UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234567Nākošā
Pašreizējā: 1 no 7
Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: JanisL ()
Datums: 23/01/2011 23:31

Sveicieni zinošajiem padomdevējiem!
Tiešs nelietpratēja jautājums bez gariem ievadiem.

Cik jums šķiet reāls variants iepirkt kamīnkrāsni ar centrālapkures pieslēgumu (piemēram, padsmit kW Skladowa Tehnika eksemplāru) un pie tās radiatoru vietā pieslēgt siltās grīdas? Vēlams, sistēma bez tonnīga siltumakumulatora, taču kontūrā varētu būt vieta kādam 100-200l kombinētajam boilerim/

Uzreiz saku - jā, zinu, radiatoros pa kontūru plūst +55 līdz +60°C, savukārt siltajās grīdās +27°C līdz +30°C. Bet tomēr varbūt tehnoloģiski ir iespēja ar kaut kādiem regulatoriem un tamlīdzīgi panākt, lai šāda sistēma darbotos?

Tas varētu būt iespejams vai ir totāli garām variants?

Es vienkārši domāju, ja jau parasts malkas katls ar kombinēto boileri var šādu grīdu sistēmu darbināt, kāpēc gan kamīnkrāsns ar c/a pieslēgumu nevarētu? Ēka ir vienstāvu, apdzīvojamā platība ap 100m2.

Kā arī, ja te ir kāds siltumsistēmu inženieris, kas par cilvēcīgi paceļamu atlīdzību varētu šādu shēmu "uzzīmēt" jeb uzprojektēt, lai padod ziņu man (janislusis [at] inbox.lv)! Es tiešām gribētu vēl pa ziemas mēnešiem "sazīmēt" precīzu shēmu, lai vasarā to varētu īstenot. Paldies!


--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: khe ()
Datums: 24/01/2011 01:21

Pilnīgi reāls, ja ir vēlēšanās nest malku, vai briketes dzīvojamā istabā un kurināt, skatoties dzīvā ugunī. Bet ieteiktu papildus uzstādīt el katlu, lai prombūtnes laikā var uzturēt min temp. Slēgumi atkarībā no daž iespējām un vēlmēm. Krāsni vajadzētu izvēlēties ar lielāku starpību ūdens un gaisa jaudām (par labu ūdenim). Ielieku piemēram tikai, kaut atkārtojos (dažas tēmas atpakaļ - Re: malkas apkures katls dzīvoklī): [www.waterfordstanley.com]

Re: Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: JanisL ()
Datums: 24/01/2011 14:31

Par to jau nav ilūziju, ka malku jānes dzīvojamā istabā. :) Man šobrīd apdzīvotais mansards (sūdīgi siltināts, ap 65m2) apkurinās ar Jotul kamīnkrāsniņu. Godīgi, bez muldēsanas - vakarā izkurinu to ar 4-5ām pagalēm (līdz +23..+24°C), un tad diennakti vairs nekurinu. Protams, arī māja zem mana mansarda tiek kurināta, bet bik mērenāk. Tapēc ar malkas nešanu telpā un kamīnapkuri esmu pazīstams.

Vienīgais, kas man rada šaubas - kā to no katla iznākuso +80 grādu ūdeni nokonvertēt uz grīdām nepieciešamajiem +30 grādiem. Kur likt to starpību, ja nav akumulatora...

Re: Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: JanisL ()
Datums: 25/01/2011 12:08

Kā ir - te apgrozās kāds pieredzējis siltumtehnikas inženieris, kas par naudiņu man varētu uzzīmēt shēmu/projektu (pašu lietošanai, nevis kādām institūcijām) šādai apkures sistēmai?

Man jau te (skat zemāk saiti) vēl ļaudis sakās, ka tādām kamīnkrāsnīm esot visai īss mūžs... Njā, kaut kādam kārtīgam katlam drošvien ka tie dzelži ir dzīvotspējīgāki, bet nav īsti vietas baigajai katlu telpai, gribējās kamīnkrāsni..

[salmiunmali.blogs.lv]


--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: aaaa ()
Datums: 25/01/2011 12:26

Grādus siltajās grīdās tu būsi nosapņojis. Ja pumpē 27-30 grādīgu ūdeni, tad tāds jāpumpē visu laiku. Tādas temperatūras nāk ārā no siltumsūkņa, lai dabūtu maksimāli lielu lietderību. Es savu elektrisko katlu esmu uzlicis pagaidām uz +50 grādiem izejā, pagājšziem turēju +55. Pilnīgi nekādas problēmas. Skatījos, ka vācijas silto grīdu apvienība arī ir nometusi, pirms pāris gadiem tika rakstīts, ka virs 55 vai 60 iekšā grīdās nelaiž, nu jau ir 45 vai 50. Lai gan uz silto grīdu caurulēm skaidri gaiši rakstīts - max temp +95 oC.
No paša pieredzes - ar +55 strādāja perfekti, vietām grīda bija pasilta, bet nekur nekomfortabli karsta - es teiktu - patīkami silta. Ja vēl bērni pa grīdu vārtās, ideāli. Pagaidām ar +50 ieejā slēgšanās notiek reti, periodiski un temperatūras regulācija ir +/- 0.25 grādu robežās. Piem, ja uzlieku +20 grādus, pārsildīts vai nu netiek, vai tiek līdz +20.25. Es teiktu - ļoti pat labs rādītājs.
Kā tu no krāsns izejā dabūsi tik mazu temperatūru - nesaprotu. Tepat forumā reklamētais Honeywell 1 cilpas regulētājs laikam ir tik dārgs nevis parasta termostata dēļ, bet gan motorizēta trīsgaitnieka klātbūtnes dēļ.
man ir uzlikts mikseris, kas jauc atpakaļgaitu ar turpgaitu, nepārsniedzot grīdās pumpējamo temperatūru par ciktur. Čomam tāpat ir elektriskais katls, grīdas+radiatori, izejā 80 grādi, uz grīdām mikseris un viss notiek. Tas tak ir standarta risinājums, nebūs nekādas problēmas, tikai neaizmirsti savai kamīnkrāsnij uztaisīt automātiski regulējamu mazo loku, lai krāsns sienas būtu visu laiku vismaz 65 grādus karstas. Par to lasi tepat forumā topikā :"malkas katls+siltuma akumulators", tur ir shēmas, slēgumi utt., 100x izrunāts.

