UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 9 no 14
Re: Saules kolektori
Autors: xyz ()
Datums: 21/03/2016 13:06

Ja kolektors neatkūst līdz jāņiem, tad
1) ierīkotājus vajadzētu pakārt aiz olām
2) atrakt kontūru satīt trubas rullī un ierakt kā vajag nevis tur ķēmoties ar visādām piesildīšanām.

Re: Saules kolektori
Autors: Obelix ()
Datums: 22/03/2016 00:06

Visi siltumsūkņu ierīkotāji šobrīd lepojās ar vismaz 500 ierīkotajām sistēmām, gan jau pieredzi trakajos reklāmas laikos guvuši. Dotajā objektā bija virkne problēmu - mālaina augsne, par mazu zemes atvēlētais zemes gabals un sastādītie koki, kuri izauga un meta ēnu uz ierakto kolektoru.

Re: Saules kolektori
Autors: xyz ()
Datums: 22/03/2016 12:11

Man domāt, ka trubām ziemas laikā galīgi vienalga vai ēnu met koki vai saule uzspīd vai nē. Cik dziļi ierakts, gruntsūdeņu augstums, māls/smilts vai melnzeme, cik blīvi ierakts, cik kopējais kolektora garums nosaka efektivitāti no kolektora puses. Otra bildes puse ir māja - ja tur vējš švilpo - tad arī iestājas psc.

Re: Saules kolektori
Autors: Obelix ()
Datums: 23/03/2016 08:45

Viss kopā ,bija pilns komplekts. Pārējās mājsaimniecībās tik traki nav bijis, līdz ar to ir trīs veidi kā samazinām elektrības rēķinus:
1. Sildām ārējo siltumsūkņa kontūru. Atdziest pret pavasari gan horizontālais, gan vertikālie urbumi. Saules kolektori silda akumulācijas tvertni pirms siltumsūkņa, temperatūras pacelšana apmēram par +15C. Sistēmas uzlabošanas izmaksas (kolektori + tvertne) ap 5-6k eur atkarībā no mājas lieluma utt.
Nekādi kondensāti kolektoros neveidojas.
2. Sildām akumulācijas tvertni ar sauli aiz siltumsūkņa. Tvertnes daudzās mājās jau ir izbūvētas, atliekt tās uzsildīt, lai mazāk darbotos siltumsūknis + silts ūdens. Izmaksas līdzīgas. Šo variantu arī izmantojam komplektā ar gaiss-ūdens siltumsūkni.
3. Uzstādām saules baterijas atbilstošam siltumsūkņa patēriņam. Atkarībā no mājsaimniecības elektrības patēriņa, sistēmas izmaksas 5-10k eur.
Siltuma enerģiju no saules ar kolektoriem iegūt ir apmēram divas reizes lētāk, kā līdzīgu jaudu ar saules baterijām.

Re: Saules kolektori
Autors: rolex ()
Datums: 24/03/2016 08:06

tev nu gan vecīt ir cenas, insanti kam tu to visu gribi notirgot Latvijā ? visiem tiem variantiem atmaksas termiņš ir pie 30 un vairāk gadiem.

Re: Saules kolektori
Autors: Obelix ()
Datums: 24/03/2016 09:04

Nu pastāsti, kā var šādas sistēmas izveidot ar mazākām izmaksām.

Re: Saules kolektori
Datums: 24/03/2016 09:24

Vakar 5m2 kolektora uzsildīja 250l bouleri līdz 50 grādiem. Gandrīz visu dienu spoža marta saule, arā +3 grādi. Sistēma ar šķidro propilēnglikolu. Sistēmas izmaksāja 1000 Eur, (boilers, sūkņu sistēma, caurules ar izolāciju, automātika), bez kolektoriem, jo tie nāca par velti - lietoti no Vācijas. Uzstādīju pats, tātad darbs arī arā.
Nu tā apmēram. Ir vērts, ja nav par visu jāmaksā. Vispār jau vairāk paša priekam, īpaši vasarā. :))

Re: Saules kolektori
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 24/03/2016 09:48

rolex

Labo cilvēk, ja Tu vēlies jaunu, nelietotu un kvalitatīvu, tad par velti nekas nebūs. Praktiķi, kas šeit ir saukuši savas cenas min arī kā tās ir ieguvušas. Lietots, pašu uzstādīts utt. Ja neesi ar mieru maksāt par jauno, bet brauc ar lietotu mašīnu no Vācijas un tas Tev problēmas nesagādā, tad jāskatās ir lietoto iekārtu virzienā. Ja kolektori nav mehāniski bojāti, tad pārbauda ar spiedienu iekšējo loku un ja viss kārtībā, tad kalpos Tev un vēl bērniem. Ar saules baterijām tas pats, tikai nepārbauda ar spiedienu, bet ar testeri. Ja darbojas un uzrāda pareizos parametrus, uz priekšu. Redz kur Māris min savu sistēmu. Ja Tev mājās akumulators ir, tad uzskati, ka gandrīz puse jau no sistēmas ir. Kolektori ir otra dārgākā pozīcija. Automātika un apsaiste būs viena un tā pati pēc izmaksām, jo tās pozīcijas visiem diez ko cenās neatšķiras. Ja gribi ekonomēt vēl uz automātiku, tad jāpaskatās, kas Tavā siltumsūknī darās. Varbūt ir kādas neizmantotas funkcijas, ko var izmantot.
Ja gribi gaidīt brīnumu, tad nākamgad beidzas 5 gadu kontroles termiņš, kas bija sistēmām, ko uzstādīja par valsts atbalstu. Es zinu vismaz 1 un droši, ka ir vēl daudzas sistēmas, kas cilvēkiem nebūs vajadzīgas un tās parādīsies otreizējā pārdošanā. Man zināmajai sistēmai viss ir traģiski, jo sistēmu uzlika, bet pagājušo gad pie žoga uzblieza daudzstāveni un uz kolektoriem saule vairs nekrīt tik cik agrāk un reāli viņa vairs lielu labumu nedos. Nelaime, ka šīs sistēmas lika par augstām cenām un droši, ka pārdevēji arī gribēs tās tik pat dārgi pārdot.

Pēc scenārija tagad ir jāseko Viļņa monologam! :)

Priecīgas Lieldienas, ja nu vairs te neienāku!

Re: Saules kolektori
Autors: rolex ()
Datums: 24/03/2016 10:42

Saprotu ka būs jāstutē tā sistēma vien pašam ,reālas atlaides no izplatītājiem LV redzu ka te nekur nespīd, mērķis paliek iepriekšējais sistēmu ar četriem kolektoriem apkures atbalstam u k.ū + automātika u kas tur vēl max. pa 3000eur. Kad dabūšu gatavu obligāti padalīšos pieredzē.

Re: Saules kolektori
Autors: Obelix ()
Datums: 24/03/2016 14:34

to rolex

Tava vēlamā sistēma ar jaunām sastāvdaļām (4 kolektori + stiprinājumi, automātika, sūkņu stacija, utt, akumulācijas tvertne ar iebūvētu boileru un siltummaini) līdzīgi arī izmaksā - ap 3500 eur plus uzstādīšana.

Pašreizējā: 9 no 14


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********  **     **  **       
  **  **    **   **   **         **   **   **       
   ****      ** **    **          ** **    **       
    **        ***     ******       ***     **       
    **       ** **    **          ** **    **       
    **      **   **   **         **   **   **       
    **     **     **  ********  **     **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727