UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 15
Re: KPFI
Autors: al ()
Datums: 15/09/2011 14:36

Ja jau par KPFI - vai kāds startēja pasīvo ēku konkursā? Vai kāda privātmāja arī ir tikusi līdz līgumam?

Re: KPFI
Autors: var ()
Datums: 15/09/2011 15:16

Aigi Wrote:
-------------------------------------------------------
> Atstāt uz mēnesi, kaut vai uz 2 nedēļām
> ziemā nepakurinātu māja var tikai ļoti bagāti
> cilvēki, kuri katru gadu veic kosmētisko
> remontu. Lai cik labi siltināta ir māja, šādā
> periodā tā zaudē savu siltumu un siltuma vietā
> nāk mitrums, kas pamatīgi bojā visu.

Šo kailo patiesību gan nebūs ievērojuši tie daudzie tūkstoši, kuri katru ziemu visu ziemu (nevis dažas nedēļas!) atstāj savas vasarnīcas neapkurinātas. Tāpat arī visi jaunie projekti, kuros vēl neviens nedzīvo (un tie arī ir daudzi tūkstoši mājokļu) arī netiek kurināti ar šādiem visai apšaubāmiem argumentiem.
Ziemā, ja kas, gaiss ir stipri stipri sausāks nekā vasarā, tad jau vasarā drīzāk butu jākurina :)

Re: KPFI
Autors: aaaa ()
Datums: 15/09/2011 17:02

Vienigais iemesls atstat kaut kadu apkuri ir lai neaizsaltu udensvads - ja tada nav, tad tieshi otradi - apkurinata maja viss bojasies atrak ka neapkurinata. Man pie ezera ir laivu buda ar visu iekshejo apdari, kas nekad nav tikusi kurinata jau 30 gadus - tur viss ir ka vakar izremontets, ja neskaita zirnekljutiklus. Nekada mitruma nekur nav, mitrums neapdzivota maja lidzsvarojas ar ara mitrumu un ir pat parasti mazaks, jo saule tomer shad tad uzspid un maja ieksha parasti tomer ir siltaks ka ara, kaut ari pilnigi bez apkures. Vot apdzivota maja gan ar mitrumu nav joka lieta - cik cilveki nemocas ar pelejumu.
Par apkuri runajot, reiz jau secinajam, ka kurinat kaut ar priezhu jaunaudzes galotnitem bus daudz ekologjiskak un Latvijai ekonomiski pamatotak, ka ar jebkuru citu kurinamo. Malka ir 100% vietejais resurss ar 0% CO2 izmeshiem, ta ka - beat this...

Re: KPFI
Autors: Aigi ()
Datums: 15/09/2011 17:42

Tur nav ko beatot, katrs izvēlas apkuri, kuru uzskata sev par labāko. Man patīk, lai es no darba atgriežoties atkal neķertos klāt darbam, bet pavadīt mierīgu vakaru ar sievu un bērniem. Ar citiem katliem to nevar izdarīt, biežāk vai retāk, bet tu esi ierauts kurinātāja vai sagādnieka darbā. Jā, es par to, droši vien, pārmaksāju, bet varu ne par ko neuztrauktiesun tas man ir svarīgi. Un, ja man valsts piemaksā, lai es varētu vēl izdevumus samazināt, kāpēc man to neizmantot.

Re: KPFI
Autors: J ()
Datums: 15/09/2011 20:56

Ja vēl par tēmu - lai startētu konkursa tiek pieprasīta jaunbūves reģistrācija zemesgrāmatā. Kā Jūs domājat cik ilgu laiku prasa viena izziņas saņemšana no būvvaldes par jaunbūvi??? Izrādās 30 darba dienas jeb pusotru mēnesi. Es domāju, ka to izziņu var rasktīt stundu, varbūt divas, nu dienu maksimums, bet pusotru mēnesi....
Pirms tam ir jadabūn inventarizācijas lieta no VZD, tas prasa - tieši pusotru mēnesi... un lūk jau trīs mēneši kopā....
Nezinu cik ilgi nostiprinājuma lūgumu gatavo notāri un cik ilgi iet reģistrācija Zemesgrāmatā - bet, ja ja katra darbība aizņem atkal pusotru mēnesi - tad ola-lā pusgads dokumentu kārtošanai, vai nav jauki?

