UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Karstā gaisa apkures sistēma
Autors: 84Jānis ()
Datums: 18/09/2012 23:43

Sveiciens

Māja 2 stāvi un pagrabstāvs, abu pirmo stāvu koplatība aptuveni 160m2, pašreiz izmantojam Grandeg granulu katlu, bet pēdējā laikā granulas palikušas par dārgu un ir pieejams mežs un malka. Tādēļ domājam uzstādīt kamīnu Oliwia 18kw( pēc datiem vajadzētu pietikt) un izmantojot karsto gaisu apsildīt māju.

Ir doma no kamīna nākošo silto gaisu ar ventilatora palīdzību pa trubām novadīt uz pagrabstāvu un pēc tam izvadīt uz augšu pa visām telpām, vai tas būtu efektīvi un lietderīgi un vai vispār tas ir iespējams ? Vai tomēr labāk silto gaisu uz pirmā stāva telpām novadīt pa griestiem uz leju, bet zinot to ka siltais gaiss ceļas uz augšu vai tomēr nebūtu labāk silto gaisu dzīt no apakšas ?

Pagrabstāvā kamīnu negribētos uzstādīt zustu kamīna jēga.
varbūt kādam ir līdzīgi varianti bijuši.

Re: Karstā gaisa apkures sistēma
Autors: trx ()
Datums: 19/09/2012 00:51

pašam nav, bet BIJA paziņam- kamīns otrajā stāvā, dzina gaisu uz pirmo, pagrabu neapkurināja. pirmos gadus bija laimīgs, sedēja pie kamīna un priecājās. velāk apdomāja un saprata, ka tomēr staipīt malku uz otro stavu ir absurds. plus totāla netīrība it visur, tas gaiss dzenā putekļus pa visām malām.( šo pašu man saka paziņas amerikā- viņiem kondicinieris pagrabā silda pa gaisa vadiem ēku uz augšu, esot tā pati problēma ar putekļiem, tikai tur to esot mazāk kā šeit, latvijā) nav mana darīšana, bet es nekādā gadījumā neiespringtu no grandeg apkures uz kamīnu, to komfortu, ko sniedz autonoma apkure, nekad nesniegs kamīns. kaut vai dēļ nemitīgas kurināšanas- tikko atdzisīs, tā ēkā auksts. un par kamīnu ilgdegšanu ir pilnīgs blefs, palasiet iepriekš tēmas. uzskatu ka ir vērts dzīvot pieticīgāk, bet uz apkures komforta rēķina gan jānopelna, tas atbrīvo no liekām neeērtībām un diskomforta.

Re: Karstā gaisa apkures sistēma
Autors: slēpnis ()
Datums: 19/09/2012 09:33

Es ieteiktu paralēli granulu katlam uzlikt parastu malkas katlu. Kaut lietotu nedārgu. Kad čaklums, tad kurini savu malku un ietaupi, kad slinkums, ber granulas. Ja būtu no nulles, tad varētu niekoties ar visādām gaisa apkurēm. Bet tagad taču visa radiatoru-cauruļu infrastrukūra jau ir. Jāizmanto to. Turklāt gaisa ventilators arī smuki apēd elektrību. Tas vairs nav 60W cirkulācijas sūknis. Pret putekļiem gan var ar filtriem cīnīties.

Re: Karstā gaisa apkures sistēma
Autors: 84Jānis ()
Datums: 19/09/2012 19:56

Ar pašreizējiem ieņēmumiem granulas kļuvušas pārāk dārgas, bet malkas šķūnis pilns, ar visu granulu katlu un konfortu jāsalst tā vai tā. Plus vēl tā tīrīšana sāk jau piegriezties. Tādēl meklēju citu variantu ko varu atļauties.

Re: Karstā gaisa apkures sistēma
Autors: specs ()
Datums: 19/09/2012 21:06

Nu bet slēpnis taču saka, ka pa to pašu naudu var nopirkt malkas katlu un pieslēgt pie esošās sistēmas. Kā tās trubas izskatīsies un pa kurieni tu tās vilksi? Pa virsu esošām sienām un griestiem? Urbsi milzīgus caurumus visā mājā? Domā ganulu katls jātīra biežāk, kā katls/kurtuve, kas tiek kurināta ar malku?

Re: Karstā gaisa apkures sistēma
Autors: trx ()
Datums: 20/09/2012 10:47

starp citu, ja interesē latvijā ražots malkas katls, metināts no 4mm metāla, varu iedot tel. nr. Siguldā, tur viens vecāks vīrs taisa pa smuko. cena 300ls.

Re: Karstā gaisa apkures sistēma
Autors: umka ()
Datums: 20/09/2012 11:17

Karstā gaisa apkure ir pilnīgi garām, totāla netīrība putekļi pa visu māju! Pirms pieciem gadiem izravēju visu to padarīšanu nafig!

Re: Karstā gaisa apkures sistēma
Autors: kri ()
Datums: 23/09/2012 19:49

trx Wrote:
-------------------------------------------------------
> starp citu, ja interesē latvijā ražots malkas
> katls, metināts no 4mm metāla, varu iedot tel.
> nr. Siguldā, tur viens vecāks vīrs taisa pa
> smuko. cena 300ls.


Var to telefonu sadabūt? Būtu reāla interese. Pats arī tādu lieto? Vai varbūt ir kādas lietotāju atsauksmes?

Re: Karstā gaisa apkures sistēma
Autors: trx ()
Datums: 28/09/2012 17:37

To cilvēku sauc Alfrēds, t.l. nr. 26534068, Siguldā. Pats tādu nelietoju, bet tie, kam tādi ir, ir apmierināti, bet sīkāk neko nezinu teikt. Pie pasūtījuma varat individuāli norunāt kur būs pieslēgumvietas, diametri un citi Jums aktuāli izmēri. Nu pat vienam paziņam izgatavoja divu nedēļu laikā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********        **  ********         ** 
       **  **              **  **     **        ** 
       **  **              **  **     **        ** 
       **  ******          **  ********         ** 
 **    **  **        **    **  **     **  **    ** 
 **    **  **        **    **  **     **  **    ** 
  ******   ********   ******   ********    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727