UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 7 no 9
Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: Martins D ()
Datums: 01/02/2012 09:48

Nu ja jau esam aizgājuši galējībās, tad ko nu vairs - nepērkam ne granulas katlu, ne sveces tipa, ne siltumsūņus. Pieliekam pie tās summiņas vēl kādu kapeiku klāt un uzbēvē vai renovē māju - kārtīgi un pareizi to nosiltinot! tad ar nevajadzēs ne noņemties ar granulām vai malkas krāvumiem!

Bet vispār - tie, kas naudu neskaita, lai liek gāzi. Nebūs vispār nekas jādara un jādomā. Bet tie, kuri tomēr skaita savu kapeiku, rēķinās ar ko būs lētāk un izdevīgāk!

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 01/02/2012 15:52

Subaru, daudz kur Tev nav taisnība.
Pirmkārt, ļoti daudziem nekādi treknie gadi nemaz neiestājās. Varētu pat teikt, nospiedošajam vairākumam. Un no tā izrietošajām nejēdzībām viņi netika pat tuvumā. Arī no tiem, kam uz brīdi iestājās, ne visi rīkojās neapdomīgi. Protams, netrūka arī Tevis aprakstīto stulbumu.

Bet labi, tuvāk pie tēmas. Lieta tāda, ka ļoti daudziem arī šajos laikos malka NAV jāpērk! Pat es, netiekot ne tuvumā laukiem un mežam, malku neesmu pircis 3 gadus.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 02/02/2012 01:21

protams, ka man daudz kur NAV taisnība! atkārtošos- ne jau mācu kā dzīvot. bet izteikt viedokli, to gan. tapēc jau ir šis forums domāts:). kapēc vispār te spirinos? tapēc ka esmu izgājis šiem cikliem par apkuri cauri no apakšas līdz savām sūda granulām:). man patīk tas kas man patīk, bet es taču neuzspiežu savu granulu epopeju nevienam? ja reiz man ir izveidojusies saprašana par šo tēmu tāda kāda man ir, tad ko nu? sēdēt pie sava granulu katla un dračīt trīs kapeikas?:):):) mana nostāja ir tāda, ka viss kustās uz priekšu pateicoties cilvēkiem, kuri nepārtraukti ko domā, dara, rēķina un cenšas. pārējie tup uz iedomu lauriem, apmierinās ar esošo. miljoniem ir tādu, kas necentīsies, lai tik liek svētu mieru. kā jau iepriekš minēju, mani fascinē cilvēiņi, kas dzīvo ar pagājušā gadsimta laika uztveri, kas neko tālāk neredz par malkām, gāzēm un galu galā bērza slotīm pagalma kopšanai. arī es, būdams 20 gadus jaunāks, droši vien ķertos pie sveces tipa apkures un būtu laimīgs. bet tagad redzu, cik nejēdzīgs ir šis pasākums, kaut tādēļ vien, ka jāiet kurināt. pats kurināšanas fakts man ir nepieņemams. tu, cilvēks, turpini būt apkures vergs. bet visi kā viens, grib šo lietu automatizēt, visi grib pa 0 vērtību kurināmo + lai pats deg, pats ienāk mājā, pats izdara darāmo:):) bet tā nenotiek. un ja reiz apjēdz ka jāmaksā ir galu galā par visu, tad ir visas iespējas izvērtēt par ko maksāt un cik. manā situācijā ir jāmaksā, kā lielākajam vairumam cilvēku, par siltumenerģiju kā tādu, man nenāk nekas no zila gaisa. un ja reiz man IR jāmaksā, tad es izvēlos piemaksāt, bet lai nav vairs jāčakarējas ar liekām lietām kā kurināšana, temp. izmaiņas ēkā, netīrība, patērētais laiks, kurināmā sagatavošana utt. granulu sagatovašana visai ziemai aizņem max 30.min laika un 5kv.m platību. reizi 5 dienās jāieber bunkurā, reizi 3 dienās jānotīra deglis...visas šīs darbības aizņem max. 10 min laika. ....es par šo runāju. arī es savulaik esmu entuziasma pilns bridis ar motorzāģi mežā, sitis ar cirvi un priecājies cik forši malka smaržo. bet man to nevajag, tas lai paliek entuziasmam, ir citas lietas svarīgākas. lai nu kā, var nodzīvot mūžu kapeiku pisot, bet var arī citādi būt. tapēc jau nevajag visiem par normu pieņemt dzīvot pieticīgi un ,kam iet drusku labāk, censties pierādīt ka esi kamielis. vēl šodien daudzās mājās ir parasta krāsns apkure, ļoti daudz cilvēku kurina ogles utt. bet , diemžēl, cilvji neprot rēķināt, neredz sevi ilgtermiņā, dzīvo vienai dienai. nupat vien bija jāsmejas, cilvis sūkstījās ka ik gadu jāpērk ogles, vajagot min. 5 tonnas sezonā, esot baigi labās par 160ls tonnā pircis...es par šo smejos, bet ieskaidrot nevienam taču nevar, un vai vajag, ka mēdz būt arī citādi?:) gan jau ka sveces tipa katli ir labi un jauki, bet es par to pasmejos.:)

