UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: Alvisss ()
Datums: 29/06/2010 10:39

Brīvdienās likšu kanalizācijas trubas. Man ir dažas neskaidrības kā pareizi to izdarīt.
1) cik saprotu, tad optimālais trubas kritums ir 1-2cm uz metru?
2) horizontālajos kritumos ieteicamāk ir likt 2*45gradu likumus, nevis vienu 90?
3) kā visprātīgāk ieguldīt un nofiksēt trubas, lai pēc laika tās nemaina krituma leņķus. Domāju, ka no sākuma nobrlietēšu granti ar vibropaleti grīdai (sagatavošu putjikam un betona virskārtai), tad ar uzmanīgi, neuzirdinot izrakšu grāvīšus trubām. Vai tā būs ok? Jebšu tomēr prātīgāk ir vēl kā fiksēt? Vēl bija ideja ik pa laikam iedzīt mietiņus pareizā kritumā un trubas fiksēt uz tiem?
4) vai pāri ieguldītām trubām (5-10cm) var ar 100kg vibropaleti blietēt sijāto granti?
5) šādām vajadzībām, trubām zem betona grīdas labāk būtu izmantojamas oranžās vai pelēkaš kanalizācijas trubas?
Varbūt ir vēl kādi prātīgi ieteikumu, ka sbūtu jāņem vērā?
Paldies.

Re: Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/06/2010 11:18

Palaid pa grāvīšiem ūdeni - gan uzskatāmi parādīs kritumus, aizsprostus utml, gan, pludinot smiltis, nolīdzinās un sablīvēs.

Re: Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: heating ()
Datums: 29/06/2010 12:05

MAn ar bija taada probleema!!Bet tad izsaucu veccus kas katru dienu bezmaz ar to nodarbojas un pa 9ls punktaa salika ka vajag!
Smiltis jau man bija saskalotas lidz noteiktam limenim!TAd atnaca sie un salika trubas......no saakuma uz visaadiem tur kiegeluu gabaliniem lai dabuutu kritumu/limeni bet pec tam uztasiija javu un iebetoneeja/iefikseeja!Un tad veel saskaloja smiltis kur vajag zem trubaam!Ja nav baigaa slodze tad der pelekaas trubas!
Un tad es tik piebeeru veel smilts limeni un saskaloju..........pec tam pirags prieks siltajaam gridaam!!
Tagad viss stradaa oki doki!

Re: Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: andisk26 ()
Datums: 29/06/2010 12:14

nekādus večus nesaucu saraku grāvīšus saliku visu pats un kritumus nekādus tur precīczos neskatijos pieļauju ka iznāca lielāks, nu jau kā pusotrs gads aiz muguras, viss štokos.

Re: Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: aaaa ()
Datums: 29/06/2010 14:58

Galvenais ir sākuma un gala līmenis, ūdens tāpat tecēs no augstākās vietas uz zemāko, pat ja pa vidu būs kāds uzkalniņš. Izmēri attālumu no sākuma punkta līdz beigu punktam un rēķini kritumu ne lielāku par 1cm, principā labāk ir 0.5cm uz metru. Kāpēc - nu tas ir gari plaši arī te aprakstīts - caurules aizsērē tikai un vienīgi no taukiem, ja kritums pārāk liels, ūdens aiztek, tauki peld pa virsu un nepaspēj aiztecēt - pieķeras cauruļu sieniņām. Tā pamazām pamazām un pēc 10 gadiem viss ir ciet nasmerķ. Ja grib pa smalko - taisnos gabalos novelk striķi vajadzīgajā slīpumā un gar striķi liek cauruli. Sākumā ar roku parokot, pieberot smiltis dabū kritumu, pēc tam pieber apakšā smiltis, saskalot arī nav slikta doma, lai gan ideja par javas pielikšanu likās pavisam laba. Agrāk čuguna trubas guldīja speciālos betona grāvīšos ar vāku, kā tunelī, lai smilšu svars un laika zobs caurules neizkustina un nepārspiež. Zem zemes 90 grādu līkumi ir tabu, tikai 2 gab pa 45.

Re: Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: Didzisp ()
Datums: 29/06/2010 15:37

Man gan liekas, ka nav ko baigi saspringt ar tiem slīpumiem. Kādreiz dzīvoklī dzīvojot pagrabā bija pilnīgi pretējs efekt. Trubas vienmēr aiztaukojās, jo kritums bija pārāk mazs. Kā visas trubas pārbūveju ar riktīgu kritumu, tā ar švunku visi tauki aizskalojās. Nav tak reāli visur ievērot 0,5cm precizitati un diez vai arī vajag. Lavāk uzlikt visās grūti pieejamās vietas revīzijas. Tad vienmēr varēs trubas ar trosi iztīrit. Feri jau arī dara brīnumus:).

Re: Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: heating ()
Datums: 29/06/2010 16:58

Par tiem taukiem musdienaas nav ko uztraukties!!Ir pieejamas specialas bakterijas(oz kaa kvasa pulveris) sajauz ar udeni un sisteemaa ieksaa..........bakterijas noeed visus taukus un ir ok!!

Ja ir daudz laiks un gribessana tad var nemtiesties pats!!Bet specuuki pa 40 minuteem tika galaa ar 8 punktiem!!!;))Man tas patika!!Passi aizbrauca un veel sapirka visus pareizos liikumus utt!!

Re: Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: Rx ()
Datums: 29/06/2010 17:19

Piezīme: Vispārlietotais slīpums no 0.5-1cm/m nav universāls: jo mazāks caurules diametrs, jo lielāks vajadzīgais kritums! Tā piemēram: 50mm caurulei, ja posma garums ir mazāks par 1.5m, slīpums var būt 15cm/m! Ja posma garums ir garāks, tad 50mm caurulei kritumam jabūt 2.5-3 cm/m. 100mm caurulei-1.5-2cm/m Bet slīpums var variet no caurplūdes intensitātes un posma garuma, ko speciāli rēķina....

Re: Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: khe ()
Datums: 29/06/2010 23:14

Pats jau savā mājā var nesteidzoties sariktēt tās trubas ar kritumiem, it sevišķi, ja ir jau noblietēta pamatne. Tas javas variants visnotaļ ir nodrīgs. Vēlāk kāda raustīšana vai sišana no ārpuses liekot septiķi, vai bioloģiju var šo to zem grīdas pamainīt.. Iesaku pievērst uzmanību izejošās trubas augstumam no zemes līmeņa. Daža laba bioloģija prasa savā atrašanās vietā ap 45cm līdz trubas apakšai. Nevajag arī septiķa gadījumā visu sadzīt dziļumā, jo dabīgās baktērijas drenu laukā arī efektīgas tik līdz metram.

Re: Kā korekti ielikt kanalizācijas trubas?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/06/2010 23:48

Vai tiešām gadījumā, ja notekūdeņu avots kalnā bet savāktuve lejā un vidējais kritums lielāks par ieteicamo, varētu būt jēga taisīt nez kādu trepi no vertikāliem un standartkrituma posmiem?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **        **   *******    ******    ******** 
       **        **  **     **  **    **      **    
       **        **         **  **            **    
       **        **   *******   **   ****     **    
 **    **  **    **         **  **    **      **    
 **    **  **    **  **     **  **    **      **    
  ******    ******    *******    ******       **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727