UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 8
Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: Didims ()
Datums: 19/12/2011 21:48

Man ir siltas grīdas uz koka pārsegumiem (250X100X5300 laidums, pa 70 cm asīs) finieris, 2cm ekstr. putuplasts, biezā plēve, armatūra 6x100x100, caurules diam.16, betons ~7cm.

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: EjTakTu ()
Datums: 19/12/2011 22:19

raihs
Te par silto grīdu putekļu sindromu :)
[www.building.lv]
Man nav siltās grīdas. Man ir radiatori, no kuriem putekļus ar slapju lupatu ārā nedabūt, birstīte ar iekšā nelien, bet putekļi karst, gandrīz deg un tad atrāvušies lido pa gaisu. Viņi ar laiku tur sakrājas oi, oi, oi! Šoruden uz pāris stundām nomā paņēmu gaisa kompresoru. Nācās pēcāk savākt palielu kaudzi. Kādu brīdi būs miers.

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: dzincha ()
Datums: 19/12/2011 22:34

Rekā, radiators stradā kā tāds putekļu filtrs un telpās gaiss tirs. Savos radžos putekļus nemanu, strādā otro sezonu.
Vislabākais ir pašam pārbaudīt uz savas ādas tās siltās grīdas, pirms izbūvēt tās, jo tad kad bus iebetonēts - ārā jau nerausi.
Pats vienreiz vienā hotelī izbaudīju siltās grīdas - tāds sažuvis no rīta jutos.
Radži jau ari sausina gaisu, tāpēc velams 1x nedēļā pažavēt velu vai izmazgāt telpas, telpaugu laistišana arī palīdzot, bet liekas ka veļas izkāršana ir vissiefektīvākā.

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: EjTakTu ()
Datums: 19/12/2011 23:47

dzincha
Pagaidi gadiņus septiņus :)

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: Rx ()
Datums: 20/12/2011 00:39

Lielisks putekļu izpūtējs ir lapu pūtējs!( pūš zvērīgi!) ( Cena nesen bija ap 36Ls). Novāc mantas, kuras var aizpūst. Atver visus logus. Nostiprina lai neaizcērtās. Un uzvelk respiratoru. Pūš visur un kā māk, ik pa laikam pavērš uz logu.... pēc 5 min vairāk istabā paceļamu putekļu nebūs. Tie ka spaliks- tie būs pielipušie, kurus tikai ar birsti un putekļsūceja birsti var uzcelt, bet efekts lielsiks. Šo pūtēju efektīgi izmanoju darbnīcas tīrīšanā, kurā ik pa laikam mazliet jāpazāģe, tā var galdu, instrumentus un t.t...lieliski iztīrīt, kas principā prasītu ļoti lielas pūles.

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: slēpnis ()
Datums: 20/12/2011 06:52

RX laba ideja! :)

Bet sev guļamistabā siltās grīdas nelikšu viena iemesla dēļ. Mums ar sievu patīk gulēt zem biezām segām, bet pie temperatūras ne augstāk par 18 gradiem. Pat tagad mazajā pagaidu guļamistabā uz nakti nogriežam radiatoru pilnībā un nedaudz paveram logu. Toties pa dienu gribās 21 - 22. Ar siltajām grīdām to jau laikam nevarētu izveikt dēļ lielās inerces.

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: DsKs ()
Datums: 20/12/2011 08:50

Par inerci ari labs jautajums,radiatoru pluss tiesam varetu but iespeja loti isa laika pacelt temperaturu,plus ja vel dzivesveids,kad iziet no majam septinos un atgriezas ari atrakais septinos ... faktiski darba dienu laika man komforta temperatura nepieciesama stundas piecas diennakti + brivdienas reizem ... naktis ari pierasts gulet ari max grados 18 ... pat mazak ... par silto gridu ekonomiju jau varetu sakt diskutet + vel jau ir otrs moments,man ir gazes pieslegums,attiecigi siltas gridas barotu gazes katls,kas tomer nav tik efektigs ka piemeram siltumsuknis ... pagaidam viens mazs plus,menesus cetrus ir iespeja domat variantus :)

