UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/07/2010 23:03

Tādu Aereco smartšķirbu nevar aizstāt ar no mitruma devēja vadāmu ventilatoru?

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: JanisL ()
Datums: 30/07/2010 00:51

Paldies, cvb, mazliet vairāk sirdsmiera.
Nu jā - biju domājis meklēt logus ar tām "spec šķirbām", bet kā man viens izteicās, tad tas vien štrunts esot, tā kā varētu būt, ka ziemas vēdināšanas režīms būs tas ekonomiski sakarīgākais variants.
Nu ja es laižu šīs ventilācijas lietas caur sienām, tad jau nemaz nav vērts iegādāt pie skursteņa atsevišķo ventilācijas šahtu. Tādu jau laikam var izmantot tikai gaisa prom aizvilkšanai, nevis pievadei - vai ne?
Tā ventilācijas skursteņa nepirkšana nav nemaz slikti - ietaupīsies daži desmiti latu.


(Centrālapkures kamīnkrāsnij gaisa pievadi no āras caur grīdu izveidošu, lai "neizrij" skābekli no istabas")

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: cvb ()
Datums: 30/07/2010 08:02

To Vienstāvs ... tos Aereco pasakumus isti neesmu ta ari sapratis,jebkura gadijuma ta ir dabiga ventilacija,piespiedu ir piespiedu ... to JanisL ... ja ir finanses,liec piespiedu ventilaciju - pieplude/nosuce visai majai :) ... ja nav,tad paliek standarta versija - pieplude caur logiem,nosuce tava gadijuma vieniga paliek no wc telpam ventilators un virtuves nosuce

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 30/07/2010 08:03

?.. man tikai viens nav skaidrs, ja jau tā vēdināšana caur sienu ir tik laba , tad kādēļ mūsu senči ir mocījušies un taisījuši vēdināšanas vadus blakus dūmenim vai atsevišķi?
Katrai istabai uztaisi caurumu sienā un miers, tā kā Āraišu ezeraciematā, loga vietā iebāžama tapa 15x15cm, gaisma ar elektrospuldzi. Kad ienāc telpā, pavelc to tapu ārā - te gan svaigais gaiss iekšā un bojātais ārā...

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: aaaa ()
Datums: 30/07/2010 08:41

Man Šīdel skurstenim ir blakus dūmvadam 2 ventilācijas šahtas - nu kādas viņiem viņas ir - keramzītbetona kanāli. Doma bija par svaigā gaisa pieplūdi, lai krāsns nedūmotu. Izurbu ar kroņurbi caurumu apmēram 15cm no grīdas, sanāk tieši aiz krāsns un uzliku dekoratīvo režģīti. Māja itkā jauna un itkā hermētiska - tests nav taisīts, bet pa rozetēm nepūš, logi un durvis ļoti labi, nekur nekādu spraugu. Vienalga pa to ventilācijas caurumu gaiss visu laiku iet ārā, viegli pārbaudīt pieliekot papīra strēmelīti. Pat krāsnij kuroties ziemā pie visiem logiem ciet kustība ir uz āru. No kurienes tas gaiss tiek ņemts - nezinu, bet gaisa pievads caur grīdu ir laba lieta, otrreiz noteikti tādu ieliktu, vienīgā nelaime, tad absolūti precīzi ir jāzin, kur būs krāsns. Vienīgais, kad virtuvē ieslēdzu nosūcēju uz maksimālo 3. ātrumu (rūc viņš tad tā, ka liekas tūlīt "vzļeķim") nu tad gan pa ventilēcijas šahtu bija izteikta kustība uz iekšu.
Vispār oriģināli izvalkāju pa bēniņiem nosiltinātus gaisvadus no 3 mājas attālākajiem punktiem un savedu kopā 2. stāvā vienā telpā, kurā ir izbūvēts ventilācijas izvads uz jumta. Ventilators ir nopirkts jau sen:
[www.ventilator-shop.com]
bet nav pieslēgts. Doma ir šito likt un atstāt 24h lai visu laiku ir lēna nosūce.
Kad uztaisīšu, ziņošu par rezultātiem.