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: skc ()
Datums: 02/02/2012 10:43

te jau tomēr ir forums par būvniecību, ne par cilvēku filozofiju.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: slēpnis ()
Datums: 02/02/2012 14:08

Nu tās ir diezgan saistītas lietas. No filozofijas un izrietošā dzīvesveida izriet arī tas, kāds miteklis vajadzīgs. Attiecīgi arī būvniecība.

Subaru, nu redzi, Tu iebridi mežā ar cirvi un motorzāģi, bet ar laiku saprati, ka tas nav Tev. Bet tik pat labi kāds cits saprot, ka tas ir viņam. Protams, vislabāk, ka viss pa brīvu, pienāk klāt un pats iekrīt katlā. :) Bet ja tā nav un ir jāizvēlas, tad kāds mierīgi var izvēlēties pabrist pa mežu tā vietā, lai pirstu biroja krēslā. Mazums, varbūt priekšnieks kretīns, darbs kaitīgs, vai varbūt tā vispār nav tik daudz un paliek brīvs laiks. Resp. tieši viņam varbūt patērētais laiks uz skaldīšanu krāmēšanu kurināšanu ir mazāks, nekā būtu pelnot priekš granulām un dārgā katla. Bet tapēc nebūt nevajadzētu par viņu domāt, kā par atpalikušu attīstībā.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 02/02/2012 14:31

subaru
Un vēl joprojām tu brauc auzās. Runā tikai un vienīgi apsurdu.
Ja reiz esi tik kruts un progresējošs līdzi tehnoloģijām, kāpēc tev nav siltumsūknis, saules baterijas un saules kolektori? Vai skatāmies vēl advancētāk - kāpēc tev nav pasīvā māja, lai pietiktu ar "100wt spuldzīti" apkurei? Vai pat vēl gudrāk, pasīvai mājai izmanto detaļas, kas mājā vasarā uztura vēsu temperatūru, lai neizmantotu kondicionieri un pavasarī un rudenī tās pašas detaļas pa dienu uzsilstot naktī atdod siltumu telpām?
Atkal pateiksi, ka tev tas nav vajadzīgs vai neatmaksājas? Nu tad kurš tagad te ir aprobežots savā uztverē, ja ne tu pats?
Šajos laikos nevienam nav vajadzīgi granulu katli. Ja cilvēkam ir nauda, tad viņs uzcels pasīvo māju ar siltumsūkni. Pat ja neliktu siltumsūkni, tad uzliktu gāzes katlu, ja tik gāze būtu pieejama, kura ērtumu nez kāpēc tu noliki uz lāpstiņām vai pat elektroapsildi, bet nekādā gadījumā granulas.
Otrs gals - pieticīgie, tie kam pa taviem vārdiem ir jāčakarējas, kaut arī viņi saskata malkas sagādē tikai plusus. Un viņu darbs ir ietaupījums nevis patēriņš, tie izvēlēsies malkas apkuri. Un priecāsies par to, ka viņiem iziet apkurē finansiāli tik pat cik biezajam ar pasīvo māju.
Tu šajā gadījumā esi iebraucis auzās, jo līdz ar 80%tīgu komfortu, kā vietā tu varēji izvēlēties 99% komfortu ar siltumsūkni vai gāzi, tu izvēlējies nepamatoti sadārdzinātu apkuri pret ērtību.
Ir cilvēki kam ir nauda un ir kuriem nav. Tie kas ir pa vidu viens no otra ne ar ko neatšķiras. Ne tie kas ņem kredītus priekš ceļojuma, ne tu, kas paņēmis vistizlāko apkures veidu. Ja tevis tavā mājā nebūtu vairs un tavi radi nebūtu apmācīti to rīkoties ar granulu katlu, tad viņi ne jēgtu pareizi uzpildīt, ne iztīrīt degli. Ne arī pamainīt temperatūru, ne arī kaut ko elementāru paregulēt. Un kurš šeit domā par nākotni? Kā redzam arī šeit tava loģika iebrauc tik dziļās auzās, ka nu dziļāk būs tikai purvā.
Tu lielies, ka esi gājis cauri tā, it kā neviens cits to nav darījis.
Man bija plāns celt māju tagad, krīzes laikā. Nu ok, nesanāca tas ko vēlējos. Uz lēto nokavēju. Paskrēja gar degunu. Bet viss vēl ir plānā. Likšu siltumsūkni. Es savā gadījumā ļoti labi saprotu un esmu dzīvojis tādās ērtībās, ko sagādā siltumsūknis ar siltajām grīdām. Esmu dzīvojis ar malkas apkures krāsnīm arī ar malkas centrālā apkure un arī gāzes. Bet nekad neteikšu, ka parasta malkas apkure ir slikta. Un vēlreiz atkārtošu, ka katrs izvēlas to, ko var atļauties. Bet neskatoties uz to, laikam tu būtu vienīgais ar savām granulām par ko es pasmietos. Nevari ne sevi pieskaitīt pie taupīgajiem, ne pie tiem, kas aizmirst par apkures katlu.
...
slēpnis
Varu tikai piekrist. Man kā daudz sēdošam tieši patīk aizbraukt vecākiem malku sagādāt. Daudz reiz labāk kā svaru zālē. Bet vai es vecākiem liktu siltumsūkni, es šaubos. Es pakārtoju viņu iztiku viņu iespējām maksāt. Ja mēs te visi zaudētu darbu, tad viņiem nebūtu iespējams samaksāt par to elektrību, ko tērē siltumsūknis, kā arī viņiem, kā pensionāriem ir pierastāka malkas apkure. Pie tā paša vai es savā vecumā vēlētos siltumsūkni es pat šaubos. Malka dod vecumā regulāri fiziski izkustēties, ko es novēlu ikvienam pensijas gados.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 12/02/2012 21:59

