UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 6
Re: siltuma akumulātori
Autors: Rx ()
Datums: 18/12/2005 01:04

Ha saka:"jo pa gaazi pielauju buutu jaamskaa meenesii 30 - 50 ls, bet tas cauru gadu"
, Precizēšu. Gāzes rādītājus nolasa - pieprasa nolasīt izsūtot atskaites kartīti katras sezonas sākumā un beigās, pa vidu maksājot vidējo patēriņu! Un 30-50ls vasarā nav tiesa. Ja ir pārmaksa ziemā, vasarā-to visu koriģē. man Rīgā 200m2 mājai- vecā, bez spec siltumizolācijas, mēnesī nav vairāk par 50Ls. Tas ar silto ūdeni.

Re: siltuma akumulātori
Autors: Buss ()
Datums: 19/12/2005 22:25


Paklau HA, vai tu to TENi pats samontēji, kur tu viņu iemontēji?

Granulu apkures izmaksas sasniegušas 2,2 sant/kwh ( = divtarifu elektrības nakts tarifs) - man bija doma naktī granulu katla vietā darbināt elektrību. Bet gribās kaut kā par lēto izlāpīties


HA Wrote:
-------------------------------------------------------
> Man ir siltuma akumulators ~1 m3 tos es sildu pa
> nakti ar 9kW jaudiigu teni, tas siltums man
> pietiek 24 stundaam, maaja ir 150 m2, sildiits
> tieks siltaas griidas.liekaas ka viss ir o.k.
> censhos visu automatizeet, katrai kontuurai savs
> elektro termo regulators, sliktaak ir tur kur ir
> vairaak logi, jo tad nespeej piesildiit - it
> seviskji ja ir veejsh un izpuush cauri, tad naakas
> kurinaat kamiinu (jurtuve sleegta - tas gan
> skaistumam gan praktiskumam) un arii kamiins
> darbojas bez elektriibas ja kas
> Maksaaju menesii ~70 Ls par elektriibu, bet uz
> elektriibu, kaa jau teicu darbojas 9 kw - tenis +
> 2 kw boilers + pa nakti tieks sleegtas trauku un
> veljas mashiinas, plusi tadai, ka vasraa man
> vispaar nebuus jaamaksaa par elektriibu kaa tikai
> pa karsto uudeni. Akumulators maksaaja ~230 Ls
> (Fan sanktehnika pie stradinjiem), termoleguratori
> elektriskie ar displeju (18 Ls - Lanor riga,
> antenas ielaa) + veel silto griidu ieriikoshana,
> jaatziist gan ka bez kamiina tomeer nevareetu
> iztikt, bet ar akumulatoru un naksts tarifu es
> speeju uztureet minimaalo komfortu.
> Ja reekjina cik man izmaskaaja shii siteema un cik
> man buutu izmaksaajusi gaaze (ievilshana,
> uzstaadisshana, katls + regularie ikmeenesha
> izdevumi) tad es esmu ljoti apmierinaats , jo pa
> gaazi pielauju buutu jaamskaa meenesii 30 - 50
> ls, bet tas cauru gadu, labaak es ziemaa 70 ls
> plus ka ir saliidzinoshi droshi. Vieniigi
> sisteemaa esmu uzstaadijis paaraak mazu
> izpleshaanas trauku un liidz ar to arii spiediena
> svaarstiibas ir paaraak lielas, bet ceru ka to
> izlaboshu



Re: siltuma akumulātori
Autors: HA ()
Datums: 21/12/2005 18:04

To teni es pats samonteeju, jo tenim ir ja nemaldos 2 collu viitne un man tieshi siltuma akumulaatoraa bija pasuutiiti - iemetinaati divi taadi caurumi ar 2collu uzgriezjniem. Tenjus nopirku gatavus - polijaa razhotus. 9 kW = 32 Ls. Veikals atrodas Tiiraines ielaas saakumaa - tur kur scania, abb - pa celjam uz jelgavu .

