UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 15
Re: KPFI
Autors: Aigi ()
Datums: 26/07/2011 16:28

Respektīvi tev uzvanīs un tu saņemsi apliecinājumu par projekta apstiprināšanu. mani sazvanīja no LVIF un sarunājām parakstīt līgumu, līgums vienkāršs uz 2 lpp, tā projektu var apskatīt LVIF mājas lapā. Parakstīju, tagad gaidu, kad atsūtīs ar VARAM un LVFI vadības parakstiem, tad kad līgumi saņemti, tad var slēgt līgumus ar piegādātājiem/uzstādītājiem par projekta realizēšanu. Pēc pieņemšanas nosdošanas akta raksti iesniegumu ar rēķiniem un gaidi naudu, cik ilgi gan nezinu, to vēl jānoprecizē.

Pats vēl gaidu līgumus, kad sākšu reāli darbus tad iepostošu kas un kā.

Cik saprotu no LVIF mājas lapas tad atkārtotā kārta tiks izsludināta līdz oktobrim, tas nozīmē, kad līdz tam brīdim visiem 1400 iesniedzējiem vajadzētu būt līgumiem parakstīties.

Re: KPFI
Autors: Aigi ()
Datums: 13/09/2011 15:28

Pavisam aizmirsu ierakstīt, kas ir noticies pa šo laiku.
Līgumi ar VARAM un LVIF ir parakstīti, un iespējams šonedēļ vai nākošo nedēļ tiks uzsākti darbi.

Re: KPFI
Autors: zzaa ()
Datums: 13/09/2011 21:27

massa Wrote:
-------------------------------------------------------
> Dokumentu sakārtošana
> neprasīja nedz laiku nedz finanses,jo visus
> aprēķinus veica ss uzstādītājs.

Līdz šim ar visiem ar kuriem es esmu runājis (un to nav mazums, jo pats ari gribēju iesniegt) teica ka čakars esot nenormālais, vieglāk pašam to naudu nopelnīt, pats arī biju uz semināru un tur jau tendences bija redzamas. Turklāt risks arī pārlieku liels, lai kaut vai projektu uzrakstītu, visas piegādātāju aptaujas veiktu, tiktu skaidrībā par tehnoloģijām un piedāvājumu nosacījumiem, mēnesis ka minimums ir vajadzīgs, bet to visu KPFI ierēdņi ir tiesīgi ar vienu rokas mājienu iemest miskastē bez redzama iemesla un pat nepaskaidrojot noraidījuma iemeslus, tādi tur lūk ir noteikumi. Daži kuri kandidēja uzskata ka VARAM lobē SS tirgotājus, noteikumi ir sastādīti diezgan greizi un diezgan lielā pretrunā ar pasludināto cēlo mērķi - emisiju samazināšana. Uzklausot visas šis atsauksmes pirmajā tūrē izlēmu savu laiku lieki netērēt.

Interesanti ka šeit ir parādījies arī cits viedoklis. Vai vari plašāk pastāstīt? Projektu pats rakstīji vai kādu nolīgi? Ja pirmais tad interesanti cik laika visiem darbiem vajadzēja līdz iesniegšanai, ja otrais, tad cik par to samaksāji un kur atrast kādu sakarīgu projektu rakstītāju, kurš tiešam zina ko varēs un ko nevarēs dabūt cauri, nevis tikai gaisā pakārtu projektu uzrakstīt un piķi bez rezultāta noslaukt?


Re: KPFI
Autors: Aigi ()
Datums: 14/09/2011 09:05

Sākumā domāju, ka rakstīšu pats, bet beigās visu uzrakstīja SS uzstādītājs. Lielākais čakars bija dabūt 3 sakarīgus piedāvājumus, jo izsūtīts tika veselai jūrai, nemelošu, ja teikšu, ka pusei no visiem, kuri bija VARAM mājas lapā iekļautajām firmām. Atsūtīja kādas 5 no kurām 2 bija īsts kosmoss, 2 bija ļoti līdzīgas un viena pa vidam, sakrita tā ka lētākais arī bija tā uz ko es skatījos vēl pirms bija izsludināts šāds projekts. Vienīgie, kas uzreiz pieteicās mājas vizītē, lai precizētu cenu, redzot, reālo situāciju uz vietas.
Uzrakstīja ļoti ātri kādās 5 dienās, ļoti precīzi ievērojot vadlīnijās noteikto, nekādas pašdarbības. Esmu dzirdējis, ka atmet, jo ir nevis iesiets ar auklu, bet ar spirāli, droši vien, nevajag izgudrot riteni no jauna, ja ir teikt, ka ar auklu, tad jāsien ar auklu. Nedomāju, ka kāds ierēdnis speciāli piesienas, ja ir ievērots viss prasītais nav iemesla atteikt, ja tu sāc pasdarbību un raksti muļķibas vai neizpildi prasīto, tad nav ko čīkstēt par to, ka neapstiprina. Ja nemaldos, tad atmesto projektu skaits bija tikai kādi 10%. Prasības, ko vajag pildīt bēc projekta beigām ir vispār smieklīgas, katru gadu jāaizpilda viena veidlapa, kur pat nevajag neko aprēķināt, lai pārliecinātos, vai mērķis (emisiju samazināšana) reāli arī notiek un tas ir nedaudz dīvaini, jo pašā projektā bija jārēķina, cik reāli tiks samazināts.
Ministrija visu to novilka līdz jūlija vidum (no aprīļa), tad uzvanīja pateica, ka ir apstiprināts un varot braukt parakstīt līgumu, tas vēl kādas 2 nedēļas pagāja kamēr ministrijas ierēdņi parakstīja līgumu, kad līgums bija parakstīts gāju uz banku runāt pēc neliela krīta, šie vēl ievilka gumiju un rezultātā ir septembris. Uzstādītājs solīja šonedēļ atzvanīt un pateikt, kad var braukt uzlikt. Būs tieši tā kā plānoju uz apkures sezonas sākumu būs jaunais SS kārtībā.

