UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Cik kW šis motors?
Autors: slēpnis ()
Datums: 26/11/2012 15:56

[foto2.inbox.lv]

Korpusa garums 33 cm diametrs 25

Nu orientējoši, no pieredzes, kurš ar tādiem vairāk ņēmies. Gribu izmantot šādā konstrukcijā.

[delaysam.ru]

Re: Cik kW šis motors?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/11/2012 16:23

Vērojot vairākus no fātera mantotus un dažus paštaisītus stanokus dzenošus elektromotorus, neesmu varējis ievērot jaudas korelāciju ar izmēru. Līdzīga lieluma (svara) motori var būt tikpat labi ar 1 vai ar 2+ kW jaudu. Korelācija ar apgriezieniem (ātrie - 28xx apgr/min - ir jaudīgāki nekā 14xx apgr/min) šķietas redzamāka.

Re: Cik kW šis motors?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/11/2012 16:31

Pribors varētu būt aktuāls - šovasar saaģitēju kaimiņieni siltināt pārsegumu ar skaidām, taču pēc vietējo beigšanās vietējā gaterī neko vairs dabūs neizdevās...
Vienīgi padsmit zāģu bloks gan pat ķīniešu variantā maksās dārgi.

Re: Cik kW šis motors?
Autors: slēpnis ()
Datums: 26/11/2012 16:42

Nu man ir kādi 7 veci diski ar aplauztiem zobiem. Tos domāju uzasināt tāpat un likt pamīšus ar jauniem. Rebir veikalā ir pa 3,50 205mm diski.

Jā ir doma aprātu, ja tur kas jēdzīgs sanāks, gan pašam lietot, gan izīrēt. Jo ir vai nu sadzīves smalcināmie, kur neko prātīgu nevar sasmalcināt, tik tādus smalkumus. Vai lielie šķeldotāji izīrējami, pie traktora karināmi un tml. Pa vidu nekas nav.

Pie reizes. Vai dārgajiem diskiem tie zobi ir kaut kādi niknāki? Nu piemēram, ja uzlaiž uz naglas, neaplūst vai nenonāk nost? Vienkārši pēdējos gados malkas vietā pērku būvmalku un tad pats garinu. Un tur nu gadās visādi. Kādas 3 ripas aiziet, lai priekš ziemas sazāģētu. Nez varbūt ar dārgo, kādu 10-15 Ls vienu pietiktu?

Re: Nagelfest zāģripas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/11/2012 17:14

Esmu nopircis dažas būvniekiem domātās, kas zāģē "mit Beton-, Beschlag und Nagelresten"
[www.bayerwald-saegeblatt.de]
pagaidām gan neesmu pat naglās braucis, tiesa, manos būvatlikumos varētu būt ne tikai mīkstas naglas, bet arī cieto lēto skrūvju atlikumi...

Re: Nagelfest zāģripas
Autors: aaaa ()
Datums: 26/11/2012 17:30

Es krietni esmu pazāģējis naglainus dēļus (arī skrūves diezgan) un parastā ripa tomēr to nemaz nepacieš. Kaut kā nebiju to ripu pētījis, bet kad tā ne-visai sāka griezt ievēroju, ka nav neviena! cietsakausējuma zoba. Un ja ir palikuši 1-2 zobi, tā ripa vēl griež, ja nepaliek neviens, tad ir čuš un nozāģēt nevar pilnīgi neko. Jo ripzāģim tie cietsakausējuma zobi ir perpendikulāri zāģējumam, resp, tas darbojas nevis kā zāģis, bet gan kā frēze. Ja ripu bez cietajām uzlikām asināsi, nekas tur pilnīgi nesanāks, jo te princips ir cits - tad tos zobus ir jāloca kā zāģim un jāasina, bet ātrums ir pārāk liels un ripa silst, kas nozīmē, ka zobi notrulināsies viens un divi. Zāģis, kas griež ir, piemēram, ķēdes zāģis - ir jau arī ripas ar "ķēdi" virsū. K-rautā redzēju ripzāģa ripas, kam virsū bija rakstīts - tieši naglainam kokam un ja nemaldos, bija lētāk, par Vienstāva linkā redzamajām.

Re: Nagelfest zāģripas
Autors: aaaa ()
Datums: 26/11/2012 17:32


Re: Cik kW šis motors?
Datums: 26/11/2012 18:09

Man domāt, ka motors nav lielāks par 2.5 kw un ne mazāks par 1.8 kw.
Tādu konstrukciju ārzemnieki sauc par widow maker īpaši, ja tur ir lieli apgriezieni. Aparāts noderīgs, šaubu nav, jo mājas smalcinātāji ir pagalam vārgi. Redz ripas tomēr ir ripas, var jukt un tad viss lido pa gaisu un tādā brīdī es klāt nevēlētos atrasties, pat ja tur aizsargkorpuss ir labs - nepatīk metāla avārijas skaņa. Smalcinātājiem naži tomēr ir tādi kā frēzgalvas, ēveļgalvas, jo rēķināti lieliem spēkiem un spēki šeit ir oi oi daudz. Rēķini cik jaudu jau paņem, lai izdarītu vienu zāģējienu konkrētā šķiedras virzienā, bet te ir jāsadrupina pamatīgs apjoms vienā piegājienā un šķiedru virzieni var būt visādi.
Cietkausējuma zobi vispār netiek ieteikti malkas zāģēšanai, jo pie dažādiem krikumiem, kuri malkā ir biežāk kā sagatavotā zāģmateriālā, tie zobi lido nost un ja tāds krikums trāpa acī, tad cauri. Arī zāģmateriālos esmu pāris ripas ar cietkausējumu smagi un ilgstoši apskādējis. Es darīju tā, ka vienu nolietotu atstāju drazai, kad zinu šaubīgs materiāls, tad laižu ar to.
To aaaa > cietkausējuma zobiem ir ļoti dažāds leņķis, tikpat dažāds kā parastajām ripām, katrai funkcija savs leņķis. Cietkausējuma ripu vienīgais izmantošanas mērķis ir ilgāk saglabāts ripas asums, cita funkcija manuprāt nav vispār.
Principā šo konkrēto mašīnu sauc par dado blade. Kaut kādu iemeslu dēļ eiropā tie ir aizliegti un man ir patuveni nojausma kāpēc. Dado blade gan ir starp ripām pusasmeņi, bet tas lietas būtību nemaina, pusasmens samacina slodzi uz skaidu izmešanu.

Re: Cik kW šis motors?
Datums: 26/11/2012 18:15

Rezumējot es ieteiktu izskatīt iespēju lēngaitas drupinātājam ar frēzgalvas darbības principu. Noteikti sanāks dārgāk, bet dzīvība ir vēl dārgāka. :)

Re: Cik kW šis motors?
Datums: 26/11/2012 18:21

Bišķi izlasīju aprakstu. Tur gan nav minēts kādi ir gala apgriezieni. Vīrietis to izmanto kompostam nevis kokiem, tas maina lietas būtību, bet tik un tā, akmentiņš pareizajā izmērā var būt šim aparātam liktenīgs.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   ********  **     **  **     ** 
 ***   **  **     **  **        **     **  ***   *** 
 ****  **  **     **  **        **     **  **** **** 
 ** ** **  ********   ******    **     **  ** *** ** 
 **  ****  **         **         **   **   **     ** 
 **   ***  **         **          ** **    **     ** 
 **    **  **         ********     ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727