Re: siltuma akumulātori
Autors: Raitiss ()
Datums: 24/07/2006 21:10

Jautājums esošajiem lietotājiem un teorētiķiem!!!
Cik litriga akumulacijas tvertne nepieciesama ~3-4kW apkures nodrosinasanai(bez silta udens), pie nosacijuma ka jakurina ~ reizi 24stundas. Radiatori divi un to rezims 55/45C.

Re: siltuma akumulātori
Autors: Rx ()
Datums: 25/07/2006 00:02

750L akumulatorā var uzkrāt apmēram līdz 50kW jaudas kuru tad dienas laikā var atdot radiatoriem. Tātad 50kW dalīts ar 4kW stundā ir 12 stundas. Klāt vēl pieliek laiku, kurā kurās malka-ogles... un liekas ka 24 stundām komforts nodrošināts. Labi būtu uzlikt trīszaru vārsata termo automātisko regulāciju, jo, jo ilgāks laiks paies, jo zemāka temperatūra no akumulatora pienāks. Tāpat radiatoriem jābūt ar 1.5-2 reizes lielāku izmēru, lai ar 35-45 grādiem siltuma pietiktu. Loti labi jāizolē pats akumulators, arī tas ir viens liels "radiators"

Re: siltuma akumulātori
Autors: Raitiss ()
Datums: 25/07/2006 06:28

Pagajusho ziemu kurinaju ar briketem parasto podinju krasni anno 1910, ta jau piesilda labi, ari Turas labi un izstaro, vienigais minus ka aiznjem daudz vietas un japieshaujas kurinat. Pagajusha ziema patereju apmeram 25 iepakojumus ar briketem 15 tumshas cietas pa 12kg/iep. un 10 gaishas pa 15kg/iep. rezume diezgan leti sanaca.
1)Skatoties uz to akumulatoru skiet, kurinama paterinjsh pieaugs uz pusi, ja ne pat vairak, jo kurinat krasninju prieksh akumulatora uzpildes vajadzes intensivi.
2)Par radiatoriem nemot temperaturas grafiku 55/45 jau sanak 33 tips ar salidzinoshi mazu siltuma atdevi pie 21C istabas temperaturas nodrosinajuma, var jau but ka pietiek ari ar 18-19 un nav tik traki, nevajag jau dzivot ka afrika.
3)Par akumulatoru tas gan tiesa + ari caurilvadi kartigi janoizole un japierekina siltuma zudumi uz apsaistem kurus var ieekonomet taisot mezglus no Oventrop vai tamlidzigiem kompaktmezgliem, tiesa tie nebus leti, bet gan racionali un kompakti.
4)Sanak lai piesilditu tvertni sanak 15kW katlu kurinat ~3,3stundas pie kam diez vai ar 50kW pietiks 24 stundas (kaut gan var uzlikt automatiskos termoregulatorus kas darbojas no telpas temperaturas iestatijumiem), interesanti butu pajautat kadam kurš tādus vai ko tml. uzlicis, jo pa nakti jau var ari but 17-18C un labaknaks miegs, rezultata ekonomejam siltumu.
5)Triszaru maisitajam es domaju ir viena no vadosajam nozimem, kurš darbinams kopa ar kadu no siemens automatikam (vismaz vacu rokasgramatas tada rekomendeta prieks holzbrennstoff + pufferspeicher).Interesanti butu redzet kadu grafiku vai tabulu pie kadiem Delta T cik ilgi tvertne reali spej piesildit ar trejcelu varstu sistemas iestatijumus???
Jautajums paliek atklats, aicinu visus piedalities diskusija, paldies Rx par komentiem!!!

