UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 6 no 13
Re: Komforts vai Hromets
Autors: Jankouzs ()
Datums: 11/02/2015 18:02

Pačeko ss.lv tur ik pa laikam kautkas mēdz izlekt,tā uz sitienu jau grūti būs dabūt,vienkārši jāpaseko un gan jau kaut ko atradīsi! 700eur jau ar ir vairāk kā uz pusi lētāk nekā jauns!

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 18:23

Nu laiku pa laikam uzpeld tai pat ss. Iemesli parasti ir tādi, ka cilvēki pieslēguši bez akumulācijas un tad tur viss ir nokvēpis un ar darvu satecējis. Parasti ļoti bēdīgā vizuālā skatā.

Jā, tagad ss piedāvājumā ir eksperiments. :) Cilvēks mēģinājis granulas pieslēgt, bet acīmredzot nekas prātīgs nav sanācis un gan jau ka nopircis granulnieku normālu un šo pārdod. 700 tā kā konkrētajā gadījumā būtu par daudz nedaudz. Modelītis pavecs, zem 2000 gada noteikti, bet neizskatās smacēts (tiem parasti viss purns ir melns). Principā ja keramikas visas ir veselas, un durvju keramika arī saglabāta, tad varētu pat būt lietošanas kārtībā. Šeit droši vien atkāpšanās cena ir 600, bet uzspiežot varbūt pat līdz 500 var nosist. Pie 500 domāju ir vērts padomāt. Var pagaidīt kaut ko vēl. Šitos visus lietotos tomēr vajadzētu uz vietas ar kompresoru uzdzīt līdz tām 2.5bar vai cik tur atmosam skaitās un paskatīties vai nav caurs.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: Niks ()
Datums: 11/02/2015 18:26

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tavs katls ir cita opera, šeit mēs tādus
> neskatām. :)
> Bet netīšām atradu vienu interesantu
> eksemplāru kas varētu varbūt mani
> ieinteresēt.

Es tikai palīdzu turēt gazifikātoru fronti, cīnos pret stagnātiem, atpakaļrāpuļiem ;)

Par tiem horvātiem, domāju ka brīnumi nenotiek. Laba manta tāpat labi maksā. Nav jau tā, ka viens ražotājs kko nosapņojis un nu no visiem ēvelē nenormālo kāpostu. Tai resnajā galā konkurence ir vel ārprātīgāka nekā "plānajā"galā, jo klientu loks ir ievērojami mazāks. Visi sitās kā dulli, lai kko nopārdotu. Rezultātā arī cenas ir adekvātas.

Ja kādam liekas, ka nopērkot škodu viņš ir apjājis VAG grāmatvežus un ir izblēdijis oooo par 1/2 cenu, tad man ir sliktas ziņas ;)

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 18:39

Ir gan tur cenas starpība jūtama. Varētu būt runa par kādiem 2000EUR šajā gadījumā. Bet tur ir mazliet cita problēma. R-eiropas brendu firmas ir diezgan labi atstrādājušas tos savus produktus, jo īpaši servisa ziņā. A-eiropā SK, BG, CZ un SI ražotāji burtiski pēdējo gadu laikā tikai ražo tos lambdas katlus, viņi tikai tagad iet iekšā tajā segmentā. Un tur tā problēma parādās, ka viņi faktiski tikai vēl testē un paši vēl nezina kā apkalpot klientu, ja kaut kas no tās vadības nestrādā. Tas vairs nav tik vienkārši kā vecajiem katliem. Piemēram es biju uzlicis aci Burnit katlam no Bulgārijas, ļoti labi nostrādāts izskatījās un cena ja nemaldos bija 3500EUR laikam. Tad parunāju ar izplatītājiem LV - esot ļoti jauna firma kā tāda, viņi tur arī granulas un citus katlus taisa. Kaut kas galīgi esot bijis auzās ar servisu un atsaukuši visus katlus un tagad tur cītīgi cīnās, lai saprastu kas un kā. A-eiropā kad šo štelli atkodīs, tad R-eiropas ražotājiem būs problēmas, jo cenu šitās valstis dabūs zemē, jo īpaši ka viņi tur daudz tie ražotāji.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: aigarello ()
Datums: 11/02/2015 18:40

SerViss Wrote:
-------------------------------------------------------
> Gāzģenerācijas katla pirmais uzvaras gājiens
> bija zem nosaukuma - pirolīzes ilgdegšanas
> katls, un kā galvenais moto - tagad viena uzpilde
> deg nevis 1-3 stundas, bet pat 12 stundas, un
> Jūs, Pircēji, beidzot varēsiet naktī
> izgulēties!
> Siltuma akumulatoru ēra sākās pēc tam.


Pareizi raksti, tas bija pirmais gājiens . Tad pēc pāris gadu lietošanas pamanīja tādu nepatīkamu tendenci kā caurumu rašanos skābes iedarbības rezultātā malkas bunkura sienās svīšanas dēļ, nākamais solis gadiem ejot bija nepieļaut dabas piesārņošanu ekoloģijas nolūkos ar CO , nejaukt ar CO2 . Ne pa velti Eiropā(gan ne visur) ir aizliegts lietot jebkuru cietā kurināmā katlu bez siltuma akumulatora, savukārt jaunie katli , gan gāzģeneratori, gan granulnieki ir aprīkoti ar zondēm izejošo dūmgāzu sastāva analīzei un koriģēšanai .

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 18:46

Rekur ir tas Burnits. Cena un izpildījums nu galīgi nav slikts. Ja serviss būtu, es laikam ņemtu vienīgi prasās vēl 10kw klāt.
[www.ecomerchant.co.uk]

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 18:53

Bulgārījā 40kw modelim cena 3100 EUR!

Re: Komforts vai Hromets
Autors: khe ()
Datums: 11/02/2015 19:18

Nekādi nesaprotu vajadzību pēc tiem dažiem lietderības procentiem, kas šķir gāzģenerātora katlu parasto no tāda ar lambda zondi un servomotoriem gaisam. Ja cena arī atspoguļotu to procentu atšķirību, tad viss būtu ok:) Pie kam nekāda uztraukuma par softa nobrukšanu...

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 11/02/2015 22:06

Pēc manas saprašanas par komfortu ir jāpiemaksā, ir taču forši no 5 pagalēm dabūt siltumu kā parastā katlā no, teiksim, 7 vai 8 pagalēm. Svarīgs ir arī degšanas ilgums, ka nav jāiet piekurt ik pēc stundas, bet var to izdarīt pēc vai pat vairāk stundām.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: khe ()
Datums: 11/02/2015 22:22

Nē, es ne par parasto tiešas degšanas katlu, bet par gāzģenerātoru bez lamdas. Domāju, ka tas ir tikai hobijs, kas, protams, arī nav slikti, bet 5 pagaļu vietā jānokurina 5,5 vai 5,7pagales. Ja vajag 5, vai 5,5m3 malkas - tur liela atšķirība ne naudā, ne telpā ne darba laikā nav. Man noteikti patiktu , ja būtu tāds katls, bet tik daudz pārmaksāt neesmu gan gatavs.

Pašreizējā: 6 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **      **  **     **  ********  
 ***   ***  **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **** ****  **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 ** *** **  **     **  **  **  **  **     **  ********  
 **     **  **     **  **  **  **   **   **   **        
 **     **  **     **  **  **  **    ** **    **        
 **     **  ********    ***  ***      ***     **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727