mja. atliek tikai pabrīnīties. nabaga cilvēks iedomājas tieši to iedomājas. qwe, vai bija kur minēts ka man nav siltumsūkņa? ka nav saules kolektora? ka nav mammai piens? cilvēciņ, tu apceri to, kā tev nav, nevis to, kas man ir. nekādi nespēj samierināties ar neveiksminieka lomu, vai ne? saki gribi celt? esi palaidis ko garām? mja...palaidis ko garām, iespējams, arī esi, tikai ne celtniecību. drīzāk neizdevušos dzīvi, toties tevi ar uzviju neveiksminieka statusu nosedz rakstot visādas pārgudras lietas, no kurām tev nekādas nevis sajēgas, pat nojausmas nav. gan jau ka esi labs cilvēks, tomēr psihiskajām saslimšanām der speciālista palīdzība, nevis atbildes rakstveidā forumos.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: skc ()
Datums: 12/02/2012 22:51

Man jau liekas, ne par to jauztraucas, kāda kuram apkure. Lai tak te apmainās ar pieredzi cilvēki.
Lūk atnāks kāds pavisam lūzeris dzīvē vakarā, iedos ar fomku pa galvu. Un tad kam tās dārgās apkures būs vajadzīgas. Par to jāaizdomājas.
Tikai tā - viela pārdomām:)

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 14/02/2012 17:30

:D
Subaru - pirms kaut ko komentē, izlasi 3x katru iepriekšējo postu un ne tikai šajā topikā. Savādāk no taviem komentāriem forumā nevar saprast vai tev ir vecumā marazms vai jaunības stulbums.

skc
Nejauc, te cilvēks nemainās pieredzē. Cilvēkam vienkārši ir mazvērtības kompleks. Jāļauj izteikties, lai var pasmieties. :D

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: veezitis ()
Datums: 16/02/2012 17:52

Forumā esmu reti un rakstu reti. Bet šoreiz nenoturējos. Zēni, lūdzu, neesiet auni, kuri katrs uzskata, ka absolūtā patiesība ir viņam. Tādas nav. Aizgājāt līdz savstarpējiem apvainojumiem un pietiek! Atdziestiet!

Pašreizējā: 7 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    **    **  ********         **  ********  
 **    **   ***   **  **     **        **  **     ** 
 **         ****  **  **     **        **  **     ** 
 **   ****  ** ** **  **     **        **  ********  
 **    **   **  ****  **     **  **    **  **        
 **    **   **   ***  **     **  **    **  **        
  ******    **    **  ********    ******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727