UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 13
Re: Komforts vai Hromets
Autors: SerViss ()
Datums: 11/02/2015 14:24

Sākotnējā gāzģenerācijas, jeb pirolīzes katla galvenā ideja ir iespējami ekoloģiska malkas regulējama, bremzēta dedzināšana ar maināmu jaudu un pagarinātu kurināšanas ilgumu.
Kāds gāzģeneratoru realizētājs (agrāk siltumtehnikas inženieris, praktiķis), atklātā, bet nepublicējamā sarunā atzinās, ka kombinācijā ar siltuma akumulatoru labs parastais tērauda katls optimālajā jaudas režīmā ar tādu pašu malku dod praktiski tādu pašu lietderību kā gāzģenerators.
Tad nu - sistēmā bez akumulatora - viennozīmīgi labāks gāzģenerators.
Sistēmā ar akumulatoru - jānoformulē sev iemesli, kādēļ esi gatavs par 2-3x lielākām naudiņām iegādāt verķi, kurš piedevām ir izvēlīgāks kurināmā sortimenta un kvalitātes ziņā par visēdāju tēraudnieku.

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 14:34

Nu nevaru es piekrist Servisam nekādi. Gāzģeneratoram nav izstiepta degšana un bremzēšana nenotiek. Malka vienkārši sadeg lietderīgāk. Parastajam tēraudniekam malka deg kā krāsnī, liesma iet cauri visai malkai un dēļ šīs konstrukcijas un tā ka nevar padot adekvātu sekundāro gaisu daudzas lietas nesadeg un aiziet dūmos. Rezultātā tajā pat laika posmā kas gāzģeneratorā būs vienādi kilowati, bet malkas patēriņš vienā aparātā būs mazāks, otrā lielāks. Vienam skurstenī būs redzams dūms, otrajam nē.
Tie kas izstiepj degšanu ir tās mucas, kuras piekrauj pilnas ar malku un tad apakšā kurās lēnām - aizmirsu kā viņas sauc.
Par izvēlīgumu arī nav gluži taisnība. Ja nu akurāt ir tāda vēlēšanās kurināt ar mitru malku, tad gāzģeneratorā vienkārši tas pasākums degs vairāk kā parastā malka, gāzģenerācija būs tikai daļēja. Ja tādu pat mitru malku iebāzīs parastā katlā tad tā arī tikpat tizli degs. Lietderības attiecība joprojām gāzģeneratorā būs lielāka. Bet nu normāli cilvēki tā kā cenšas tomēr kurināt ar sausu malku - vienalga kas tā būtu par apkures iekārtu.

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 14:53

Vēl piebilde par jaudas regulāciju gāzģeneratorā. Ir faktiski tikai viens veids kā to dara - t.i. regulē primārā un sekundārā gaisa proporciju. Parastajiem gāzģeneratoriem to izdara vienreiz dzīvē un vairāk to kloķi neaiztiek. Ir optimālais dalījums, kad katls nestrādā ar pilnu nominālu bet maksimālu lietderību, savukārt maksimālais režīms dos ap nominālu, bet kritīsies lietderība. Tā starpība pēc mana novērojuma jaudā ir kaut kur ap 15%-20%.
Otrs veids kā regulē jaudu ir smacēšana, kas ir nepieļaujami. To dara, kad nav akumulācijas, bet par to jau ir šeit daudz teikts - akumulatoram jābūt.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 11/02/2015 16:03

Vilnis_Radio tev sistēmā ir uzstādīta arī Atmosa piedāvātā Laddomat 21 [www.atmos-katli.lv] ? Mani interesē vai tas verķis ir tas naudas summas vēts?

Re: Komforts vai Hromets
Autors: SerViss ()
Datums: 11/02/2015 16:16

Gāzģenerācijas katla pirmais uzvaras gājiens bija zem nosaukuma - pirolīzes ilgdegšanas katls, un kā galvenais moto - tagad viena uzpilde deg nevis 1-3 stundas, bet pat 12 stundas, un Jūs, Pircēji, beidzot varēsiet naktī izgulēties!
Siltuma akumulatoru ēra sākās pēc tam.
Un sveces tipa ilgdegšanas katli ar pārvietojošos siltummaiņa zonu no augšas uz leju vēl vēlāk.