Re: KPFI
Autors: specs ()
Datums: 15/09/2011 23:06

Beidziet nodarboties ar demagoģiju un čikstēšanu no sērijas - viena tante teica!!!

Pirmkārt, nav nekāda čakara ar dokumentiem. Pieteikuma aizpildīšana man aizņēma pusi sestdienas, ieskaitot laiku, ko pavadīju iepazīstoties ar prezentācijām, jo nebiju apmeklējis seminārus. Vēl var pieskaitīt pāris stundas, kad atkārtoti visu pārbaudīju un sašuvu pēc visiem noteikumiem. Tātad maximums 1 diena cilvēkam, kam iepriekš nebija nekādas pieredzes ar līdzīgiem projektiem.

Otrkārt, sazvērestības teorijas attiecībā uz šo projektu un ļaunajiem ierēdņiem arī neiet krastā. Ierēdņus interesē tikai un vienīgi tas, vai iesniegums atbilst noteikumiem. Brīžiem liekas, ka tas ir banāli, ka jāšuj, nevis jāliek spirālē, bet, ja gribi naudu, tad iespringsti uz 30 min, izlasi un izdari kā vajag. Lielākie čīkstētāji par ierēdņu ļaunumu parasti ir prātvēderi, kas izdara pa savam un tad vaino visus citus, bet ne sevi. Man arī bija jāsniedz precizējumi - tīra formalitāte, bet tiešām pirmā iesnieguma versija neatbilda burts burtā noteikumos prasītajam. Uztaisīju, lai atbilst. tas prasīja vēl 30 min.

Treškārt, nav nekāda siltumsūkņu lobēšana, bet gan adekvātu cenu kontrole katrai tehnoloģijai. Malkas katls tiek atbalstīts, BET ne vairāk kā XLs, manuprāt 50Ls uz 1KW, lai kāds neuzbliež 15kW malkas katlu par 3000Ls, pie reizes atjaunojot arī visu kanalizāciju. Manuprāt, adekvāts mehānisms, nosakot cenu griestus tehnoloģijām, lai novērstu vienkāršu žulīšanos

Ceturtkārt, prasības pret cenu aptauju ir ļoti primitīvas, jo to drīkst veikt mutiski, tātad nekur nav jābrauc un jāvāc tāmes. Tātad ieguldījums piegādātāja meklēšanā neaizņems vairāk laika kā darot to bez līdzfinansējuma piesaistes.

Mazāk runu, vairāk darbu!

Re: KPFI
Autors: ruukiitis ()
Datums: 16/09/2011 15:16

Drīgst jautājumu?
Cik tagad izmaksā siltumsūnkis Zeme/ ūdens SS? (bez mājas iekšas)
2kLs? 4k Ls? 6kLs? 8kLs?
Es bariņu apstaigāju, cenas diezgan krietni atšiķiras.

secīgi arī jautājums, vai ir jēga šo SS likt? jo tā nauda ko ieliek zemē pat ja tie ir tikai 50% no kopējā, tai naudiņai kautkad ir jāatmaksājas.
Kā arī zemē ir vai nu pagarš turbu posms vai tas ir jāpumpē 70 metru dziļiumā un sūnkim ir jāstrādā nostop...

