UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: Alvisss ()
Datums: 03/02/2011 15:56

Lauku mājā taisu remontu. Patreiz skaitītājs atrodas pie vienas ilgstošas "pagaidu" sienas telpas stūrī. Tā kā ir plānos mainīt šo "pagaidu sienu" ir nepieciešams pārnest skaitītāju. jaunā vieta noskatīta praktiski turpat, t.i. tai pašā stūri, tikai pie īstās sienas, bet sienas OTRĀ pusē. Reāli skaitītājs jāpārvieto par nepilnu vienu metru.
Zvanīju uz Latvenergo, lai kā centās, neko skaidru operātore neatbildēja arī man atzvanot pēc konsultēšanās. Tjipa jāraksta iesniegums par vēlmi (loģiski), klāt jāpievieno īpašuma zemesgrāmatas kopija (loģiski), zemesgabala robežu plānu (kāda mārrutka pēc???). un tad pie manis ieradīšoties eksperts, kurš kaut ko novērtēšot (nu labi), bet tad inženieris kaut ko rēķināšot, izsniegšot man kaut kādus tehniskos noteikumus utt., tad vaŗēšot spriest par izmaksām!!! Kas tas par murgu?!? Neprasu es jaudas palielinājumu, tikai vēlos parasto 1 fāzes skaitītāju pārvietot par 1 (vienu) metru!!!!
Reāli ir jānorauj plombe, jāpārskrūvē skaitītājs un jāuzliek jauna blombe. Darbs izdarāms 10min.
Kādam ir saprašana vai nesena pieredze līdzīgā jautājumā. Ar ko jāreiķinās? Vai tiešām tas izmaksās vairāk par 10-20lvl (domāju tikai plombēšana)?!

Re: Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: nokijs ()
Datums: 03/02/2011 16:07

Nu te tev sāksies rinķa dancis. Pēc jaunajiem noteikumiem skaitītājiem jābūt brīvi pieejamā vietā LE kontrolieriem, un tas ir pie žoga.
Līdz ar to vari gatavoties tam, tā kā tas notiek pēc tavas vēlmes, būs nepieciešams projekts, tad konkurss un gala izmaksas nezināmas.
Ja pārnešanu iniciētu LE, tad viņi arī to apmaksātu, šinī gadījumā pats tā teikt vainīgs par savu iniciatīvu....tb, gribēji pārnest par 20cm, tad esi tik laipns un pārnes par 20 un 30m. Tāda diemžēl ir reālā situācija.

Re: Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 03/02/2011 16:09

Cik zinu, parasti Latvenergo grib uzskaites nest ārā. Ir (nerakstīts?) likums - kurš grib, tas maksā. Šoreiz gribi Tu. Varbūt viņi prasa robežplānu, lai iznestu par taviem līdzekļiem. Jauns skapis kopā ar sertificētu uzstādīšanu varētu maksāt krietni.

Re: Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: Alvisss ()
Datums: 03/02/2011 16:48

Iznest ārpus zemes gabala robežām nozīmē to iznest pārssimts metrus, jo pie mājas ir padsmit hektāru zemes.
Izklausās jau gana bezjēdzīgi. Nu jāpaskatās ko teiks man tas atbraukušais eksperts. Par saviem līdzekļiem to skaitītāju stiept ārpus mājas i prātā nenāk, kaut arī trīsstabs pie mājas ir ~7m attālumā.
Nu jābūt tak kādam vitīgākam gadījumam, tjipa jāpārvelk man elektroinstalācija, līdz ar to jāparblombē. Atbrauks vīri ar blombi un skaitītājs jau atradīsies citā vietā, t.i. pārvietojies par metru. Diez tas ietu cauri?!
Vēl es varu to pagaidu sienu nonest un atstāt skaitītāju karājoties vadā, tad zvanīt Latvenergo un teikt, ka remonta laikā nedaudz esmu bojājis pamatni pie kā skaitītājs pieskrūvēts, līdz ar to, man liekas, vads ir panācis ārā un ienākošais vads dzirksteļo. nu kaut kā tā. Vai pēc likuma man pienākas nodrošināt ar sienu to skaitītāju, t.i. ja gadās sienu nojaukt, tad Latvenergo būtu ieintresēts to skaitītāju pieskrūvēt pie citas sienas.

Re: Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: Didzisp ()
Datums: 03/02/2011 16:55

Nu vot vajag cilvēkiem uzprasīties uz problēmām:) Tak sameklē Latvenergo meistaru un lai tas "pa kreiso" pārliek to nelaimīgo skaitītāju un samaksā viņām "uz ķepu". Naudu tagad visiem vajag. Es jau pats darītu vēl takāk. Pats pārliktu skaitītāju un tad pieteiktu Latvenergo, ka šaize sanāca un remonta laikā meistari laikam plombes norāvuši. ja visi rēķini majksāti regulāri un līdzīgi, tad atbrauks montieris un noplombēs. ja gribi, tad vari šim ieškiebt kādus 10Ls, lai neredz jaunās skrūves. Nviens tak Latvenergo nezin, kur precīzi stāvēja tas skaitītājs. Man kaimiņš ne tik skaitītāju pārlika, bet visus ienākošos vadus no staba uz māju nomainīja un viss pa kreiso. Elektriķi tagad galīgi nav lecīgi kā treknajos gados- visiem naudu vajag. Gribi iet oficiālo ceļu, domāju ka štukā Ls neiekļausies:)

Re: Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: kaamis ()
Datums: 03/02/2011 17:00

Didzisp +1 es izdarīju līdzīgi pirms 2 gadiem pārvietoju dzīvoklī skaitītāju koridorā uz pretējo sienu sanāca noņemt 1 blombi kur ienākosie vadi. Nākamā diena pazvanīju Latvenergo pateicu ka blombe noņemta tai pašā diena atbrauca meistars un neko neprasot uzlika jauno vietā izmaksas 0 :)

Re: Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: moldriks ()
Datums: 03/02/2011 23:13

Rīgā tā varētu būt, bet mazākā miestā LE onkuļi šo to arī atceras.

Re: Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: Didzisp ()
Datums: 04/02/2011 05:18

gan jau kādi lati desmit "nodzēsīs" LE onkuļa atmiņu:)

Re: Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: Alvisss ()
Datums: 04/02/2011 09:29

Skaidrs. Ideja ar vieglu atmiņas dezēšanu un vieglu pašdarbību man liekas gana pieņemama. Tik tagad jāizdomā kā lai uzņem kontaktus ar kādu Latvenergo elektriķi Tukuma rajona. Mošk kādam ir kādi kontakti pavisam nejauši no kāda izpalīdzīga un saprāta robežās saprotoša Latvenergo elektriķa?!

Re: Elektrības skaitītāja pārvietošana
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 04/02/2011 11:08

Esi apdomīgs, korupcijas apkarošana jau tagad tāda modīga lieta, var gan tevi uztaissī pat Tukuma rajona lielāko korumpantu, gan Latvenergo cilvēcņu nolikt zem sitiena !

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   ********  **     **        ** 
 **     **  **     **  **        **     **        ** 
 **     **  **     **  **        **     **        ** 
 ********   ********   ******    *********        ** 
 **         **         **        **     **  **    ** 
 **         **         **        **     **  **    ** 
 **         **         ********  **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727