Nebūt nebrāķēju gāzģenerācijas katlu, bet atzīmēju, ka, pateicoties siltuma akumulatora ieviešanai, kad nav jādomā par sistēmas uzvārīšanos, LABS tērauda katls praktiski strādā ar līdzīgu lietderību - protams, mazāku, bet pilnībā attaisnojot savu 600 EUR cenu attiecībā pret gāzģeneratora 1600 EUR.

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 16:34

Laddomat neliku dēļ cenas, bet ja grib ļoti kompakti izbūvēties, tad Laddomat ir labs risinājums.

Nu tas, ka tirgotāju pārdošanas tēze ir ilga degšana, tas jau nemaina to kā patiesībā strādā iekārta. Tagad taču arī tieši ar tādiem pat apgalvojumiem tirgo katlus un krāsnis.

Ko nozīmē tēze - praktiski līdzīgu lietderību? Katlu lietderība praksē svārstās no 40% līdz pat 95%. Gāzģeneratori praksē pārsvarā strādā 80-85% pie akumulācijas un īsā loka - tas ir pārbaudīts fakts. Cik % dod labs 600EUR tērauda katls praksē? 600 EUR katli nav marķēti, sertificēti un testēti - ir jāpaļaujas uz metinātāja versiju - "jaudīgs, ekonomisks". Personīgi man ar to būtu par maz. Zinot katlu uzbūves es tādam katlam dodu 70-75%, bet tiešām labam. Dūmsūkni uztveru kā nopietnu plusu. Katls ir mājas tehniskā sirds un tur gribas tomēr labu un ar garantiju un tādu kurš tur darbotos savu 20+ gadus. Katrs lai rēķina kā vēlas, bet es 1000EUR šajā mezglā neuztveru kā kaut ko nenormālu. Katlu maiņa nav forši, jo mēdz mainīties pieslēgumu augstumi utt. Tur būtu jāieliek laba manta, lai nebūtu ko nožēlot. Man piemēram tagad visticamāk būs jāpāriet uz jaudīgāku katlu un būs jāpārmontē skurstenis. It kā jau nekas liels, bet nepatīkami.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: Niks ()
Datums: 11/02/2015 17:08

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vēl piebilde par jaudas regulāciju
> gāzģeneratorā. Ir faktiski tikai viens veids
> kā to dara - t.i. regulē primārā un
> sekundārā gaisa proporciju. Parastajiem
> gāzģeneratoriem to izdara vienreiz dzīvē un
> vairāk to kloķi neaiztiek.


Man nav NEKĀDA kloķa. Un ABUS gaisus kompītis regulē nepārtraukti. Izejot no temp. / o2 / co2 :)

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 11/02/2015 17:15

Tavs katls ir cita opera, šeit mēs tādus neskatām. :)
Bet netīšām atradu vienu interesantu eksemplāru kas varētu varbūt mani ieinteresēt.
[www.centrometal.hr]
Mazliet zemnieciskāks izpildījums ir par tavu, bet cenai jābūt krietni zemākai. Šitajam aparātam mani biedē softs. Pēc noformējuma tas neizskatās baigi stabilais. :) Bet pārējais uz aci izskatās labi. Patīk ka ir 40kw versijas.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: slēpnis ()
Datums: 11/02/2015 17:50

Pieļauju, ka gāzģeneratoram ir lielāks jaudas regulēšanas diapazons, kurā tas strādā ar savu nominālo lietderību, nekā parastam tērauda katlam, bet vienalga vienā brīdī, verot gaisa padevi ciet, liesma apakšējā kambarī noraujas un no gāzģeneratora sanāk dūmģenerators. Tā, ka arī gāzģeneratoriem akumulatori ir ļoti vēlami.
Savu atmosu nopirku pa 75Ls. Bija 6 gadus pamatīgi nomocīts ar īsu skursteni un uz 80kv m māju bez akumulatora. Es kalu nost piķi, apnika. Sieva kala, apnika. Vēl jaunieši dabūja pabeigt. :)

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 11/02/2015 17:56

Kur jūs visi izraujat tos lētos lietotos katlus pa 250 un 75ls? es paskatījos šobrīd ss tirgojas 1 atmos 32kw par 700eiro :(
Par diskusiju visiem liels paldies!

Pašreizējā: 5 no 13


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********    ******     ******   **     ** 
 **  **  **  **     **  **    **   **    **  ***   *** 
 **  **  **  **     **  **         **        **** **** 
 **  **  **  ********   **   ****  **        ** *** ** 
 **  **  **  **         **    **   **        **     ** 
 **  **  **  **         **    **   **    **  **     ** 
  ***  ***   **          ******     ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727