UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 6
Re: par zāģu skaidām
Autors: aaaa ()
Datums: 13/08/2010 16:25

Cilveki miljie, jus nekad neesat dzivojushi maja ar mehanisku piepludi/nosuci. Tapec ludzu, neizteiksimies par lietam, par kuram mums nav nekada priekshstata. Kad ir padzivots viena un otra, tad labprat uzklausu viedokljus no pieredzes. Teoretizet un spriedelet mes te varam bez gala un malas, ta ir tuksha salmu malshana. Un senchus jau nu te vismazak vajadzetu piesaukt - tie nedzivoja 3 cilveki 200 m2, bet gan varbut 10 gab. 40 m2. Brivdabas muzeja ir buts? Un cik agrak gjimenes bija lielas?

Re: par zāģu skaidām
Autors: JanisL ()
Datums: 13/08/2010 22:04

aaaaa, salmus liec mierā!!! :D
Protams, ka senčiem bija citi apstākļi, šodien citi - ir jāmeklē katram savs vidusceļš. Nav tās vienas vienīgās patiesības.

Re: par zāģu skaidām
Autors: heating ()
Datums: 18/09/2010 15:32

Taa arii isti nesapratu kaa izveidot dabiigo ventilaciju maajai??!!

Par rekuperatoru - ja kaimins izgaaz vircu uz savu saknu lauku vai netiks suukts smaciigais gaiss ieksaa??!!Vai rekupeartora tiek filtreets gaiss??!!

Re: par zāģu skaidām
Autors: JanisL ()
Datums: 23/08/2011 16:34

Štrunts par jūsu rekuperācijām... :D Man tagad arī aktualizējies jautājums par griestu pārseguma siltināšanu. Siju biezums 20 cm. Ir pieejams kalns ar ēveļskaidām. Lūk, tagad domāju, vai ar pablietētām skaidām to 20cm biezumā varētu būt pietiekami, lai telpas būtu siltas? Skaidas izmaksātu nesalīdzināmi mazāk kā ekovate, taču man māc bažas, ka ar to skaidu efektivitāti varētu būt pašvaki. Dodiet, lūdzu, kāds prātīgu gala vārdu par šo tēmu? :)

Re: par zāģu skaidām
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 23/08/2011 18:58

Saliec slāņiem papīru (vai gofrēto kartonu) un skaidas.

Re: par zāģu skaidām
Autors: Didims ()
Datums: 23/08/2011 20:57

Skaidām ir apmēram 2x švakāka siltumizolēšanas spēja nekā vatei, attiecīgi vajadzīgs 2x biezāks slānis. Ņemot vērā, ka Tu to domā likt griestos, tad slānim jābūt vēl biezākam (jo visvairāk siltuma aiziet tieši uz augšu). Man'prāt, ka vismaz kādi 50 cm, vēl labāk 60cm, jo ar laiku sasēdīsies. Liekot skaidas, klāt jauc nedzēstu kaļķi attiecībās 1:10 līdz 1:15. Ja ļoti rūpīgi, tad var maisīt betonmaisītāja. Var arī pa taisno uz griestiem, saber nelielu slānīti, pārkaisa ar kaļķiem un ar sniega lāpstu visu pārrok un pārmaisa. Putekļi garantēti. No telpas puses obligāti jāliek blīva barjera bez šķirbām. Der būvkartons, ko izmanto ekovates konstrukcijām. Kartonu var stiprināt ar pieskrūvētām koka/finiera līstītēm vai pielīmējot. Nekādas skavas un to izplēstie caurumi. Tas viss telpas blīvuma nodrošināšanai un pret putekļošanos. Barjerai jābūt arī no sāna (starp spārēm), tas, lai vējš neizpūš. Ļoti vēlams kādus 30-50 cm augstāk par izolācijas virsas līmeni. Var to pašu būvkartonu vai isoplātes, jau atkal bez šķirbām. Skaidas pirmajā brīdī liekas na haļavu, bet tas prasa diezgan lielu ņemšanos ar iestrādāšanu. Kalķis arī naudu maksā. Pozitīvā ziņa ir tā, ka pa sablīvētām skaidām tīri pieņemami var staigāt nebūvējot klāju pa visu bēniņu telpu. Biežāk staigājamās vietās (piem. līdz skursteņa lūkai, ja tāda ir) gan kādas stabilākas laipas derētu. Sablīvētas skaidas varētu būt blīvākas un noturīgākas pret vēja izpūšanu nekā vate. Ja paliec pie vates, man'domāt, ka 20 cm ir par maz.