Re: siltuma akumulātori
Autors: Rx ()
Datums: 25/07/2006 18:14

Visu ko komentēju ir mana pieredze un lasītā informācija, jo akumulatoru 750L pats sev uzstādīju. Meklēju ilgi Specus, bet tā arī specus neatradu... Būros cauri visai informācijai un rezultātā pats uzbūvēju. Par tiem 15 Kw- taisnība. Tā tas tiešām ir. Ir taču enerģijas nezūdamūbas likums. Bet secināt varu sekojošo: Piemet pilnu krāsni, labāk ar oglēm, briketēm un tie 45kW jau sanāks. Atkarībā no sākuma temperatūras ātrāk vai vēlāk. Var arī piemest klāt ja nav slinkums. Tālāk klāt varat neiet 20 stundas. Nav kā malkas krāsnij- čakarē, uzpasē, gaidi kad ogles tikai kvēlo, aizver. Tā rezultātā māja silta. Arī rudens, pavasara mēnešos sistēma lieliski kalpo- uzlādē un 3 dienas komfortā dzīvo, jo tad patēriņš jau mazs, tikai pāris grādus jāpaceļ. Ar podiņu krāsni tas nav iespējams.

Re: siltuma akumulātori
Autors: Raitiss ()
Datums: 25/07/2006 18:54

Vai Tev ir Čuguna krāsniņa kurai var pievienot centralapkures loku? Cik saprotu tieshi no čuguna ir optimalais variants, jo terauda krasnis izstaipas laika gaita no temperaturu svarstibam!!!Ka ir ar kurinasanas drosibu, kad neesi majas, kas regule sistemu, ja gadas ČP???

Re: siltuma akumulātori
Autors: Rx ()
Datums: 25/07/2006 20:55

Nē, man ir viegli kopjama- tīrāma Grobiņas metinātā krāsiņa 15kW. Čugunam ir savi plusmīnusi: kalpo ilgāk, bet ļoti grūti tīrīt (birstēt-kasīt) degšanas radīto izolējošo slāni-kvēpus-darvu, krāsns iekšpusē. Ja tas nav labi izdarīts, lietderības koeficients ļoti strauji krīt un lasītīe labie "procenti" nav iespējami. "Bleķa krāsnīm" ir gludas virsmas un šī tīrīšana ir reāla. Tā kā akumulatora sistēmā ir divi sūkņi, tad termo režīms krāsnij ir optimāls arī no izdedžu viedokļa un pārkaršanas- sadegšanas. Otrais sūknis dzen sistēmā ūdeni. Čp tiek izslēgts ar pareizu sistēmas izvēli- resnas, pareizā lenķī, caurules pirmajā sistēmas daļā uz akumulatoru. Tāpat vēl tehniskie līdzekļi: speciāls ceļš ūdenim ja nav elektrības un krāsns durtiņu aizvērējs pie sasniegtas uzstādītās temperatūras.

Re: siltuma akumulātori
Autors: Didzisp ()
Datums: 26/07/2006 00:58

Rx, ja kārtīgi kuruna čuguna katlu, tad visa tā darva vienkārši sadeg un nekas nau jātīra. Es savam apkures katlam tikai iztīru pelnus un pat netaisos čakarēties ar vēl kādu tīrīšanu. Pie 80-90 grādu temperatūras nekāda darva neveidojas. Labāk es pa ziemu sadedzinu lieku steru malkas, nekā katru nedēļu kā moris beržu kurtuvi un ar lauzni tīru skursteni. Čuguna katls viennozīmīgi ir labāks par bleķa katlu, un tādēļ arī dārgāks. Tagad jau bleķa katlus metina katrs lauku traktorists un tādēļ tie it tik populāri.

Pašreizējā: 4 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  ********   ********  ******** 
 **     **  **  **  **  **     **     **        **    
 **     **  **  **  **  **     **     **        **    
 **     **  **  **  **  **     **     **        **    
 **     **  **  **  **  **     **     **        **    
 **     **  **  **  **  **     **     **        **    
  *******    ***  ***   ********      **        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727