Re: KPFI
Autors: aaaa ()
Datums: 16/09/2011 15:43

spec: nu tikai nemegjini aizstavet shito stulbumu. Ja godigi, mani varetu noshaut, man pat prata neienaktu, ka spirale un ieshushana nav viens un tas pats. Un ljoti shaubos, ka ta ir EU prasiba - nu pavisam neticu, ka jebkura cita normala valsti nepienjemtu dokumentus, ja tie nebutu ieshuti, bet gan kaut ar skochu salimeti kopa. Ta ir tipiskaka balelinju sapratne (absoluta neizpratne?) par likuma precizu ieveroshanu. Tas ir precizi no serijas, kad mums atnak VID kontrole - uznjemumam, kas katru gadu samaksa daudzus desmitus tukstoshu nodokljos un izsaka rajienu par to, ka kancelejas precem cikturto saantimu vertiba nav cheks saglabats. Birokratijai jabut tadai, lai ta palidzetu, uzturetu kartibu - ja birokratija sak kljut darbs pats par sevi un traucet, nevis palidzet, tad valsti var nolaist pa burbuli. Vesturiski slavenais strids starp Stalinu un Trocki - kad Stalins grasijas ieviest vel to, ko mes tagad baudam uz savas adas - resp arkartigu planpratigu birokratiju visur un visiem, tad Trockis talredzigi iebilda, ka tas sagraus valsti. Daudzus desmitus gadu velak vinjam izradijas taisniba. Vai tad mes un musu valsts ir kaut kada veida citadaki? Ierednjiem pashiem vajadzetu palidzet tos pieteikumus rakstit, jo tada veida tiktu sekmeta EU naudas ienakshana LV budzheta, un ari vinjiem no ta tiktu kads labums, nevis pilnigi achgarni un kas tragjiskakais, pilniba atbalstiti un visparpienjemti - mest dokumentus atpakalj pie katra mazaka sikuma vai neprecizitates. Pie mums ierednieciba vienkarshi pashos pamatos un fundamentali nesaprot, kada ir vinju pamatmisija - kalpot cilvekiem un valstij, nevis traucet un kaitet valstij un butiba izdabat nevienam nevajadzigai birokratijai.

Re: KPFI
Autors: ruukiitis ()
Datums: 16/09/2011 16:26

aaaa
nav gan viens un tas pats.
teorētiski cauršūtu / saauklotu teorētiski nav iespējams nomainīt lapas.
+ tā ir pieņemts iesiet juridiskus dokumentus.
Tas ir tā pat kā uz bali vai operu nevajag nākt kedās un treniņbiksēs. Bet protams ir viena nācija kurai tas neaiziet...
Vismaz es domāju ka ierēdnis šajā gadījumā redzot ka projekta iesniedzējs ir Varakļānu Jānis, vaoi Viļakas Andzela var nākt pretī, piezvanīt un pateikt ka vot šito vajag drusku savādāk un viss būs štoos.

p.s.
varbūt vari ko uz jautājumu atbildēt?

Re: KPFI
Autors: JanisL ()
Datums: 16/09/2011 17:18

Es personīgi un subjektīvi gan esmu pret siltumsūkni. Ērti jau ir bet... Aigi tik ļoti drosmīgi apgalvo, ka SS gadījumā māja var izpalikt bez skursteņa, malkas novietnes, utt. - jā, tas ir fakts. Taču - kā ir ar dublējošo apkuri SS gadījumā? Un ja nu Tev janvāra vētrā mājā pazudīs elektrība uz nedēļu? Šīs varbūtības parasti iestājas tad, kad mēs esam pret tām vismazāk nodrošināti. Es nevēlos, lai mana apkures sistēma būtu tik nežēlīgi atkarīga no elektrības pieslēguma un kaudzēm elektronikas. Jā, malkas apkurei arī elektrība vajadzīga cirkulācijas sūknim, taču to bez-elektrības gadījumā es vismaz ar benzīnģeneratoru varu nodrošināt. SS ar ģeneratoru gan neiedarbināsi. Kaut kā tā.

Pašreizējā: 3 no 15


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **     **  **     **   *******  
 **     **   **  **   **     **  **     **  **     ** 
 **     **    ****    **     **  **     **  **     ** 
 ********      **     **     **  **     **   ******** 
 **            **      **   **   **     **         ** 
 **            **       ** **    **     **  **     ** 
 **            **        ***      *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727