UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Taimeris rozetē
Autors: antonz ()
Datums: 08/11/2012 15:01

Ir tāda lieta kā taimeris, kuru iesprauž rozetē un tajā savukārt iesprauž kontaktdakšu un uzliek laiku, no cikiem līdz cikiem padosies elektrība uz patērētāju, manā gadījumā āra apgaismojumu pie mājas.
Man vajadzētu tādu verķi, tikai lai to varētu iebūvēt standarta kārbiņā, parastā slēdža vietā. Varbūt kāds ko tādu ir redzējis, vai ir kāds cits veids, kā to realizēt.

Re: Taimeris rozetē
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 08/11/2012 15:17

Apgaismojumam pie mājas manuprāt piemērotāks ir gaismas relejs, kas ieslēdzas tad kad paliek tumšs.
Diemzēl neesmu redzējis modeļus, kas montējas "kārbiņās" !
Parasti sadalē izdala atseviškas patērētāju grupas un ārējais apgaismojums varētu būt viens no tiem, tur tad arī var iemontēt uz " sliedes liekamu" gan taimeri gan gaismas releju.

Re: Taimeris rozetē
Autors: Rx ()
Datums: 08/11/2012 19:55

...pēc kādiem principiem strādās gaismas relejs, iebūvēts skapī, uz sliedes????? .......Bet pirms atbildes, vēl šīs tēmas sakarā: Pirmkārt: LED jaunākie sasniegumi ļauj apgaismot teritoriju apmierinošā cenā (1w LED ir apmēram 10w parastās spuldzes gaisma un tālākie aprēķini vienkārši. Tumsas relejs ieslēdz tumsai sākoties, izslēdz gaismai austot. Ja grib mazliet pataupīt: liek gaismas releju kopā ar kustības devēju, vai vairākiem kustības devējiem,slēgtiem paralēli. Un ja nu ļoti, ļoti grib pataupīt uz elektrības rēķinu, par ko jau sāku šaubīties, vai rezultātā iznāks taupīt, ir visu to vēl ieslēgt ar taimeri vakarā, no rīta, bet izslēgt naktī, lai staigājošie kaķi netērē uz apgaismojumu mūsu dārgo elektrību! Un ik pa laikam koriģēt laikus, jo nakts garums mainās.........

Re: Taimeris rozetē
Autors: MW ()
Datums: 08/11/2012 20:03

Uzliec taimeri sadales skapī, bet tad vadam jāiet tikai uz šo rozeti.

Re: Taimeris rozetē
Autors: Rx ()
Datums: 08/11/2012 20:36

Kāpēc taimeris skapī un tālāk iet uz rozeti, ja var iespraust rozetē taimeri kurā ir rozete? (Taimeris ir rozetes dublieris ar taimera iestādīšanas funkciju)

Re: Taimeris rozetē
Autors: aigarello ()
Datums: 08/11/2012 21:09

Ar kustības devējiem neko neietaupīsi, neesmu mērījis, bet tauta runā ka tie paši pa sevi gaidīšanas režīmā tērē līdz 7-10 W

Re: Taimeris rozetē
Autors: Rx ()
Datums: 08/11/2012 21:24

Tauta var runāt visu ko, bet analogs pēc uzbūves apsardzes kustību detektors tērē pie 12V 10mA, kas kopā sastāda 0,12w. Klāt shēmai nāk jaudīgāks relejs , kas nostrādājot mazliet tērē- desmit un vairāk mA. Nu labi: 50mA... tā ka rēķiniet paši, vai ticat tautai.

Re: Taimeris rozetē
Autors: Didzisp ()
Datums: 08/11/2012 23:06

Nu ja mani arī var uzskatīt par tautu, tad es esmu izdarījis reālus mērijumus. Klasiskā halogēnluktura komplektā nākošais kustību un apgaismojuma sensors patērē aptuveni 1-1,5W(mēriju dažadus).Neesnu pētijis, kas tur iekša "tik daudz rij", gan jau ķīnieši savēruši neefektīvu parveidotāju no 220V uz 12V.Tas protams ir smieklīgi maz, bet diožu spuldze arī patērē 1,3W. Tad diez vai uz vienu tādu lampiņu atmaksājas likt kustību sensoru. Arī uz divām neatmaksāsies un vienkāršak sanāk lai abas spuldzes deg nepartraukti. Interesanti,ka elektroniskais taimeris patērē līdzīgu jaudu ka kustību sensors. Es uzliku mehanisko taimeri. Tas tiešām patērē nu ļoti mazu jaudu. Protams, to visu var uzskatīt par dzimumattiecībām ar santīmu, bet kārtībai jābūt un ja spuldze patērē 1,3W, tad nav jēgas izmantot sensoru,kurš patērē tik pat daudz.Ja jau zaļi,tad līdz galam :)

Re: Taimeris rozetē
Autors: Begemotc ()
Datums: 09/11/2012 08:48

Ja cilvēks nevēlas darbināt lampiņu ar krēslas slēdzi, bet tieši ar taimeri, iesaku papētīt ebay.com nopērkamos gadžetus. Iespējams, ka atradīs tieši to, ko prasīja, bet vispār iesaku papētīt iespēju uzlikt releju nevis uz pašu rozeti, bet uz pienākošo vadu līdz rozetei.

Es pats uztaisīju vienu kontrollampiņu virs durvīm tā - lampiņa pie durvju kārbas ārpusē (1,3W, E27), vadiņš ienāk priekšnamā, galā štepselis, ko iespraust priekšnama rozetē. Vads, kas aiziet no priekšnama rozetes, vienā klusā vietā ir izlaists caur elektronisku programmējamu laika releju pa 10USD no ebay.com Apmēram šāds - [www.ebay.com]
Relejs nokalpojis jau 2 ziemas, tā ka par šiem lētajiem štruntiem neko sliktu nevaru teikt. Vasarā, kad lampiņu nevajag, bet rozete tiek izmantota pa dienu, uz releja ir viena poga, kuru nospiežot, elektrība ir visu laiku.
Relejs programmējams par katru dienu atsevišķi, kopā ir 14 programmas. Saliec katram rītam savu laiku, katram vakaram savu laiku.

Tie mehāniskie releji, kas nopērkami Latvijā, man ne pārāk patīk, jo pie elektrības pazušanas, atkal jāregulē, precizitāte arī nekāda...

Re: Taimeris rozetē
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/11/2012 09:21

Tas gan tiesa,ka mehāmiskais laika relejs,pie strāvas pārrāvuma,"aizmirst"programu. Toties pats relejs praktiski nepatērē strāvu. Vismaz man neko neizdevās nomērīt. Parasts pulkstenis tak ar vienu pirkstiņa bateriju iet gadiem. Giemžēl šai pasaulē nav nekā ideāla.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **   ******    **     **  **    ** 
 **        ***   ***  **    **   ***   ***  **   **  
 **        **** ****  **         **** ****  **  **   
 ******    ** *** **  **   ****  ** *** **  *****    
 **        **     **  **    **   **     **  **  **   
 **        **     **  **    **   **     **  **   **  
 ********  **     **   ******    **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727