UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: JanisL ()
Datums: 29/07/2010 00:28

Labas dienas!
Jautājums, kurš variants racionālāks / prātīgāks?
Nepieciešams ierīkot ventilāciju virtuves nosūcējam, vannas istabai un tualetei.

1) Bliezt cauruli pa taisno caur sienu no virtuves nosūcēja / vannas istabas un ielikt tajā ventilatoriņu un aizvērtni, kas neļautu nākt ziemas aukstumam iekšā, kad cauruli neizmanto?
2) Vilkt no virtuves nosūcēja / vannas istabas (atsevišķi) aptuveni 6 m garas trubas, kuru vienā galā aprīkot ar ventilatoriņiem (sūcējam jau defaultā), savukārt otrus galu "pieslēgt" pie 6m augsta ventilācijas skursteņa?

Kas ir racionālāk / prātīgāk? Caur sienu variants - bail par to, ka ziemā varētu aukstums nākt pamatīgi iekšā caur to cauruli, par spīti aizvērtnim. Savukārt velkot 6 m trubas līdz skurstenim - mitrais gaiss tur pa vidu varētu sakondensēties utt. ??!

Par tualeti būtu tā kā skaidrs, ka to caur sienu laist uz āru nav labi, jo var sanākt nesmuks smacinieks turpat pie mājas sienas ārpusē...

Pakomentējiet lūdzu! Es neesmu speciālists, bet nu cenšos kaut ko ar loģiku un viedu cilvēku padomu izštukot.

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 29/07/2010 08:31

Labāks noteikti ir variants ar pieslēgumu 6m augstam skurstenim. Iekšējā horizontālajā caurulē tev kondensācija nevar notikt, jo tā nemitīgi tiek žāvēta un tā iet caur siltām telpām. Sliktākajā gadījumā cauruli var izolēt.
Ja izmanto izlaidumu caur sienu, tad risks tāds - gatavojot garžīgu ēdienu skābētus kāpostus ši saldenskābā smaka izpaužas gaisa apjomā pie izlaides vietas. Ja netālu ir guļamistabas logs, tad iespējama smakas iekļūšana telpā caur to.

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/07/2010 09:06

No kondensācijas pašā skursteņa (keramzītbetona) ventilācijas ejā mēs taču nebaidamies? Varbūt arī horizontālās ventilācijas ejas jāveido no līdzīga materiāla? Vai griestu pārsegumā ieslēpta ventilācijas eja apmēram pus pārseguma biezumā uzskatāma par būtisku termotiltu?
Kad vēl bija Berģu placis, tur stāvēja tāds interesants būvmateriāls. Apdedzināts māls Spartaka (iekšdarbu) ķieģeļa krāsā, garums ap 40 cm (no apdedzināšanas līks), šķērsgriezums kādi 8 x 12 cm ar (apaļu?) caurumu vidū. Kam tāds domāts?

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: aaaa ()
Datums: 29/07/2010 09:47

Jebkurai ventilācijai - jo īsāks ceļš, jo labāk. Liela gaisa pretestība - zūd spiediens. Kāpēc lielveikalam ūdeni var piegādāt pa collīgu cauruli, bet gaisu pa vismaz metru diametrā cauruli? Ja vilksi tos 6m un tad vēl garā šaurā ventilācijas kanālā iekšā - tas motors griezīsies, bet ārā tolkom neko nepūtīs.
Vannenē vislabāk caur sienu, jo nafig to mitro gaisu vēl pa visu māju staipīt. Uzliec ventilatoru ar automātisku mitruma sensoru - pats ieslēgsies kad cik tur un izslēgsies pie tik tur. Ļoti ērti.
Ja tomēr velc ventilačiju pa vadiem - nekādi māli, jo gludāka un hermētiskāk virsma, jo labāk, mazākiespēju aizķerties putekļiem, taukiem, mitrumam. Tikai un vienīgi no metāla - vai nu gofra, vai vēl lab'\ak cietā truba. Citi taisa no kanalizācijas caurulēm, bet plastmasas elektrizējas un pie tās līp putekļi. Lai gan Uponors tirgo kaut kādas spešl ventilācijas plastmasas caurules, jāpazvana imiem, jāpabazarē.

