UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: AShks ()
Datums: 25/11/2011 22:32

Bet ja es akkumulatorā vairāk par 50..60 grādiem nelaižu? Taapat viss projekteets zemajaam temperatuuraam.
Vai arī, kā jau soseds saka, nau man radiatoru izvadam 3/4. Taa, shito izleemu aiziet paarbaudiit, nomeeriiju, galaa ir lodveida ventilji ar ieksheejo viitni, kura pustumsaa nomeeriita raadiija 25mm.. taa ir colla ne? vizuaali gan peec 3/4, bet nu man tas acumeers protams nav nekaads labais. Praktiski tas nav paredzeets vienam radiatoram bet radiatoriem pagrabaa.
Bet protams trubas, no kuraam naak shie pievadi, ir krietni resnaakas, un taas iet uz kolektoru, kur taalaak aiziet uz 8 radiatoriem.
Praktiski, pat ja es lielajaa aukstumaa pieplusotu karstaaku uudeni sisteemaa, kuraa temperatuura nepietiek, tas samikseetos un sasniegtu pietiekamo temperatuuru, nevis buutu pa karstu.. manupraat.

Ok, no jums sapratu, ka 60..70+ graadus siltumsuuknim labaak neraadiit. (man shobriid max pluusmas temp. ir iestatiita 60, taatad pie taadas temp kljuudu nevajadzeetu dot). par sho teemu gan domaaju parunaashu ar SS tirgonjiem (NIBE). Man pat tehniskajaa manuaalii ir sheema kaa piesleegt diizeljkatlu (OIL burning furnace) paraleeli. Bet tur paredzeets, ka vinja automaatiku vada siltumsuuknja automaatika. Bet man prastam malkas katlam neko tur vadiit nevajag (siltumsuuknis diemzheel nepratiis iededzinaat malkas katlu).

Pilniigi atseviskju sisteemu nevar uztaisiit kaut vai taapeec, ka nav kur likt papildus radiatorus. Un neredzu jeegu dubultot radiatoru skaitu..



Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: AShks ()
Datums: 25/11/2011 23:03

Lai bik uzskatāmāk, iemetu dažas bildes no esošās sistēmas.
bilde 1 ir 2. un 3. bildē redzamās sienas otrā pusē.

[ash.lv]
[ash.lv]
[ash.lv]

Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 26/11/2011 06:05

Varbūt derēs mana pieredze. Es pieslēdzu paralēli gāzes katlu un malkas katlu ar akumumulatoru caur pretvārstiem. Vienkārši plusmas virzienā pretvārstus. gan gāziniekam, gan malkas sistēmai, tur, kur aiz akumulatora iet otrs sūknis uz radiatoriem.

Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: khe ()
Datums: 27/11/2011 08:47

Domāju,ka slēpņa variants jēdzīgākais. Malkas katls, aķis, divi sūkņi, termovārsts m-katla mazajam lokam, automātika uz izejošo trīsgaitnieku,trejgabals esošajā turpgaitā, divi pretvārsti(viens SS turpgaitā pirms trejgabala, otrs turpgaitā jau no aķa, pirms trejgabala), termodevējs, kas vadoties no temp aķa augšā, pārslēdz apkures iekārtas - izslēdz SS un ieslēdz m-katla lielā loka sūkni, vai otrādi. Vēl termodevēji, kas m-katlam ieslēdz mazā loka sūkni un kas to izslēdz(iespējams pēc dūmgāzu temp).Jāuzzin tik kā pareizi atslēgt SS, lai nemestos varbūtējas kļūdas vienk pārtraucot el.

Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: soseds2 ()
Datums: 27/11/2011 13:28

Ashks! Apkures sistema radiatori nav ne jauztada par jaunu ne japalielina! Apkures sistema katlus sledz paraleli pie magistralajam izejosajam un pienakosajam caurulem. Ka kolegi te mineja visu salago ar varstu un deveju palidzibu. SS Divine uzstadija? Ja vajaga, varu iedot viena ss meistara nummuru no Divine!

Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: AShks ()
Datums: 27/11/2011 14:52

Tas divine meistara numurs toch par ljaunu nenaaktu. Divine meistaru darba kvalitaate man patika.

Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: soseds2 ()
Datums: 27/11/2011 22:05

Ashks! Mans epasts: dalbins at e-no.lv

Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: slēpnis ()
Datums: 28/11/2011 15:19

Kā jau te minēja, vajag minimizēt cilvēciskā faktora ietekmi uz sistēmu. Ar ss specialistiem vajag uzzināt tikai to, kā var elektroniski izslēgt ss, kad malkas katls tiek uzkurināts un nostrādā, piemēram, mazā loka sūkņa termorelejs. Tālāk to var sajūgt ar malkas sistēmas apkures turpgaitas termoreleju. Vārdu sakot ss ir jāizslēdzas, kamēr kāds no tiem abiem ir nostrādājis un ir siltums, ko dzīt no malkas katla vai akumulatora. Uzliekot pretvārstus tiek nodrošināts, ka siltumsūknis "neredz" katla temperatūru un otrādi. Bez tiem ss dzīs siltumnesēju pa īsāko ceļu - caur malkas katlu un akumulatoru, un malkas katla sūknis mēģinās darīt to pašu caur ss. Uz ar roku grozāmiem krāniem es nepaļautos.

Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: slēpnis ()
Datums: 28/11/2011 15:33

vienīgais Tev sarežģī lietu tas, ka ir arī siltās grīdas. Pa manam risinājumu redzu, ka tiek taisīts, atsevišķs silto grīdu kontūrs ar savu sūkni un jaucēju un tāpat caur pretvārstiem pieslēgts pie esošā.

Par skursteni. Es 4. gadu apkures katlu darbinu caur parastu mūrētu ķieģeļu skursteni. Un pirms manis tajā mājā caur to pašu skursteni kaut kādi ogļu un malkas katli tika darbināti arī iepriekšējos 30 gadus. Augša gan tam skurstenim bija ar rokām nolasāma nost. To novācu, piemūrēju vēl kādus 5 m klāt, jo vēl viens stāvs nāca klāt un pagaidāmm viss rullē.

Bet vispār pārāk liels čakars, ja jau ir ss. Es laikam vienkārši dzīvojamā istabā ieliktu parastu buržujku tipa termokrāsniņu un aukstākajos brīžos pakurinātu un papriecātos par dzīvo uguni. Paturot visas durvis vaļā, siltums tiks arī uz 2. stāvu pa istabām.

Re: Siltumsūknis + malkas katls
Autors: slēpnis ()
Datums: 28/11/2011 15:35

Ā, biju aizmirsis, ka vaļējais kamīns jau Tev ir. Nu tad ir redzēti varianti, ka vaļējā kamīnā iestūķēta attiecīga izmēra slēgtā krāsniņa gan jau varētu kaut ko izdomāt arī lai pārāk nesabojātu dizainu.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  ********  **     **  **      ** 
 **  **  **  **     **  **        **     **  **  **  ** 
 **  **  **  **     **  **        **     **  **  **  ** 
 **  **  **  *********  ******    **     **  **  **  ** 
 **  **  **  **     **  **         **   **   **  **  ** 
 **  **  **  **     **  **          ** **    **  **  ** 
  ***  ***   **     **  ********     ***      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727