Re: par zāģu skaidām
Autors: JanisL ()
Datums: 23/08/2011 23:09

Didim, Tava loģika par slāņa biezumu ir apbēdinoši patiesa. Ehh, ja es tur gribētu 60cm slāni, tad man no esošās siju virsmas vēl +40 cm jāliek klāt.. Respektīvi, visi bēniņi vienkārši jāaizstumj ciet ar skaidām... :D Paliks man tur knaps pusotrmetriņš augstākajā vietā līdz jumtam. Izskatās, ka nav šitais pasākums diez ko reāls.

Es jau pats gan apzinos, ka ar 20cm skaidu slāni toč tas pasākums nebūtu īsti nopietns. Nu lab, vēl bij domājis varbūt tajos 20cm varētu iepresēt un sasēdināt kādus 30 cm skaidas, bet nu pagaidām izskatās šaubīgs pasākums.

Par celulozes vati (ekovati) bēniņos 20cm biezumā - nūū jā, nav jau īsti nekāds pasīvās mājas piegājiens... Ja nu vienīgi vēl izdomāšu griestu plāksnes par kādiem 5 cm palaist uz leju, tad vēl mazliet vatei papildus telpu varētu iegūt. Pagaidām gan neesmu vēl apjautis ekonomiski izdevīgāko griestu plākšņu materiālu.

Un jā - par to, lai vējš neizdzenā vati vai skaidas (un to kaļķus) arī ir nopietni jāpadomā, ar ko to pasākumu nosegt. Kaut kāds kartons pa lēto būs jāsarūpē.

Paldies par konstruktīvu skaidrojumu! Visu cieņu!

Re: par zāģu skaidām
Autors: Didzisp ()
Datums: 24/08/2011 05:58

Nu nezinu, manuprāt jūs sarežģijat elementāras lietas. Kāds var būt vējš bēniņos? Jūs ko, nojumē taisieties dzīvot? Piedzimu majā, kurā siltinajums bija ar skaidām, tagad dzīvoju mājā ar skaidu siltinājumu un nav man tur nekādu skaidu kalnu, bet māja silta. Nevajag tur nezkādus papīrus vai būvkartonus. Tak nekas melnajiem griestiem, no trīnītī saliktiem deļiem, cauri nebirst. Par to kaļķi skaidās arī īpaši nesaspringtu. Nu neredzu es tam jēgu. Vienkārši nevajag pielaist, ka mājā iedzīvohas peles. Nu jā, tad rudenī jāizliek slazdi un kaķi nedrīkst pārvērst par narkonānu, kurš vairs peles neēd, ar veikalā pirktu kaķu barību :)

Re: par zāģu skaidām
Autors: eb ()
Datums: 24/08/2011 09:00

nu baigie jums te koru kari par un ap skaidām. man griesti ir aizpakoti ar, tā saucamo, šlagu. tas ir labi vai slikti?

Re: par zāģu skaidām
Autors: aaaa ()
Datums: 24/08/2011 09:06

Jāni: var taču elementāri piemeistarot siju paaugstinājumu, lai būtu tev tas biezums tie 30cm, ar to, man domāt, pietiktu. Starp citu - Vienstāva ieteiktais variants, manuprāt, ir pats labākais, jo no siltumizolācijas viedokļa šitās daudzslāņu konstrukcijas ir super - a ļa skaidas, papīrs, skaidas, papīrs.
Presēt gan neko tur nevajag, jo tieši starp skaidām esošais gaiss jau ir tas, kas izolē, un nekustīgs gaiss!, tātad materiāls ar vismazāko blīvumu būs vislabākais izolators. Un starpslaņu papīrs nodrošina to, ka gaisa kustība tiek minimizēta.
[en.wikipedia.org]

Pašreizējā: 3 no 6


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **     **  ********  ********  
 **     **  **     **   **   **      **     **     ** 
 **     **  **     **    ** **       **     **     ** 
 **     **  **     **     ***        **     **     ** 
  **   **   **     **    ** **       **     **     ** 
   ** **    **     **   **   **      **     **     ** 
    ***     ********   **     **     **     ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727