UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 13
Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 11:26

Nu manuprāt Viadrus ir švakākais, Hromets un tad Atmos loģiski. :) Pie tādas platības un akumulatoriem 32kw-40kw versijas būs adekvāti. Zemākas jaudas būs jau neērtība tomēr. Es protams ņemtu Atmos (man arī pašlaik ir) un konkrēti to modeli, kuram siltummainis ir caurules ar turbulatoriem, gazifikators. Tur ir jāskatās bez maz vai veikalā uz vietas, kurš konkrēti tas ir, jo lielai daļai ir ne cauruļu sistēma. Bet tie būs stabili 2000eur. Labam katlam es nešauboties to 1000 maksātu pa virsu. Atmos cenu kategorijā jau mums ir paliela izvēle un tur būtu jāizskata visi varianti.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 11/02/2015 12:08

Man arī sāk likties ka čuguns atkritīs pilnībā! No atmosiem skatos uz [www.atmos-katli.lv] liekas ka nav cauruļu siltummainis. Cik saprotu tad šiem katliem jāliek skurstenī obligāti čaula?
Vilnis_Radio padalies cik tev liela māja, cik labi siltināta un kāds ir katls darbībā cik ilgi vid;eji deg utt :)

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 12:32

Tur ir jāpapēta kuram modelim ir, jo kaut kādam 40kw modelim noteikti ir. Veikalā pārdevējam jāprasa, lai gan jāsaka, ka tie pārdevēji mums dažreiz ir tādi ne visai zinoši. :) Esmu prasījis un pēc tam pabrīnījies, čaļi vienkārši tirgo - katls, saules kolektors, granulnieks viss vienalga - cik bukletā ierakstīts tik arī galvā.
Cauruļnieki Atmosi ir labāki efektivitātē par pāris % un pats galvenais ērtāk tīrāmi. Man pašam tāda nav, bet ja mainīšu, tad tikai uz kaut ko tādu. Pat nezinu vai tas būs Atmos, jo kā jau teicu tajā kategorijā ir diezgan daudz ražotāji, kuriem ir interesanti risinājumi.
Man ir 18kw un 1.5t akumulācija, kurā iekšā ir siltais ūdens boilers. Pagaidām telpa ir 170m2, var teikt nesiltināta - 18cm baļķis un pārsegumā kaut kāda pirmskara draza. Logi gan labi. Siltās grīdas. 1.5t iztērē diennaktī, nu ap nulli tad kaut kur ap 1.5 diennakti. Lai uzpumpētu 1.5 t jākurina ir 6h, kas ir pārāk daudz. Jārēķina ir svarīga lieta, ka 18kw nenozīmē reālo jaudu. Pilnā ciklā vidēji tie ir tikai 13kw. Tas ir tāpēc, ka optimālais sadegšanas process nomet jaudu. 18kw ir forsēta jauda, ar palielinātu primārā gaisa daudzumu. Tas tā ir visiem šī tipa katliem. Pie 1.5 t es liktu 40kw, tad attiecīgi būs ar vienu metienu un 3h apmēram.
Čaula jāliek, tas ir drošāk. Atmosi ārā laiž darbā ap 200-230 grādiem, kas ir nu tā. It kā varbūt arī parastajam skurstenim tas varētu būt arī ciešami, jo gāzģeneratori sadedzina var teikt bez dūma, bet nu nav tas īsti labi. Čaula tomēr jāliek, drošāk no visiem aspektiem. Nav arī tas tik dārgi.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 11/02/2015 12:58

Veikalā man noteikti nesanāks pačamdīt tos katlus, jo Liepājā viņu gluži vienkārši nav viss ko esmu atradis ir 2 veidu čuguna kluči. Pēc tevis sacītā sanāk ka mans noskatītais 32kw maniem 180m2 varētu būt ok. Man jumtā ir 25cm vate sienas 40cm skaidbetons+ 10cm keremzīt betos plānojas 10cm vate no ārpuses - sienas biezas kā bumbu patvertei :D
Mērķis ir vakarā kādās 4h visu uzkurināt tā lai uzvelk līdz nākošās dienas varam bez lielām temperatūras svārstībām māja.
Par skursteni jau rēķinājos ar čaulu jebkurā gadījumā, jo tagad ir mūrēts 30 gados, bet idiālā kārtībā.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: Jankouzs ()
Datums: 11/02/2015 13:32

32kw vaidzētu būt pilnīgi o.k. Bet ja izvēlies par labu teiksim Atmosam nu tad apdomā kārtīgi,cik gados tu viņu reāli atpelnīsi kurinot ar malku,vai tas tiešām ir tā vērts es nezinu! Nav man pieredzes ar gāzģeneratoru,bet nu Vilnis Radio it kā baigi liela un ir apmierināts,cik saprotu!
Man radiniekiem stāv pieslēgts 32kw atmoss,kuru viņi jau vairākus gadus nelieto,jo pieslēgta ir gāze,nez moška ir ar mieru pārdot,bet nu nezinu,tīri svaigs izskatījās,manuprāt laikam zaļā krāsā!
Varbūt jāapsver iegādāties lietotu,tad varbūt tas viss reāli atmaksājas!