Re: Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: ruukiitis ()
Datums: 25/01/2011 12:35

Man ir kamīnkrāsns.
saucamais Reģipša kamīns ar siltā gaisa vadiem
Jotul I80 vai I18 tagad vairs neatceros precīzu nosaukumu - kamīnu pirku siltumekspertā.
Vakar saskaitīju, no 18C. nepieciešamas 3 pagalītes iekurināšanai, un 6 gab pagalītes tem pacelšanai līdz 22-23 gradiem.
līdz 18. nokrīt līdz nākamās dienas vakaram. visai mājai 140m3.

aprakstītā problēma - malka dzīvijamā istabā. Nu jā ir, bet vare jau izvēlēties smuku bērza / alksnis/ osis / apse malku. Nav jau obligāti jākurina kamīns ar šāļiem, nežuvišiem kriteņeim vai pagājušā gadā gāzto ābeļdārzu.

p.s.
kāds zina kas noticis ar siltumekspertu? Nogājis pa burbuli?

Re: Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: ruukiitis ()
Datums: 25/01/2011 12:43

Divos vārdos par to ideju. aaa manuprāt nav jādomā kur dabū tik maz siltuma ko laist trubās, bet kur likt pārējo nevajadzīgo siltumu ko Kamīnkrāsns JanisL risinājumādod ārā.
Tāpēc jau tas siltuma Akumulators ir izdomāts. Kamīnu kurinot uzkarsē, un automātika pēc vajadzības sajauc ūdentinunu uz grīdām.

Re: Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: JanisL ()
Datums: 25/01/2011 13:01

Ok, paldies aaaa par plašāku info! Japalasa tas piesauktais topiks.
Bet es tikai piebildīšu, ka man mājā nav paredzēts NEviens radiators - tāpēc piesaukt radiatori+grīda stradājošās kombinācijas nav jēgas.

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: khe ()
Datums: 25/01/2011 14:49

Nav nekādas problēmas ar to 70 - 80 grādīgo ūdeni, jo maisot klāt no grīdām atpakaļ nākošajam, temp atkal pazemina. Vislabāk to darīt ar spec kolektoriem, kas domāti siltajām grīdām, ar visiem plūsmas mērītājiem, sūkni un termostatu. Ieteiktu vismaz kādu 200l aķi pielikt pie tās kamīnkrāsns, varbūt pat paštecē, lai būtu tāds buferīts, jo kamīnkrāsns jau nav elektrokatls ar on/of un lai nav jāķer ūdens un jāgāž kurtuvē kad pazūd štrome.

Re: Kamīnkrāsns ar c/a + siltās grīdas
Autors: ruukiitis ()
Datums: 25/01/2011 15:04

pirmkārt khe, tu jau nevari mūžīgi maisīt klāt uzsidīto ar atpakaļgaitas ūdeni,
kautkad pati grīda sāk pārvērsties par tādu kā pārāk siltu.
telpā jau vienmēr var atvērt logu un tādejādi samazināt temp., bet grīda jau no tā mazāk silta nekļūst.
un
atcerējos šādas sistēmas trūkumu, kas ir baigi līdzīgs tam ko tiko uzrakstīju :)

Tev ir kautkādi svētki.
nez pirmais septembris, lieldienas, vai 1 maija svētki, vai Ligo. Tipa ārā ir superīgā saulīte, ar karotēm gribas ķert un mutē bāst, Diena tiešām ražīgi silta padevusies, bet gribas iekurināt kamīnu - nu pazīmēties sanākušajiem viesiem... un sākas cepināšana...
Tie visi standartrisinājumi ko piedāvā - šīs fīčas jau ir apzinātas.
Tā teikt izstiepies cik plats un garšs gribi ar skruvgriezi naglu nevar ieskrūvēt. Tā tas nav domāts.

Iet uz lapu: 1234567Nākošā
Pašreizējā: 1 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   ******    **      **  **      ** 
 **     **  ***   ***  **    **   **  **  **  **  **  ** 
 **     **  **** ****  **         **  **  **  **  **  ** 
 **     **  ** *** **  **   ****  **  **  **  **  **  ** 
  **   **   **     **  **    **   **  **  **  **  **  ** 
   ** **    **     **  **    **   **  **  **  **  **  ** 
    ***     **     **   ******     ***  ***    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727