0 MWh.

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: Dzindzis ()
Datums: 23/01/2013 09:51

Tur jau tā lieta ka RS griež apkuri uz maksimumu, mainīt neko neļauj , teperatūras izmaiņu koeficients ir iestādis uz 1,4 pa nakti nokrītot āra temp. dzīvokļos ir nenormāls karstums. Tādā veidā negodīgi gūst peļņu no iedzīvotājiem kam jau tā ir grūti apmaksāt lielos apkures rēķinus.Dotajā momentā notiek cīņa lai pārņemt temperatūras regulēšanu iedzīvotāju ziņā bet RS neprako negrib padoties.

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: eka ()
Datums: 24/01/2013 20:52

Paceļās jautājums par to kāpēc būtu jāmaksā par to ko reāli nesaņemam.Zonde kas atrodas pie ieplūdes fiksē ienākošo temperatūru(tik tālu viss ta kā būtu kārtībā )bet aiz trīsceļu vārsta šī temperatūra ir zemāka. . Lūk arī ši lielā temperatūras starpība . Uzlieciet zondi aiz trīsceļu vārsta un uzzināsiet cik faktiski ir jāmaksā par apkuri .

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: MW ()
Datums: 25/01/2013 09:10

"eka" nav nekādas saprašanas par to kā tiek uzskaitīts siltums, kāda loma ir siltuma piegādātājam, kāpēc piegādā konkrētu temperatūru, kas regulē siltuma režīmu mājā. Man šķiet ir dažādi kursi kuros pamāca cilvēkus parastās as siltumu saistītās lietās, iesaku apmeklēt un apgūt nelielu teorijas daļu.

Re: Nenormālie apkures rēķini !
Autors: Dzindzis ()
Datums: 25/01/2013 10:35

Tā viņš ir. Trīs dienu kursi ko vada RS maksā 158.50Ls dārgi bet tiek pasniegts daudz dažādas informācijas par siltumtehniku un automatiskajiem siltummezgliem.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  ********  **     **  **    ** 
 ***   ***  **  **  **  **    **  **     **  ***   ** 
 **** ****  **  **  **      **    **     **  ****  ** 
 ** *** **  **  **  **     **     *********  ** ** ** 
 **     **  **  **  **    **      **     **  **  **** 
 **     **  **  **  **    **      **     **  **   *** 
 **     **   ***  ***     **      **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727