UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Datums: 04/11/2012 22:21

Sveiciens!
Jautājums acīmredzot ir ar vienkāršu atbildi, tomēr vēlos pārliecināties. Man ir vertikāli novietojams spiedkatls ūdenim, bet vēlos novietot horizontāli. Tātad jautājums vai to drīkst darīt?

Re: spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Autors: Rx ()
Datums: 04/11/2012 22:27

Spriežot pēc tā uzbūves, ir pilnīgi vienalga, kā novietots spiedkatls ( hidrofors). Tiem kas ir horizontāli ir kājiņas, lai var pieskruvēt horizontāli. Tiem, kas ir vertikāli, arī ir kājiņas, vertikālai novietošanai. Atšķirība tikai kājiņu novietojumā.

Re: spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Autors: soseds2 ()
Datums: 04/11/2012 23:03

Cik litri?

Re: spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Datums: 05/11/2012 00:07

šķiet 150.

Re: spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Autors: ibm ()
Datums: 05/11/2012 14:18

Tīri fizikāli novietojumam nav būtiskas nozīmes, jo tāpat, kā mašīnas riepā, gaisa spiediens dara savu darbu neatkarīgi no tā, kā ritenis pagriezts. Spiedkatlā iekšā ir gumijas maiss ar ūdeni un apkārt esošais gaiss (iepimpētais pretspiediens) savu darbu darīs jebkādā stāvoklī - spiedkatls taču tev ūdeni neizlej ar pašteci, bet gan aizspiež līdz samezgliem un arī uzspiež augstākā stāvā (ja tāds ir).

Vienīgais (man nav pieredzes ar lieliem katliem, man saimniecbā tikai divi pa 60 un citi mazāki), kas varētu būt: lielākam katlam kopā ar ūdeni jau ir liela kopējā masa, tāpēc arī tam ir gruntīgi kronšteini stiprināšanai (novietošanai). Līdz ar to teorētiski (varbūt es tagad runāju muļķības) traukam varētu nepatikt tīri mehāniski, ja to nebalsta uz tam paredzētā kronšteina, bet apgāž uz korpusa, kas varētu būt traumatiski pašam korpusam. Gan jau zinoši vīri pateiks labāk :)

Re: spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Autors: ibm ()
Datums: 05/11/2012 14:20

Oi, negribēju būt rupjš - gaiss ir IEPUMPĒTS, nevis tā, kā es iepriekš uzrakstīju.... Roku līkums, ko padarīsi... :D

Re: spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Autors: :/ ()
Datums: 05/11/2012 15:36

Tad nākamais jautājums - vai spiedkatlu var likt neapkurināmos bēniņos? Ja pareizi saprotu, tad viņam nekas necirkule un siltuma zūdumi nevar no tā rāsties. Vienīgi var saslt iekšā esošais ūdens. Bet ja nekas necirkulē, tad jau arī siltināt laikam lielās jēgas nav jo sasals tik un tā. Vienkārši pie tilpuma 150l sanāk paliel bundulis, bet iekštelpā vietas arī bez viņa pietrūkst. Tas jau bija par apkuri.

Re: spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Datums: 05/11/2012 16:05

Konstruktīvi metāla trumuļi ir pilnīgi vienādi un esmu pārliecināts, ka pat rupji noliekot uz grīdas bez kronšeiniem muca nedeformēsies. Jautājums ir par gumijas mebrānu. Vertikālajam tā ir simetriska pa vertikāli. Ja horizontālajiem tā membrāna arī ir simetriska, tad jautājumu nav. Savukārt, ja horizontālajiem membrāna ir ar vēderu uz leju, tad tomēr ir jāpadomā. Būtībā jautājums ir par to vai membrāna viena un tā paša modeļa spiedkatlam horizontālajā un vertikālajā izpildījumā ir vienāda.

Re: spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Datums: 05/11/2012 16:18

Par ūdenstrauku bēniņos varu teikt šādi. Var likt un samērā vienkārši, ja apkurināmajā daļā citādi nevar, bet jāsiltina obligāti, jo ūdens vienkārši sasals, bez variantiem.
Es ieteiktu to darīt tādā veidā, ka nevis bunduli ietin vatē, bet gan uztaisa tādu kā kasti apkārt tam traukam, tā lai paliek teiksim kādi 10-20 cm brīvā telpa apkārt bundulim. Kasti siltina ar ko vēlas - putuplasts, vate utt. Putuplasts manuprāt labāk, jo nesēžas. Kāpēc kasti - tāpēc, ka tad kad ārā būs -12, -15 un zemāk, tad sals sitīs cauri tik un tā, bet tajā laikā tai kastē iekar iekšā kvēlspuldzi ar 50w un atstāj un nekas nesasals. Arī ja notiek avārija ar tādu pat metodi to trauku ir iespējams atkausēt, sasildot kastes iekštelpu. Ja ir vatēts un sasalis bundulis, tad tur prasās pēc siltuma pūtēja vai infrasarkanā, bet tas ir daudz neērtāk manā skatījumā, jo mazjaudas spuldzītes savu darbu dara teicami un bez liekiem kw.
Ir arī nozīme tilpumam, jo lielāks tilpums jo noturīgāks siltums kastes iekšpusē no paša ūdens.
Ja grib eleganti, tad var uzlikt termoreleju, kurš to spuldzīti slēdz iekšā ārā kad ir 0, tad par to vispār nav jādomā, tik vien ka jāpaseko lai spuldze neizdeg. Var ērtībai arī iemst iekšā elektronisko termometru no autoaksesuāriem - tāds ar vadiņu, devēju iemet kastē un tad tā kaste nav jātaisa vaļā, bet var redzēt temperatūru tur iekšā.
Ja mājā nav vieta iekštelpās var arī apsvērt iespēju kādā tehtelpā ierakties grīdā, grodu ar vāku ielikt, tad nebūs jākāpj uz bēniņiem un droši ka ūdens nepilēs uz galvas. :)

Re: spiedkatls - vertikāli/horizontāli
Datums: 05/11/2012 16:20

Sildīšanai ar lampiņu gan jāņem vērā, ka tā ir karsta un var tādu putuplastu kausēt un varbūt pat aizsvilināt, kas nav galīgi labi, bet var ielikt tajās pārnēsamajās lampās ar stikla vāku, tad droši. Pakojumu bēniņos mīl grauzēji.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **        **  ********    ******   
 **     **  **  **  **        **  **     **  **    **  
 **     **  **  **  **        **  **     **  **        
 **     **  **  **  **        **  **     **  **   **** 
 **     **  **  **  **  **    **  **     **  **    **  
 **     **  **  **  **  **    **  **     **  **    **  
  *******    ***  ***    ******   ********    ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727