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: aaaa ()
Datums: 20/12/2011 09:21

Ja tiešām grib turēt zemu temperatūru un ātri pacelt, kad atnāk mājās, tad tikai radiatorus, ar grīdu to nevar izdarīt, bet no praktiskuma un komforta viedokļa siltā grīda ir labākais, kas iespējams, būvētu otrreiz māju, tikai un vienīgi grīdas, arī otrajā stāvā (tagad radiatori). Turot dienā zemu t mājās, var diezgan labi ietaupīt, jo maksājam par delta t, ne par ko citu. Pašam kādreiz dzīvoklī bija radiatori ar gāzes katlu - no pilnīgi auksta līdz patīkami siltam ir pārdesmit minūtes. Katlu pilnā cukā, radiatoros momentā ieplūst 85 grādīgs ūdens un gaiss uzsilst ļoti ātri. Putekļus riņķī maļ tikai radiatori, jo tie rada gaisa konvekciju, tie pat speciāli ir būvēti, lai konvekcija būtu. Pareizi darbināta grīda nav siltāka par 20-30 grādiem, pat ar pliku kāju nevar sajust, vai tā ir parasta grīda, vai apsildāma. Tiem, kam pat caur čībām jūt, ka grīda ir silta, kaut kas galīgi nav kārtībā ar pašu silto grīdu principu saprašanu...vai mājas siltinājumu. Pie gāzes katla grīda normāli un pareizi ir pieslēdzama tikai caur siltuma akumulatoru - bufertilpumu, nu kaut 300 litri, citādi no katla izejošais ūdens ir pārāk karsts un grīdās, pat miksējot ar atgaitu, ieplūst pārāk silts.
Gaisa sausēšana - nu tie nu gan ir murgi - āra gaisa mitrums ir konstanta lieta un apkures sezonā ļoti zems, tātad, jebkura apkure, kas rauj iekšā āra gaisu - sausē iekštelpu gaisu (krāsns, malkas katls utt). Visas apkures, kas gaisu iekšā nerauj, tipa SS, elektrība, turbo gāzes katls, malkas katls ar gaisa pievadu tieši kurtuvei, gaisu papildus nesausē. Radiatori vai grīdas - tas nu gan ir pilnīgi vienalga, pie vienāda mājas blīvuma un mitruma izdales, mitrums būs konstants kā ar vienu, tā otru sildķermeni. No paša prakses un mērījumiem ar prastu multimetru vistrakākais ir klasiskā krāsns apkure - tā izrauj milzīgu gaisa daudzumu, kas nāk tieši no ārpuses un telpās gaiss ir kolosāli sauss. Vismitrākās ir paneļmājas ar centrālapkuri un ieliktiem jauniem logiem. Tas tāpēc, ka nav ventilācijas un viss sadzīves mitrums paliek iekštelpās. Betons ir praktiski ūdens tvaika necaurlaidīgs, logi arī. Tur ziemā pat jāvēdina, bet koka mājā ar malkas apkuri jākarina slapjas lupatas vai jāliek gaisa mitrinātājs, citādi acis grauž.

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: dzincha ()
Datums: 20/12/2011 10:07

Ja radiatorus aprēķina un uzstāda uz 50 turp un 40 atpakaļ, tad tā atpakaļgaita reti kad virs 30 ir - vismaz manā gadijumā. Tagad laikam ir ap 26.5- 27 grādi.
Ja šajos ierubī 85, tad protams gaiss sāk cirkulēt....

Re: Radioatori vai siltās grīdas, izmaksas
Autors: J ()
Datums: 20/12/2011 10:41

Ja uz grīdas paredzēts koks, tad radiatori visticamāk nodrošinās efektīvāku siltumatdevi. Ja ir paredzētas flīzes - tad, protams, tā ir siltā grīda.

Pašreizējā: 4 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  ********  **    **  ******** 
  **  **    **  **   **         **  **   **       
   ****      ****    **          ****    **       
    **        **     ******       **     ******   
    **        **     **           **     **       
    **        **     **           **     **       
    **        **     ********     **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727