UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 6
Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: brick ()
Datums: 02/02/2012 14:13

Pārsimt ķieģeļu neko nemaksā. Pa ziemu maksāsi tikpat, cik tagad mēnesī. Uzmūrē pats. Nedēļu palauzīsi galvu un pavingrosi. Tas tak daudz labāk, nekā skraidīt gadiem visādus parakstus un atļaujas diedelēt. Un pēc laiciņa, kad SS jau būs vēl mazliet lētāki, ierīkosi, lai ir pavasariem un rudeņiem.

Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: slēpnis ()
Datums: 02/02/2012 14:32

Njā, nepateicīgs izvietojums. Vēl var pamēģināt ar kādu jēdzīgu gāzes firmu saistīties. Tas būs dārgāk, bet viņi visi tur savā starpā saistīti un var ātrāk un vienkāršāk papīru lietas nokārtot un lietas izbīdīt.

Ja tomēr malka, tad, kā jau te minēja, modernā buržujka, kad ir laiks un gribas taupit. + elektrība, kad slinkums.
Šķūnīša neesamību var aizvietot busiņš pagalmā.:D Tā man reiz nācās izlīdzēties, kad namsaimnieks teroru taisīja un ziemā apkuri nogrieza.

Vēl jau pastāv iespēja nelegāli gāzes katlu uzmontēt. A mož var kādu laiku(ilgu) dzivot un nepieķers. :) Pēc tam legalizēt. Par sekām nezinu. :D

Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: Mbunga ()
Datums: 02/02/2012 14:45

Lasot jūsu problēmu man jau šķiet ka vis vienkāršākais risinājums būs malkas krāsniņa ar centrālās apkures iespējam. Nu jau labu laiku tādas latvijas tirgū ir. Cenas katagorijas ar ir dažādas. Zinu ka Itāļu krāsniņām ir ļoti laba kvalitāte un lietderības koeficients.It sevišķi 30m2 ir ļoti maza platība...

Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: slēpnis ()
Datums: 02/02/2012 14:54

Un tai krāsniņai jau nav obligāti jāatrodas pie skursteņa. Dūmvadu uz skursteni var gana dekoratīvu noformēt un iekļaut istabas dizainā.

Pa lielam arī parastai krāsnij var taisīt horizontālu skursteņa posmu. Radiem laukos ir kādi metri 2,5 -3 horizontāls posms no parastās lauku lielās apaļās bleķinieces krāsns uz skursteni.

Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: mbunga ()
Datums: 02/02/2012 15:03


Manuprāt vislabākais risinājums būs malkas centrālās apkures krāsniņa. nebūs ne problēmas ar skursteni, nekas nav jāpārtaisa un cenas pašām krāsniņām ar ir dažādas

Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: mbunga ()
Datums: 02/02/2012 15:06

Vēl viens variants ir ielikt malkas centrālās apkures krāsniņu. Modernajām krāsnīm augsts lietderības koeficients un 2000Ls ar var mierīgi ierakstīties.

Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: DsKs ()
Datums: 02/02/2012 15:19

vienigais cik skatos tada kaminkrasns ar centralas apkures iespeju maksa 2x dargak neka mazais gazes katls, kuram turklat vel bus iespeja sagatavot karsto udeni un atkritis elektriskais boileris un atkal savukart papildus izmaksas ... Latvijas gaze vismaz Liepaja jau sen nenemas ar nekadam instalacijam,pie jebkuras parbuves adrese uz firmu,kas ar to nemas vai ar kuru vini savukart sadarbojas, tadel iespejams ir verts pameklet dzekus,kas ir sertificeti veikt tadas izbuves,iespejams tiesam pastav variants apkures katla jaudu samazinat un pieslegties tam gazes vadam,gazes plits vieta var ielikt elektrisko virsmu

Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: M ()
Datums: 02/02/2012 15:46

Pašam līdzīga situācija. Ievācos 30m2 dzīvoklī, kur patreiz mazā jotul. Vienīgi man nav pieejama gāze. Pirmkārt ieteiktu padomāt, kā dzīvokli pasargāt no nevēlamiem siltuma zudumiem. Ja virs tevis ir bēniņi, tad noteikti nosiltini ar eko vati, m3 ar piegādi un iestrādi izmaksās ap 5 ls, tāpat arī, ja nav žēl samazināt istabas platību, nosiltini no iekšpuses, neaizmirstot par tvaika izolāciju. Kad siltuma zudumi būs novērsti, domāju, varētu apdomāt iegādāties kādu gatavu kamīnkrāsni - ātra montāža, nav pārāk dārgi un savā ziņā arī romantiski vērot uguns liesmu, jākurina, protams, būs katru dienu.

Vari arī mūrēt krāsni, tikai uzreiz rēķinies, ka bez apdares izmaksās kādi 700 ls, jo pusi paņems par darbu. Vari mēģināt arī pats, intereses pēc vari uzmest aci grāmatai, kurā detalizētāk par visu krāšņu padarīšanu rakstīts, saucās laikam "Krāsns un pavards". Noteikti arī pārliecinies, vai pārsegums var izturēt slodzi no krāsns, kā arī ievēro, lai cuku garums nepārsniedz skursteņa garumu, citādi nebūs pietiekamas vilkmes. Pašam par materiāliem sanāks kādi 300 ls, būs arī kāda prakse.

Par to gāzi gan neizteikšos, jo neesmu pārāk zinošs, bet gaiss-gaiss SS gan var ierīkot, lai arī pie šitiem grādiem sanāks padārgi maksāt. Vienīgais labums, ka tiešām labs komforts.

Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: bric ()
Datums: 02/02/2012 16:00

Neviens nepiemin, ka krāsns jau galvenais ir siltumakumulators. Pēc tam kurtuve, kur var kurināt uz max. temperatūru, nebaidoties no pārkarsēta metāla.

Re: Apkures risinājumi 30m2 dzīvoklī, Rigā.
Autors: Māris19 ()
Datums: 02/02/2012 17:44

Njā, šķiet būs jādabū rokā atkal projektētājs/i un jārunā par atteikšanos no g.plīts un jāmeklē iespēja pieslēgt pie esošā gāzes vada..

Citādi mūrēt krāsni gan netaisos un siltum sūknis ar ne sevišķi saista...

Ja nu galīgi nekas neies krastā ar gāzi, tad nāksies vien piekāpties malkas apkurei.

Pašreizējā: 4 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **   ******   **     ** 
 **   **   **     **  **     **  **    **  **     ** 
 **  **    **     **  **     **  **        **     ** 
 *****     ********   **     **  **        **     ** 
 **  **    **     **  **     **  **         **   **  
 **   **   **     **  **     **  **    **    ** **   
 **    **  ********    *******    ******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727