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: cvb ()
Datums: 29/07/2010 10:08

gofrai ir tendence grabet,ir iespeja,liec skarda gaisa vadu ... pa vidu pretvarstu,lai nenak aukstums ieksa ... vannasistabai tikai un vienigi Soler Palau Silent versijas,parejas ir meemi skalas,ar mitrumu bus uz 40 latiem ventiltaors ar jau iebuveto pretvarstu,vannasistabai lidz 10m2 pietiek ar 100 seriju Silent-am

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: cvb ()
Datums: 29/07/2010 10:09

kados 6 metros nekads spiediens tur nesaveidosies,izspiedis ari mazais ventilators ar saviem pacmit paskaliem

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/07/2010 21:12

Tās spešal vai tik nebūs līdzīgas Rehau ar sudraba pārklājumu iekšā, Latvijā, visticamāk, nedabonamas. Varbūt pastāv lēta tehnoloģija, kā apsudrabot mājas apstākļos?
Man, starp citu radās ideja: šķembu pamati ar "asti", pa kuru notiek gan meliorācija, gan heat exchange starp zemi un ieplūstošo gaisu.

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: JanisL ()
Datums: 29/07/2010 21:54

Paldies par komentāriem!
Nuu ok, apsverot visādus par un pret, pieņemsim, ka izvēlos taisīt gan virtuves nosūcēja ventilāciju, gan arī vannas istabas ventilāciju caur sienu. Īsāks gabals, vienkāršāk izveidot, lētāk. Ja saliek tos aizvērtnīšus, tad nebūs tā, ka kārtīgos mīnusos man tā vannas istaba būs auksta?

Tualeti - to laikam vnk jāpalaiž vertikāli uz augšu bēbiņos, jānopako, lai nekondensē, un tur kaut kur augšā jāizlaiž laukā.

Attiecīgi, man sanāk, ka nav īsti nepieciešamības veidot iekšējās ventilācijas sistēmu uz skursteņa ventilācijas šahtu. Gaisa pievadei telpās domāju izmantot logus ar speciālajām ventilācijas atverēm vai, ja nepietiks, tad ar ziemas vēdināšanas režīmu.

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: cvb ()
Datums: 29/07/2010 22:16

nesatraucies, nekas tev tur neatdzisi caur 100 diametra caurumu,kuram vel pa vidu ir ventilators ar pretvarstu ... virtuves nosuceja ta sistema iebuveta tacu lidzigi,plus tur vel filtru sistema visu aiztur ... un par to smaku privataja sektora nedaudz parspilejat,viena istab viens gatavos kapostus,otraja kads gules ... ta smaka daudz atrak aizraus pa istabam neka caur izmesanu un tad pa logu ieksa ... ir sudzibas veikalos bijusas, bet nu tur izmesana no virtuves ir vairaki tukstosi m3/h un pavisam cits `blivums` ar kapostiem

Re: Ventilācija - caur sienu vai uz šahtu skurstenī ?
Autors: cvb ()
Datums: 29/07/2010 22:23

nezinu,vai tas specialas atveres logos ( Aereco piedava visadus liberinus ) tev vajag,ziemas rezims un tas pats ... plus tam spec atverem faktiski ir nepieciesama rupnieciska iestrade,lai butu viss precizi ... pareizak sakot,vel pirms loga ieliksanas to jau apstrada ... ta vismaz pasi dileri iesaka, bet nu iespejams marketinga triks

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********    *******   **     ** 
 **     **  ***   ***  **     **  **     **  ***   *** 
 **     **  **** ****  **     **  **     **  **** **** 
 ********   ** *** **  ********    ********  ** *** ** 
 **         **     **  **                **  **     ** 
 **         **     **  **         **     **  **     ** 
 **         **     **  **          *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727