Kopumā runājot, atrunas par to, ka projekts ir domāts kādam konkrētam piegādātājam vai ražotājam ir pilnīga tufta, tas parāda tikai to, ka šie cilvēki nav lasījuši noteikumus, nav neko pat mēģinājuši darīt. 50% atlaide ir ļoti apetalīga, diezvai ka kāds veikalnieks tā vienkārši dos šādu atlaidi.

starp citu, 2. kārta ir vaļā, ja kāds vēlas var pietiekties.

Re: KPFI
Autors: varam ()
Datums: 14/09/2011 10:17

Aigi Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nedomāju, ka kāds ierēdnis speciāli piesienas,
> ja ir ievērots viss prasītais

Nu tad Tev ir visai maza pieredze ar LR ierēdniecību un ir ļoti paveicies. Pat ja likumā vai noteikumos skaidri ir uzrakstīts vienādi, tad lielam vairumam ierēdņu ļoti patīk visu interpretēt pa savam - cik ierēdņu, tik noteikumu interpretāciju kā mazi ķeizari katrs savā karaļvalstī.

>
> Kopumā runājot, atrunas par to, ka projekts ir
> domāts kādam konkrētam piegādātājam vai
> ražotājam ir pilnīga tufta, tas parāda tikai
> to, ka šie cilvēki nav lasījuši noteikumus,

Jau seminārā ministrijas pārstāvji ar konkrētu piemēru parādīja ka konkrētajam apkures risinājuma uz SS bāzes atbalsts sanāks 7000 lvl, bet pēc parametriem tādai pašai apkurei ar cieto kurināmo ar superaugstu lietderību un supermazu emisiju atbalsts būs tikai 50 lvl. Seminarā tika arī noskaidrots ka elektrības ražošanai ir lielāka vai mazāka emisija, kamēr koksnei ir nulles (!!!) emisija, jo ko koks sadegot izdala, to atkal jauni koki augot savāc. Atbildot uz jautājumu kamdēļ tad koksnes apkure netiek atbalstīta, ministrijas pārstāvji atbildēja ka ierēdņu prāt koksnei esot daudz citi daudz labāki pielietojumi un tā neesot jādedzina. Nu te pat zirgam ir jāsmejās - malka ir malka un no malkas mēbeles neuztaisīsi. Miljoniem tonnu malkas sapūst mežos katru gadu izdalot daudz lielākas emisijas (tai skaitā arī kaitīgo metānu) nekā to ekonomiski dedzinot, bet mēs tajā pat laikā būsim spiesti arvien vairāk iepirkt no ārvalstīm dārgo elektrību ar ko darbināt SS. Tāda lūk te ir lobēšana, acīm redzamā pretrunā ar veselo saprātu un LR interesēm. Pat ja tā patiešām nav lobēšana, tad tas ir izcils stulbums, ierēdņi savā ministrijā varbūt ir padomājuši kāda kurināšana der pieRīgā un Jūrmalā, bet nepavisam nav padomājuši kāda kurināsana der 99,9% visā citā LR teritorijā un turklāt nav padomājuši kā tas ilgtermiņā saskan ar valsts interesēm.


Re: KPFI
Autors: Aigi ()
Datums: 14/09/2011 11:49

Principā jau tikai tik bagāta valsts kā Latvija var atļauties kurināt koksni apkures vajadzībām.
Nekur citur pasaulē nav tik liels īpatsvars koksnes dedzināšanai kā Latvijā.
Anyway malkas, briketes, granulas kā kurināmais man neder un pat nav nekad plānots izmantot kā pamatapkuri, jo tam ir viens ļoti liels mīnuss - automātika. Reāli tu esi vairāk vai mazāk piesiets mājai, tu ziemā nevari uz mēnesi aizbraukt un atbraukt siltā mājā. Un tas man ir svarīgi, lai man nav jādomā par to, kam prasīt lai iet pakurina vai pieber granulas.