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 30/07/2010 08:48

Ventilācijas eju pie skursteņa liec gan, es pat jau sāku nožēlot, ka neieliku pirtij...

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: JanisL ()
Datums: 30/07/2010 09:29

Teiksim tā - pašreiz dzīvoju lielā vairāk kā 200 m2 mājā, kas celta deviņdesmito vidū. Mums nevienā telpā - pat vannas īstabā (nelepojos) - NAV nekādas nedz pievades, nedz aizvades. Un kaut kā visi dzīvojam... Nesaku, ka tā ir pareizi, bet vienalga dzīvojam un gaiss netrūkst.

Ja māja nav milzīga, ir sakarīgi būvēta, un tā nav hermētisks plēvju burbulis, tad man šķiet, ka par kaut kādām baisajām pieplūdēm un aizplūdēm standarta telpās neiespringšu. No mitrajām telpām - tur gan nav jautājumu - ventilāciju vajag.

Krāsnij gaisa pievadu uztaisīšu caur grīdu - ir doma izmantot 50mm pelēko kanalizācijas cauruli, jo pamatu lentā kā reiz tāds caurums no betonveidņu distancera palicis.

Vienstāv - a ko es darīšu ar to ventilācijas skursteni, ja es pie tā neko klāt neslēgšu? Māja man ar vienu stāvu, vienkārša, ar visai atvērtu plānojumu.

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: aaaa ()
Datums: 30/07/2010 10:50

Vispār tagad uz to skatos citādi - ne par velti skandināvijā tu nevari nemaz uzcelt māju bez mehāniskas pieplūdes/nosūces. Ar likumu noteikts, ka jābūt.
Celtu tagad māju - liktu obligāti īstu ventilāciju. Itkā gaisa netrūkst, utt., bet tā tomēr ir baigā štelle. Bez tām bezgaumīgajām halogēnajām lampiņām priekšā pakaļā, bez Versace flīzēm un bez vairākpakāpju reģipša griestiem var iztikt, bet īsta ventilācija ir kolosāla lieta. Neviens kanāls skurstenī, nevieni logi, nekas nekad nedos tādu pašu efektu un svaigu gaisu kā īsts ventileišns. Mūsu klimatā tas automātiski nozīmē rekuperatoru un diezgan lielu naudas žūksni.
Nu pat vasarā mēs taču neapstaigājam māju vairākas reizes dienā un katru istabu nevēdinām cikturtāsminūtes. Līdz ar to dzīvojam sasmakušā gaisā paši to neapzinoties. Īsta ventilācija - un tu vienkārši par vēdināšanu aizmirsti - svaigs gaiss visu laiku. Kas ir dzīvojis kādā skandināvu valstī ilgāku laiku to uzreiz apstiprinās.

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: JanisL ()
Datums: 30/07/2010 13:50

Nevaru nepiekrist, ka svaigs gaiss rullē, tomēr mehānismu izmuļļāts gaiss ar vairs nav tas pats, kas pa logu ienācis... Bet viss ok! Katrs taču var to lietu izveikt, kā sirdij tik! :) Man galvenais bija principus un metodes saprast. Paldies!

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: spk ()
Datums: 30/07/2010 14:05

Interesanti, kāds īsti ir "mehānismu izmuļļāts gaiss" :)
Anyway, par piespiedu ventilāciju pilnībā piekrītu, vajag. Rekuperāciju, kā stāsta, arī esot iespējams atpelnīt. Man šobrīd ir savilkti gaisa kanāli, plāns ir nākamgad pievienot vienkārši ventilatorus, kaut kad vēlāk arī rekuperatoru. Varēšu salīdzināt apkures izmaksas.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **        **    **  **        **       
 **    **  **        **   **   **        **       
 **        **        **  **    **        **       
 **        **        *****     **        **       
 **        **        **  **    **        **       
 **    **  **        **   **   **        **       
  ******   ********  **    **  ********  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727