UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 9 no 13
Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 19/02/2015 12:10

Paldies gribēju tik lai kāds vel apstiprina manas domas domas par jauna dūmvada nepieciešamību.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 23/02/2015 15:18

Joprojām pētu dažādus apkures iespējamos variantus un uzdūros vēl neredzētam mūsu pašu brīnumam [www.ss.lv]
Ko tauta domā par šo super komplektu - cena jau ļoti salda, bet lietderības koificenti neliekas reāli...

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 23/02/2015 16:21

Šo mēs kaut kad šeit apspriedām un neko dižu neizspriedām. Malkai % noteikti nav reāls, ņemot vērā, ka tas ir parastās sadegšanas katls. Par granulām man nav pieredze, bet parasti kombinētajiem katliem granulu % kā likums ir zemāki. Mazliet arī mulsina, ka tīrie granulnieki no augstā plaukta pēc metinātāja apgalvojuma ir tikai tikpat efektīvi - vienkārši grūti noticēt.
Kaut kā jau tas viss droši vien strādās, bet cik labi, cik ilgi un kādas blaknes, tas nu lūk ir bez garantijas - diemžēl stipri universāla problēma neindustriālā segmenta ražojumiem. Es jebkurā gadījumā dotu priekšroku tomēr industriālajam risinājumam - tieši dēļ labāk/sliktāka, bet paredzamā rezultāta.

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 23/02/2015 16:29

Par neindustriālo apkures segmentu man personīgi ir bijusi 100% slikta pieredze (tiesa tikai 2 gadījumi). Viena akumulācijas muciņa no it kā pārliecinoša metinātāja (mēs, ha, visu, droši, kas tad tur), kad atveda, šuves uz aci tizlas kā iesācējam ar švaku aparātu. Tagad pēc gada jau ir pirmā sūce pilnīgi triviālā vietā. Otrā - bulerjāna tipa krāsniņa. Sametināta ideāli, precīzi un glīti, piegriezta ar cnc plazmu, bet sadegšanas process pilnīgās auzās - riktīgi tumši dūmi un nav iespējams bez metināšanas un kaut kā to novērst - iemesls gaisa padeve pilnā laukumā ar resti apakšā, nekādu iespēju gaisa padevei no virsas. Nu abas lietas izriet it kā iziet no viena cēloņa - pieredzes un zināšanu trūkums.

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 23/02/2015 16:46

Ja tā uzmanīgāk ieskatās tā katla fotogrāfijās, tad tās metinājuma šuves, kuras ir redzamas nepārliecina nemaz - cauruļu salaidums ar sānu un eņģes. Var jau cerēt, ka redzamās, nekritiskās šuves metina māceklis un īstais specs taisa konstruktīvo un hermētisko daļu, bet es tam neticu.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 23/02/2015 17:11

Nu mani pirmām kārtām pārsteidza cena 25kw kats ar visu degli sākot no 1500€. Citiem ražotajiem deglis vien tik maksā bez katla. Uz šo visu skatījos dēļ granulām tā tomēr ir forša fīča ja ziemā jāaizbrauc no mājām pāris dienas prom ko parasta katla gadījumā nevar izdarīt.
Papētīju viņu mājas lapu katla svars ar baigi mazs 200kg par metinājuma izpildījumu nevaru spriest neesmu profesionālis. Man domāt ka kaut kādu kvalitātes pārbaudi jau tie katli tomēr iziet vismaz testu zem kāda spiediena.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: Praktiķis ()
Datums: 23/02/2015 17:33

Mani pārsteidz šis norādītais malkas mitruma procents. Manā uztverē 28% ir slapja malka kurai gadu būtu vē jāžūst. Pats cenšos nemest katlā malku kurai mitrums virs15%,jo starpība siltumatdevē jūtama jau pat pie nedaudz mitrākas malkas. Minētie 28% mitrums uz lietderību varētu atsaukties -20%. Šie, protams, ir minējumi,jo mana pieredze ir divi malkas katli. 1. Leišu čugunnieks-kas ir galīgi garām,2. krūmu metinātāja metāla katls kas lieliski kalpo jau 35 gadus un pieļauju,ka lietderībā sit pušu šo te. Konkrētajam katlam par metinājumiem grūti spriest,jo caurules tiek metinātas no otras puses(neredzamās) Malkas kurināšanai izskatas par īsu siltummainis,jo pie labas vilkmes mēles skries skurstenī.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: Georgs999 ()
Datums: 23/02/2015 17:34

Es arī atturētos no šādiem pašdarbnieku izstrādājumiem. Ja nu kas aiziet greizi, tad iedomajaties to čakaru ņemt nost kaltu. Vest viņu atpakaļ, lai remontē. Un nedod dievs beigās liksi citu normālu katlu, kam atkal visas caurules jāpielāgo. Tas ir pazaudēts laiks, bet laiks ir nauda.
Vislabāk rūpnieciski ražots.
Mani jau te daudzi lamā, bet esmu tikai čuguna katla piekritējs. Arī tērauda katliem rūpnieciski ražotiem piedāvājums ir pieklājīgs.

