UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: Kristiāns83 ()
Datums: 23/02/2012 21:10

Labdien. Ir dzirdēts par akumulācijas tvertnēm ar cieto kurināmo, lai nebūtu tik bieži jākurina un būtu vienmērīgāka siltuma atdeve. Bet vai nevar samazināt ikmēneša gāzes izmaksas uzstādot šādu tvertni sistēmai, kad māju apkurina ar dabasgāzi. Piem. sistēmā ir ap 150l un papildus uzstāda 500l tvertni. Cik noprotu gāze to uzsildītu ātri, bet atdziestot sistēmai šī tvertne uzturētu siltumu. Tātad sanāk, ka katls ieslēdzoties strādās piem. 5min. ilgāk, lai uzildītu atpakal papildus tvertni, bet attiecīgi ieslēgsies retāk nekā, bez. Varbūt kāds ko tādu ir uzstādījis vai dzirdējis. Kādas ir Jūsu domas un viedokļi?
Paldies.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: privāts meistars ()
Datums: 23/02/2012 21:37

Neizprotu cilvēkus. Uzstāda gāzes katlus, lai būtu komforts, bet tagad čīkst, ka dārga apkure. Ko tad pontojās ar gāzes apkuri, ka tagad jāmeklē alternatīvas???
Tagad par šo jautājumu: Domāju, ka nekas lētāk nebūs. Ja istabās uzstādīti radiatori ar termogalvām, tad sasniedzot iestatīto temperatūru termovārsts aiztaisās ciet un katls atslēdzas uz kādu brīdi, bet tajā pašā laikā tev sildīs aku.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: aaaa ()
Datums: 23/02/2012 22:31

Pie vāciešiem šī sistēma ir manīta. Nedaudz pieaug katla lietderības koeficients, bet nedaudz. Galvenais iemesls itkā ir katla ilgmūžība, jo tam dauz retāk ir jāslēdzas iekšā/ārā. Uz karsto ūdeni noteikti ir vērts likt tvertni, bet vai tas atmaksājas apkurei - tas tiešām ir labs jautājums.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: Dzindzis ()
Datums: 23/02/2012 22:34

Gāzes apkurei neliek akumulatorus.Gāzes katli strādā cikliski ko nevar darīt malkas katli. Ja gāze pa dārgu jaatgriežās pie tās pašas malciņas.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: slēpnis ()
Datums: 24/02/2012 01:17

Neko tu tur neieekonomēsi, tikai pazaudēsi uz pašām instalācijām materiāliem un vietu. Kādreizējie vecie gāzes katli strādāja vai nu uz pilnu jaudu vai izslēdzās. Tagad taču visiem ir jaudas modulatori, kuri, ja nav nepieciešama max jauda, dod nelielu liesmu, lai siltummainis varētu paspēt noņemt iespējami vairāk siltuma.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: Obelix ()
Datums: 24/02/2012 09:04

Ja ir vēlme ietaupīt ar esošo gāzes apkuri, tad var uzstādīt papildus saules siltuma kolektorus ar akumulācijas tvertni. Akumulācijas tvertne slēdzās klāt atpakaļgaitai, lai atnākošo siltumu no radiatoriem, palaistu caur akumulācijas tvertni. Akumulācijas tvertnē šķidrumu uzsilda ar saules kolektoriem (ja tajā dienā spīd saule) vai arī ir iespēja piekurināt ar kamīna/krāsns palīdzību. Ar saules kolektoru palīdzību var ietaupīt 30-35% no gāzes gada izmaksām.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: Cezars ()
Datums: 24/02/2012 11:17

Nu bet ja jau katls retāk ieslēdzas un izslēdzas, tad jau jābūt ekonomiskāk. Pietam redzēju akumulacijas tvertni 750l ar iebūvētu 250l boileru. Tad sanāk ka arī siltais ūdens itka tiek nodrošināts. Varbut kads tādu lieto - interesanti, kad apkure ir atslegta cik efektigi ir to lietot tikai del boilera vai ari izdevigak ir parastais boileris?

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: MrBadMan ()
Datums: 24/02/2012 11:32

Vai tik nebūs tieši otrādi - gāze tērēsies vairak, jo tie 750 l arī jāuzsilda.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 24/02/2012 15:57

Retāk slēgsies iekšā, bet toties ilgāk strādās un uz pilnu jaudu, kamēr akumulators būs uzsildīts. Gala rezultāts tas pats. Plus, ja akumulators būs kādā palīgtelpā, tad tiks nevajadzīgi sildīta tā.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: Cezars ()
Datums: 24/02/2012 17:56

Lai teorētiski varētu kautko parēķināt derētu zināt cik daudz laika vai gāzes nepieciešams, lai pie. paceltu 100l siltumnesēja temperatūru no 50 līdz 90 grādiem celsija. Varbūt kāds zin kur šādus datus var atrast vai var šeit ierakstīt parastajam gāzes katlam ap 20kW jaudu.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **    **  ********  **      **  ******** 
       **   **  **   **        **  **  **     **    
       **    ****    **        **  **  **     **    
       **     **     ******    **  **  **     **    
 **    **     **     **        **  **  **     **    
 **    **     **     **        **  **  **     **    
  ******      **     **         ***  ***      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727