Principā es laikam esmu baigais veiksminieks, jo ar valsts intitūcijām man vienmēr ir bijis ļoti labas attiecības un attieksme pret mani, nekad neviens nav prasījis kukuli, viss ir izdarīts korekti un neesmu sūtīts no kabineta uz kabinetu, vienmēr esmu punktuāli izdarījis visu, ko viņi liek, līdz ar to runas par ierēdņu patvaļu vai varas izrādīšanu nevaru komentēt.

Re: KPFI
Autors: varam ()
Datums: 14/09/2011 22:29

Aigi Wrote:
-------------------------------------------------------
> Principā jau tikai tik bagāta valsts kā Latvija
> var atļauties kurināt koksni apkures
> vajadzībām.

Būšu laikam sajaucis. Līdz šim gan zināju ka koksne ir pats lētākais kurināmais, turklat šī nauda atšķirībā no citiem veidiem paliek Latvijā, bet tas jau mums neder...

> Nekur citur pasaulē nav tik liels īpatsvars
> koksnes dedzināšanai kā Latvijā.

Lielas vairums Āziju valstu dedzina kaltētus lopu mēslus. Ja jau citur dara citādi, tad tas noteikti ir pareizāk...

> Anyway malkas, briketes, granulas kā kurināmais
> man neder un pat nav nekad plānots izmantot kā
> pamatapkuri, jo tam ir viens ļoti liels mīnuss -
> automātika. Reāli tu esi vairāk vai mazāk
> piesiets mājai, tu ziemā nevari uz mēnesi
> aizbraukt un atbraukt siltā mājā. Un tas man ir
> svarīgi, lai man nav jādomā par to, kam prasīt
> lai iet pakurina vai pieber granulas.

99 % Latvijas iedzīvotāju nevar atļauties veselu mēnesi kurināt tukšu māju tikai tāpec, lai varētu "atbraukt siltā mājā". Tātad tiek dotēti tie kuri var un plāno veikt plašu izšķērdību, kamēr kā izdzīvos un siltumu dabūs cilvēki Latvijas laukos, tas Rīgas ministrijas ierēdņiem nav ienācis prātā.


Re: KPFI
Autors: Aigi ()
Datums: 15/09/2011 09:01

Latvija ir bagāta ar koksni, tāpēc, malka ir lēta, kad sapratīs, ka no jebkura koka var iegūt vairāk $$$ vai arī samazinās ciršanu, tad malka klūs dārgāka.
Atstāt uz mēnesi, kaut vai uz 2 nedēļām ziemā nepakurinātu māja var tikai ļoti bagāti cilvēki, kuri katru gadu veic kosmētisko remontu. Lai cik labi siltināta ir māja, šādā periodā tā zaudē savu siltumu un siltuma vietā nāk mitrums, kas pamatīgi bojā visu.

Pie tam vēl koksnes apkurei ir vajadzīga telpa, liela kurtuves telpa, kur ievietot katlu, akumulācijas tverni un ļoti pamatīgs, mūrēts skurstenis, kurš neizdegs pēc 2 ziemām, kā tas mēdz būt ar metāla un saliekamajiem skursteņiem, kā arī vieta kur glabāt malku vai maisus ar granulām. Tas viss prasa papildus izdevumus pie būvniecības, mājai jābūt lielākai, tas ir papildus NĪN. Savukārt SS izmēri ir mazāki, viss ir kompaktāks, mazāk vajag tehnisko telpu, kuras jāapkurina, bet to izmantošana ir nosacīti zema.

Ar SS braucot projām uzliec konstantus 15 grādus ir viss, ne tev beigais reķins, ne kas, ja ir krutāka automātika uzliec, ka dienu pirms atbraukšanas sāk sildīt vairāk.


Re: KPFI
Autors: zipaks ()
Datums: 15/09/2011 13:28

No kurienes tev ziemā tas mitrums nāks, ja mājā neviens nedzīvo?

Re: KPFI
Autors: Didims ()
Datums: 15/09/2011 14:28

Kondensēsies no iekštelpu gaisa. Laukos ir dzirdēts sakām, ka pametot māju uz ilgāku laiku (vairākiem gadiem) labāk izsist kādam logam rūti, lai vēdinās, nevis cieši nopakot.

Pašreizējā: 2 no 15


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******    **     **  **      **  ******** 
 **     **  **    **   **     **  **  **  **     **    
 **     **  **         **     **  **  **  **     **    
 ********   **   ****  **     **  **  **  **     **    
 **         **    **   **     **  **  **  **     **    
 **         **    **   **     **  **  **  **     **    
 **          ******     *******    ***  ***      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727