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 23/02/2015 17:40

Svars ir tāds tāpēc, ka izmanto 4mm tēraudu, kas varētu būt arī par maz - nevis dēļ izdegšanas, bet tīri konstruktīvās noturības dēļ. Jāņem vērā, ka katls ir spiediena sistēmā, plus tam vēl jāiztur regulāras termiskās spriedzes cikli. Tur ir kopējais konstrukcijas faktors - ja piemēram konstrukcija ir t.s. taisnstūra kārbas krekls, tad tiem dzelžiem būtu jābūt vēl druknākiem vai ar kaut kādām ribām. Ja apskata industriālos aparātus, tad viņi cenšas kantainos risinājumus aizstāt ar arkveida elementiem, kuri dod papildu izturību. LV metinātājiem arkveida risinājums tehnoloģiski nav pa zobam, jo tur vajag diezgan iespaidīgu lokāmo iekārtu, man šķiet, ka ar parasto 400K lokāmo to nemaz nevar paveikt.

Man šķiet, ka rūpnieciskajiem katliem izmanto 6mm tēraudu. Attiecīgi tad viņi arī sver ap tiem 300kg pie 20-25kw jaudām. Bet pie tā visa nonāk pieredzes ceļā. Papildus tam vēl esmu pamanījis, ka vairākiem LV katliem max spiedienu dod ap 1.5bar, kas ir tā kā pamaz. Rūpnieciskajiem man šķiet standarts ir ap 2.5bar.

Tests ar nopresēšanu pie katla diez ko daudz nedod, ja pati konstrukcija nestabila. To var uzpumpēt pat ar 2.5 bar, bet kurinot tas var izputēt aši vien, Un manā gadījumā ar to acu mučeli arī tak nopresēja, pieslēdzu pie sistēmas un pēc gada sāka sulot. Manā gadījumā tā pat nebija termiskās kustības problēma vai rūsa, bet vienkārši brāķis metinājumā, kurš neizlec pie nopresēšanas.

Es tā savā prātā domāju, ka tas entuziasma vilnis ss veidojas šādi - metināmais pusautomāts, baigi labi metinās, aizeju pie metālistiem, tie piegriež sagataves un tik taisu un baigi labi sanāk, prece aktuāla. Vairāk īsti nekā tu arī nav. Man gribētos teikt, ka katlam iz jābūt kaut kam vairāk par metināšanas entuziasmu. Principā varētu to tirgu palabot paprasot konkrētas garantijas uz korpusu, ja 2 gadu laikā pie rekomendētās apsaistes ir sūce, tā naudu atpakaļ vai maina uz jaunu katlu.

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 23/02/2015 18:04

Jā vēl viena štelle par šuvēm. Mūsējie amatnieki pārsvarā metina ar co2, bet rūpnieciskie katlinieki tomēr ar inertajām gāzēm - rezultātā tas pats par sevi jau paceļ kvalitāti. Papildus tam visam (es esmu diezgan pārliecināts), ka tās šuves vēl tiek notestētas ar kaut kādu ultraskaņu vai ko tamlīdzīgu. Vismaz pašam "kreklam". Pati par sevi tā testēšana nav nekas nenormāls hitech, bet amatnieki to nevar atļauties - tikai rūpnīcas. Bet rūpnīcām ir ļoti svarīgi, lai "krekls" būtu ar garantiju, jo viņi to garantiju arī reāli dod. Ja tur sabojājas kaut kāda elektropuse, tad serviss to vēl novērsīs uz vietas, bet stiept prom pašu katlu, tas jau ir nerentabls pasākums.

Pašreizējā: 9 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **      **  **    **  ********  
  **  **   **     **  **  **  **  **   **   **     ** 
   ****    **     **  **  **  **  **  **    **     ** 
    **     *********  **  **  **  *****     ********  
    **     **     **  **  **  **  **  **    **     ** 
    **     **     **  **  **  **  **   **   **     ** 
    **     **     **   ***  ***   **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727