UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 15
Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: v_t ()
Datums: 08/02/2012 11:29

paga, paga.
divas tonnas ir pieņemot, ka mums ir 4 steri SAUSAS malkas un kubatūra takš nemainās atkarībā no mitruma!
svars gan! tātad 4 steri nesausas malkas mums var svērt arī piemēram 4 tonnas. bet mēs taču tādu malku krāsnī nebāzīsim. izžāvēsim, tā atkal svērs savas 2 tonnas, kurināsim krāsni, kašāsim kāju un svilposim suļiko. :)

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: aae ()
Datums: 08/02/2012 11:51

sorry, nepamanīju ka tie blīvuma dati doti sausai(cik?) bērza koksnei. Bet diskusiju nav vērts turpināt, interneta cipari mana apkures katla malkas vai brikešu patēriņu toč neizmainīs.

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: aaaa ()
Datums: 08/02/2012 11:56

Šī ir pērle: "Varbūt tāpēc šī valsts ir tādā d..ā, ka pārāk daudz te matemātiķi un teorētiķi"
Pie lietas - pirmkārt brikešu siltumatdeve ir konkrēts testa laboratorijas pētījums tieši Latvijas Finiera Bērza briketēm ar maksimālo sausumu, pie tam vērtība ir maksimālā, kas dzīvē nozīmē, ka savus 10% droši varam noņemt nost. Tagad SS-ā visi tirgo tikai kantainās briketes, bet nevienam nav rakstīts, ka tās ir bērza briketes, un ja kas, bērza siltumatdeve kilogramā ir tāda pati kā ozolam. Lūdzu nejaukt kubus ar kilogramiem!!! Tātad dzīvē arī mūsu nopirktās superīgās kantainās briketes var izrādīties smukas priedes skujiņas sapresētas kantainā klucītī, kam tā siltumatdeve būs stipri mazāka.
Malka dabīgos apstākļos līdz līdzsvara 18-20% mitruma izžūst maksimums 2 gados - tas ir ar mērījumiem pierādīts un vispārzināms fakts, nevajag te muļķības par 3-4 gadiem runāt. Turklāt no interneta paņemtā malkas siltumatdeve ir 1m3 malkas, nevis 1m3 koksnes, kas nozīmē, ka tas cipars ir stipri reāls. Faktiski ir tā, ka mana matemātika briketes noliek labākā gaismā nekā ir patiesībā tāpēc iespējams, ka tā cenas/siltuma attiecība ir vēl lielāka par 2.3 par labu malkai!

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: andža ()
Datums: 08/02/2012 12:29

iepirku kūdras briketes rudestai par 80 lvl/palete. Malku sezonas vidū baidos pirkt, jo nebūs viņa sausa. Par kūdras briketēm pagaidām viedokļa nav, deg itkā, cik izies, tad jau redzēs

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: aae ()
Datums: 08/02/2012 13:55

aaaa, ja mērīt siltumatdevi kilogramos nevis tilpuma vienībās, tad 1 kg priede dod vairāk siltuma nekā bērzs vai ozols :) paskaties vēlreiz savas iecienītās teorētiskās tabulas. Labāk pasaki, kāda ir praktiskā jēga no tava augstāk rakstītā savārstījuma, mēģinājums pierādīt ka tas ko redzam praksē neeksistē, un jātic "matemātikai", kas apraksta kautkādu no dzīves atrautu ideālu modeli, vai kas? Ai nu pofig patiesībā

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: aviators ()
Datums: 08/02/2012 15:39

Nesaprotu, kāpēc jāņemās ar mistiskiem teorētiskiem cipariem? Paņem 10kg malkas, iebāž krāsnī, izkurina. Paņem 10kg briketes, iebāž krāsnī, izkurina. Pēc tā, cik karsta ir krāsns un cik ilgi turas siltums arī izdara secinājumus. Var pat termometru pie krāsns pielikt, ja nu galīgi nav ko darīt.

Tikko iestiepu pēdējās Finiera briketes, kas jau trešo gadu stāv ārā šķūnītī, uzliku uz svariem. Kā svēra 12kg, tā arī tagad sver. Ja būtu 20% mitrums, tad būtu jāsver 14kg? Tā sanāk pēc teorētiskās matemātikas? Jo svaigai pakai uzrādīti vien daži procenti mitruma.

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: vitjka ()
Datums: 08/02/2012 17:59

njaa ,baigaas gudriibas te esat sarakstiijushi, atcerieties to ka malka jau vnm buus leetaaka un attieciigi pirceejiem izdeviigaaka nekaa kaut kaadas briketes vai tml. fufelji ,bet cita lieta kad ved skaldiitu parasti ved ber/kubus nevis prosta kubus ,peerkot garo 3m malku panjemot 5 km3 tas buus kaut kur 8 ber/m3 , ja protams ir vieta kur to visu izkraut un peec tam pasham vai ,lai kaads straadnieks sazaagjee un saskalda ,starpiiba jau arii ir diezgan juutama gan siltumaa ,gan pateerinjaa ja piem.kurina arbeerza/alkshna (lapu koku) vai arii skuju koku malku ko parasti tirgo kaa sauso kaut arii vinja nav sausa vnk deelj svekjiem labi deg siltumu dot stipri mazaaku kaa lapukoks
un var teikt ka normaali veedinaamaa shkjuunii malka var izkalst pusotra gada laikaa , bet nekaadaa gadiijumaa kaa daudzi domaa (panjem pavasarii mitru malku) un jau rudenii kurina un attieciigi malkai ir stipri mazaaka siltumatdeve jo no saakuma vajag visu mitrumu izspiest no malkas aaraa un tad tik saak normaali degt
bet taa vinsh ir daudziem ,sabuuvee jaunas maajas ,bet nevar uztaisiit normaalu malkas shkjuuni lai var normaali sakraut malku uz 2 gadiem ,nevis ziemas viduu steigshus mekleet malcinju ,jo redz pietruuka...

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: aviators ()
Datums: 08/02/2012 21:09

Nu, ja man jāizvēlās māju uzcelt vai šķūni, tad laikam izvēlos māju. Šķūnis būs. Bet nevar pāri pakaļai pārlekt, nauda ir tik cik ir. Un kad būs šķūnis, tad arī paņems ziemā lielo lielo baļķvedēja kravu ( tur ir cik? 40 kubi?) un tāda man uz gadiem 10 pietiks kā minimums. Bet ārā malku turēt ir garām. Kaimiņam tā ir. Šķūnī sausāka sanāk.

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: slēpnis ()
Datums: 08/02/2012 23:49

Jau 3. gadu kurinu ar būvmalku. Uz pavasari vēl paliek kādi 3 spaiņi ar līkām naglām, ko metālos nodot :)

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: eb ()
Datums: 09/02/2012 10:27

kokvedēja kravā ir ~30 cbm.

žūšana ir atkarīga no ļoti daudziem apstākļiem. pagājušo vasaru svaigi saskaldītu bērza malku izdevās izžāvēt līdz ~16-22% mitrumam, aptuveni pa 3 vasaras karstajiem mēnešiem.

Pašreizējā: 2 no 15


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **  **      **  ********   ******  
 **    **  **     **  **  **  **     **     **    ** 
 **        **     **  **  **  **     **     **       
 **        **     **  **  **  **     **     **       
 **         **   **   **  **  **     **     **       
 **    **    ** **    **  **  **     **     **    ** 
  ******      ***      ***  ***      **      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727