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 13:49

Es negribētu teikt, ka es reklamēju. Stāsts nav tikai par atpelnīšanos kā tādu. Gāzģeneratori (tajā skaitā Atmos) savā būtībā ir ekonomiskāki, viņiem ir dūmsūknis, kurš palīdz degšanas procesam un kas nav mazsvarīgi palīdz izvairīties no dūmiem atverot durvis malkas pielikšanai. Rūpnieciskie katli ir taisīti no laba un bieza metāla un tās konstrukcijas ir pārbaudītas un drošas - tiem katliem resurss ir liels un zemūdens akmeņi tur tā kā nebūtu. Atmoss šobrīd mums ir tirgus līderis gāzģeneratoros, bet es vēlreiz saku, ka būtu jāpapēta visi varianti, jo pēdējos gados tirgū ir diezgan daudz arī citi, es nemaz tos neesmu izpētījis. Pēc būtības viņi visi ir itkā vienādi, bet tīrīšanas ērtumam es pievērstu pastiprinātu uzmanību, jo tas var atšķirties un tas ir ļoti no svara manā skatījumā.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 11/02/2015 13:53

Jankouzs apkures katla krāsai nav nozīmes! Tīri teorētiski no kura LV gala esi?
Man viss pasākums taps aprīlī vai maijā līdz tam laikam maksimāli gribu saprast ko man optimāli vajag un cik daudz/jaudīgu.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: Niks ()
Datums: 11/02/2015 14:08

Vilni - Ja siltās grīdas, tad Tavs kurināšanas cikls sākas no apmēram 25 grādiem akumulātorā, ja ?
1,5 T = 1,5 kW uz katru grādu. Aķītī jau tāpat vairāk par 80 - 85 grādiem nedzen ?
Nu, pieņemsim, 85 - 25 = 60 grādi. X 1,5 kW = 90 kW ir ietilpība. To tu iedzen iekšā 6 stundās, sanāk, ka katrā stundā 15 kW
Bez aķīša vēl mums tērē māja. 90 kW Tava māja "izēd" 24 h = 3,75 kW/h patēriņš

Tātad Tev katls dod 15 + 3,75 = 18,7 kW. Tieši tā kā rakstīts uz plāksnes :)


Mans "prieka katls" definēts uz 20 kW. Pēc līdzīgas analoģijas rēķinot, viņš man ģenerē ~ 25 kW
Man 2 T aķītis un to piedzen pilnu ~ 5 stundās, kas ir viena krāsns "mute" (170 L / 55 cm malka). Kas ir liela laime, jo nav jāpiemet malka :)
Māja (somiete, 180 m^2) tērā ap 2,5 - 3 kW/h. Tās 2 tonnas "izēd" mazliet ātrāk par 2 diennaktīm. Ja bezvējš, tad stabilas 48 stundas pietiek. Tas ir otrs laimes punkts :)

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 14:15

Zaļais Atmos ir vecs, kaut kas zem 2000 gada. It kā jau savā būtībā tas pats kas jaunie jau ir, bet iespējams kaut kādas mazas niansītes ir, nenāktu par sliktu salīdzināt. Man liekas, ka kaut kas kontrolē bij cits - dūmgāzu temperatūras relejs nebija? Nezinu.
Es starp citu nopirku gadu lietotu Atmos 40kw pa 250 ls. Aizbraucu, moins, nodzīvots riktīgi un 10 gadu vecs. :)) Pārdevējs viņu bija smacējis bez akumulatora un tur bija drausmīgs skats. Bet nu pētīju 20 minūtes un noriskēju. Paņēmu beigās pa 230. Bija jāmetina viena nolauzta detaļa (šīberis) un durvju eņģēs kaut kas bija jāregulē, jo bija šķības, kaut kāda detaļa no ventilatora arī bija pazudusi. Nu pieslēdzu un lieli brīnumi, aparāts strādā kā pulkstenis. Vienīgi izskats nu drūms. Arī tā var, ja patīk risks.

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 14:17

Ne gluži Nik, jo man ir 1000L un 500L mucas, grīdām atļauts izņemt tikai 1250L, lai neapzagtu silto ūdeni krānā.

Pašreizējā: 4 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **      **   ******    **     ** 
 **        **     **  **  **  **  **    **   **     ** 
 **        **     **  **  **  **  **         **     ** 
 ******    **     **  **  **  **  **   ****  ********* 
 **        **     **  **  **  **  **    **   **     ** 
 **        **     **  **  **  **  **    **   **     ** 
 ********   *******    ***  ***    ******    **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727