UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Siltās grīdas veids
Autors: chunga_changa ()
Datums: 29/05/2010 21:25

Labdien!

Ir neliela māja, plānota apkure ar elektrību. Apskatītais variants ir elektriskais katls, kas dzen silto ūdeni siltajās grīdās. Bet vai nav tā, ka sildīt pa taisno ar elektrisko kabeļu silto grīdu mēneša izmaksās būs +/- tas pats? Esmu lasījis, ka elektriskā kabeļa apkure nav laba zem, uz grīdas stāvošām, mēbelēm. Bet nu tas arī vienīgais trūkums, ko manīju. Kamdēļ sildīt ūdeni, ja var sildīt pa taisno?

p.s. par elektrības augstajām izmaksām zinu.

alternatīvu apkures veidu neplānoju, tāpēc perspekt5īves aspektā ūdens apsildāmo grīdu likt nav vajadzība.

Paldies par saturīgām atbildēm.

Re: Siltās grīdas veids
Autors: khe ()
Datums: 30/05/2010 00:40

Kāds varētu iemest informāciju par elektromagnetisko lauku no siltajām, elektriskajām grīdām. Cik tās palielina fonu, varbūt nav vērts ņemt galvā? Varbūt likt tikai dušā un hauzē?

Re: Siltās grīdas veids
Autors: E ()
Datums: 31/05/2010 08:44

Parēķini kas tur sanāk ar elektrības jaudām, vai tavs pieslēgums pavilks visu māju.
Ar ūdeni ir vienkārši - nopērc atbilstošas jaudas katlu un miers, bet ar grīdu var sanākt tā, ka visas telpas vienlaicīgi nevar sildīt. Iespējams ir kaut kāda gudra vadība iespējama, bet tad es nezinu.
Starp citu piekurināt māju ar elektrību vajag 3x40 ampērus vismaz. Tad puse max slodzes aizies uz apkuri (ziemas aukstajos vakaros), otra puse uz sadzīves vajadzībām (plīts, tējkanna, tml.).

Re: Siltās grīdas veids
Autors: aae ()
Datums: 31/05/2010 09:36

Neesmu elektriķis, bet ja ar 3x40 ampēriem bija domāts 3-fāzu 40 ampēru pieslēgums, tad tas būs stipri par daudz. Ja vien māja nav kautkāds caurs angārs ar 500kvm platību. Man mājā elektro katla strāvas ēšanas diapazons ir 10-20amp, pieslēgums 32amp, nekad nav bijušas problēmas ar nepietiekošam jaudām. Viss pārējais mājā arī uz elektrību. Domāju, pat ar 25ampēriem varētu iztikt, pie tam chunga_changa ka viņa māja esot neliela.

Re: Siltās grīdas veids
Autors: nano ()
Datums: 31/05/2010 09:56

Varbūt Jums interesē termoplēve, ko klāj zem jebkura grīdas seguma. Tā ir 0,3 mm plāna (jauns materiāls, nanotehnoloģiju kārtējais brīnums). Tā ir daudz labāka par parasto elektrisko grīdu (nav būtiska elektromagnētiskā lauka, jo nanotehnoloģijās darbojas mazliet citi likumi, otrkārt, skābeklis gaisā netiek nodedzināts, cilvēkam draudzīga un tai nav nekāds sakars ar mikroviļņiem, bet )... Vairāk info www.e-floor.eu vai zvanīt 67973784.

Re: Siltās grīdas veids
Autors: E ()
Datums: 31/05/2010 10:37

12 KW katls tas būs apmēram 18 A uz fāzi. Ja kādā no atlikušajām fāzēm ieslēdz tējkannu (2KW), tā patērēs vēl 9 A, tātad sanāk 27 A uz vienu no fāzēm. Ja zina, ka uz tās fāzes nebūs vēl citi patērētāji (kāda gaisma, televizors, dators), tad var ar 32A iztikt. Bet ja vēl mājās ir atsevišķs boileris, elektriskā plīts utml. lietas, tad ziemassvētku mielastu taisot var sist korķus ārā. Sirdsmieram 40 A tomēr prasās.

Re: Siltās grīdas veids
Autors: v_t ()
Datums: 31/05/2010 11:16

"jo nanotehnoloģijās darbojas mazliet citi likumi,"

mazliet gribētos uzzināt par mazliet citiem likumiem.

Re: Siltās grīdas veids
Autors: chunga_changa ()
Datums: 31/05/2010 11:21

Paldies par jaudas trūkuma brīdinājumiem. Tā ir lieta, kas jāpēta. Taču, tā jau ir matemātiska problēma, ko ar zinošiem cilvēkiem atrisināt ir vienkārši. Nav vienkāršs jautājums, kurš no risinājumiem ir lētāks elektrības patēriņa ziņā.

Nano brīnumi 90% gadījumu ir galīgi ne nano. No nano atturēšos tāpēc, ka pārsvarā piedāvā to pasu preci, tikai pielipina klāt vārdu nano. Turklāt "jo nanotehnoloģijās darbojas mazliet citi likumi" man jau neptaīk, jo tehnoloģiskam produktam ir vajadzīgi zinoši pārdevēji, kas zinās, ka nav "citu" likumu, bet gan ir vieni - fizikas likumi.

Tātad, kurš variants būs lētāks tieši mēneša izmaksu ziņā?

Re: Siltās grīdas veids
Autors: aaaa ()
Datums: 31/05/2010 11:30

Pašam ir 32A pieslēgums (ja kas, vairāk par 32A privātmājām LE nepiedāvā, 40A jau būs kaut kāds pusindustriālais pieslēgums). Pilnīgi viss uz elektrību. 12 kW Kospel apkures katls, ūdens boileris, elektriskā plīts, traucene, veļasmašīna, mikrene, tējkanna utt.
Nekad 2 gadu laikā mums korķi nav izbliezti. Neviens! Un nekad neesam pat piedomājuši pie tā, ka vajadzētui kaut ko kopā neslēgt. Nevaru garantēt, ka neizblieztu, ja tiešām viss tiktu ieslēgts kopā, bet tīri statistiski tas notiek varbūt vispār nekad. Katls ir gudrs, man ir vēl vecs modelis, tagad jaunie jaudu palielina pakāpeniski - sāk ar 2kW, un iet uz augšu - 4, 6, 8, 10, 12. Viņam ir 6 TEŅi, slēdzas pakāpeniski.
Man kolēģim ir 15kW katls un 25A pieslēgums - esot izbliezti korķi, bet 3 gadu laikā pāris reizes un arī tikai tāpēc, ka vecie modeļi ierubī uzreiz pilnu jaudu un tikai tad pakāpeniski nomet.

Re: Siltās grīdas veids
Autors: chunga_changa ()
Datums: 31/05/2010 11:34

Jā, par to korķu izbliezšanu arī pārāk nesatraucos, jo pie jaunām instalācijām, kas veidotas ar rezervi, spriežot pēc atsauksmēm, tā nav problēma, pieslēgt 12 KW pie 25A, nerunājot par 32A.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********   ********   ******** 
 ***   **  **    **  **     **  **     **     **    
 ****  **      **    **     **  **     **     **    
 ** ** **     **     ********   **     **     **    
 **  ****    **      **     **  **     **     **    
 **   ***    **      **     **  **     **     **    
 **    **    **      ********   ********      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727