UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: Dzindzis ()
Datums: 30/11/2012 10:55

Tieši tā ir taču 21.gadsimts. Ja mājās ir internets RBGrove2Hn būs labs.Tikai 69$ [routerboard.com]
Viņam iekšā ir temp. un sprieguma devēji iznes un monitorē ko vajag. Vins tev uz darba kompja caur SNMP zīmēs smukas temp. diagrammas
[hosting2.secnet.com.pl]
Ka arī viņam viņam ir varākas brīvas ieejas/izejas var attālināti caur internetu monitorēt /vadīt dažādus procesus. Plus vel mājās būs labs bezvadu tīkls. Vārdu sakot tikai darbošanās vaina.

Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: JanisJanis ()
Datums: 30/11/2012 11:15

Tomēr jāatgriežas pie veca datora. Rekur Argusā var nopirkt pie datora COM porta slēdzamu temp. dačiku. 8,70 Ls [web.argus.lv]

RBGrove2Hn ir interesants. Papētīšu.

Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: Rx ()
Datums: 30/11/2012 11:17

Jautājumu var atrisināt... Tikai, cik liels procents mūsu sabiedrības locekļu ir ar plašām zinībām arī tehnikā. Jā, vidējā paaudze vēļ kaut ko...vecākā arī...Bet jaunatne? Jā. Ir jau arī... Bet nosliece ir uz gatava produkta pielietošanu, datora elementāru pielietošanu. Teorētiskās zināšanas šajā jomā zemas. Patēriņa paaudze. Tāpēc ieteikumi lietot programējamos konstruktorus ir "nestrādājoši" Tie ir tikai "gudrajiem", kas paši šos variantus atrod un veltot lielu laiku un savāktās zināšanas, pielieto. Vidusmēra patērētājs nezin , pat kā ieregulēt TV... Tāpēc strādā tikai ieteikumi, kas ir "elementāri". Vai arī : "griezieties pie speciālista"!

Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: Labais ()
Datums: 30/11/2012 13:18

to Dzindzis
Ja godīgi nesapratu kā tas RBGrove2Hn strādā, bet jebkurā gadījumā specifikācijā norādīts ir līdz +70C.
Man interesants izskatās šis variants (http://www.corintech.com/custom-electronics.php?electronic=EL-WiFi-TP).
Kāds varbūt ir dzirdējis kautko par šiem (https://secure.uzraugi.lv/usb-termometrs-ar-vairakiem-devejiem-ir-klat)?

Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: Labais ()
Datums: 30/11/2012 13:21

DidzisP piekrītu tavai domai, pastāsti kautko vairāk par savu automātiku

Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: slēpnis ()
Datums: 30/11/2012 13:26

Arī neredzu īsti iemeslu darbā cepties par temperatūru mājās. Ja nu vienīgi tas ir max 10min attālumā. Tad jau drīzāk ieguldīties vai nu palielinot akumulatoru vai katla jaudu, lai nevajadzētu bez uzraudzības atstāt.
Cita lieta to apvienot ar videonovērošanu. Uzlikt pa perimetru kameras un darbā programmu, kas monitorē, un signalizē, ja notiek kustība objektā. Ir tādas. Un tad jau arī uzliekot 1 papildus kameru kačigarkā viss atrisinās. Kapēc gan ne?

Pats taisos pārskatāmā nākotnē izmēģināt šo [www.sense-life.com] Tikai jāsagaida no Ķīnas USB-RS232 pāreja, jo vairs nav neviena datora ar 232.
Dažreiz atstāju uz nakti kurties. Un tad nebutu par sliktu kaut kāds bļauris, ja temperatūra iziet ārpus rāmjiem. Kaut vai vienkāršu, rozetē iespraužamu 220v pazušanas signalizatoru. No tā saskatu lielāku jēgu, jo vismaz ir iespēja operatīvi iejaukties.

Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: Labais ()
Datums: 30/11/2012 13:42

Ar video novērošanu arī ir tas pats, ja esi tālu vari tikai pacepties un viss. Bļauris uz nakti tiešām būtu vajadzīgs. Man plānā ir uzlikt dūmu detektoru, bet baidos ja kautkas pārkarsīs diez vai dūmu detektors kaut ko nofiksēs. Jeb es kļūdos? Par elektrības pārrāvumu man mājas GSM apsardze sūta sms.

Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: slēpnis ()
Datums: 30/11/2012 14:21

Ja ar kaimiņiem labas attiecības, tad ir varianti. Galu galā arī policija vēl eksistē.

visi tie linki un arī manējā izmano DS1820 vai DS18B20 temperatūras devējus. Kurus var sakabināt paralēli uz 2 vadiem daudzus. Maksā viņi 1-2 ls. Tā, ka redzu tur perspektīvu padarboties. visādās saimnieciskās situācijās var noderēt.

Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: Didzisp ()
Datums: 30/11/2012 15:01

Labais,nav man nekāda "kosmosa" automātikā un nav arī neviena procesora. Vispār es ļoti skeptiski izturos pret visādu procesoru izmantošanu.Procesori ir ļoti laba lieta, bet tiem vajag programu, a vot tur jau sākas problēmas.Lai man piedod programētāji, bet es viņiem neuzticos. Labi par lietu. Gaiss man uz katlu tiek padots caur vārsu. Tā konstrucija līdzīga kā autiņa ieplūdes vārstiem,tikai lielāks diametrs. Vārsts brīvi karājās elektromagnātā. Nu ķipa ir 220V, varsts atvērts, nav tīklā speieguma, vārsts ciet. Elektromagnētu vada siltuma relejs, kurš uzregulāts uz kādiem 85°. Neprasiet,kāds siltuma relejs un kur pirku. Par cik visu mūžu ņemos ar elektroniku,tad vienkārši "paņēmu plauktiņā" kas bija. Tiklīdz katla temperatura sasmoedz uzlikto temperatīru, gaisa vārsts aizkrīt ciet. Drošībai vēl virknē ar elektromagnētu ieslēgts mehānisks termorelejs, kurš nostrādā pie 90°(atkal no "plauktiņa"). Tas drošībai, ja nu siltuma releja automātika "sajūk prātā". Galvenais šai konstrukcijā ir gaisa vārst,kurš vienmēr, avārijas situācijā, aizkrīt ciet un neļau katlam vārīties.
Tikai nesauciet mani par konservatīvu, bet atbildīgās vietās, jo mazāk elektronikas un procesoru, jo drošāka sistēma. Nu nav drošākas ugunsgrēka signalizacijas, par bīstamajā vietā nostieptu diegu, kuram galā slēdzis.Kā diegs pārdrg, tā nostrādā signalizacija, kaut dūmi vēl nav parādījušies. Pirts krāsnij šāda elementāra signalizācija ar diegu ir vienīgais,kas iztur to karstumu un mitrumu.

Re: Apkures katla t uzraudzība.
Autors: umka ()
Datums: 30/11/2012 15:55

es izmantoju šīs firmas ražojumu GSM modēmus www.bieneelectronics.com, ražoti tiek latvijā un var sarunāt arī bez 21%

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **    **  ********   ********   ********  
       **   **  **   **     **  **     **  **     ** 
       **    ****    **     **  **     **  **     ** 
       **     **     ********   **     **  ********  
 **    **     **     **         **     **  **        
 **    **     **     **         **     **  **        
  ******      **     **         ********   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727