UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 11
Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: khe ()
Datums: 22/06/2010 11:12

Man tomēr domāt, ka ūdens muca, nolikta ārā, ziemā, kas pārklāta ar kautkādu plānu folliju sasaltu daudz ātrāk, kā muca, kas aplikta ar 15cm putiku. Saule, sakarsēta krāsns, gludeklis izstaro ar lielu jaudu. To ari izdevīgāk aizturēt ar atstarojošiem materiāliem. Pret māju, kas bez follijas pagriezts vaigs nesajutīs siltumu, tad ekonomiskāk varbūt iztikt ar kārtīgu siltumizolācijas slāni. Ej nu sazini vēl kā ar tām netverajamām lietām dzīvojot alumīnija, neržas un arī bieza armatūras režģa kupolā...

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 22/06/2010 11:36

Vai jūs visu izlsījāt no uzrādītajām www. Laikam nē. Jo "maļat" vienu un to pašu....Melns ķermenis vairāk uzņem siltuma starojumu un tieši tāpat, vairāk staro siltuma starojumu pie sasilšanas(tas attiecībā pret radiatoru baltā krāsā...). No saules siltuma enerģija izplatās tikai starojuma veidā, un to arī zeme, atmosfēra uzņem. Kāpēc uz ledus ber kūdru, lai ātrāk ledus kustu? Kāpēc saulē sniegs kūst ātrāk. Tāpēc ideāli būtu māju sienas un jumtu "krāsot- mainīt krāsu" ziemā uz melnu, vasarā uz baltu, pieliekot priekšā infrasarkanā starojuma caurlaidošu materiālu. Vēl labak būtu vienvirziena siltuma starojuma vadošs materiāls, kā minets rakstā par stikliem.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: :-/ ()
Datums: 22/06/2010 12:35

Neviens jau neapstrīd IS esamību. Tika starojums ir tiešā veidā ir atkarīgs ko starojuma avota temperatūras. Un tagad parēķini cik reizēs iekštelpu temperatūra ir mazāka par saules temperatūru (liekās ka bija kādi daži tūkstoši). Attiecīgi tik reizēs būs arī mazāks efekts no "pretstarošanas" pasākumiem.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 22/06/2010 14:07

Nav arī runa par absolūtām temperatūrām, bet par enerģijas pārneses veidu, kas acīmredzami procentuāli ir ļoti augsts saistībā arī ar grīdu siltumizolāciju, kas bija šīs sadaļas jautājumu pamatā. Un to neievērot , bet gribēt ideāli nosiltināt- saglabāt siltumu, neielaist aukstumu, ir kļūdaini. Un redzams, ka izpratne par šo lietu ir maigi sakot tāda, kā "viena tante teica". Tapēc jau skolā māca fiziku, matematiku, lai saprastu pasaules lietu kartību un spētu analizēt , balstoties uz zināšanām un piemēru analīzi, pielietojot fizikas likumus...

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 22/06/2010 20:34

"transparente Waermedaemmung" ir gadījies turēt rokā:
[www.failiem.lv]
Nekur rakstā par stikliem gan neatradu pamatojumu jebkādai stikla pārklājuma nelinearitātei (tipa siltumstaru diode)
> :-/ 09:34 "Radiatorus krāso gaišus, jo tiem nav jāpiesaista starojums, bet jāstaro pašiem" - arī šeit procesiem jābūt simetriskiem - vai tad dažādi nokrāsojot mēs varam kaut vakuumā iegūt dažādas blakus esošu kermeņu temperatūras?

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 22/06/2010 21:51

Precizēšu no raksta: Поверхность стекла с селективным покрытием должна быть в стеклопакете третьей по счету со стороны улицы – только при таком расположении оно имеет реальный смысл. Asimetrija arī rada efektu, ko gribēju uzsvērt, Tā arī ir simetrijas novēršana jeb diodes princips rezultējošam efektam, Ja būtu simetrija, tad arī siltumapmaina būtu simetriska. Pilnā izpratnē diodes princips netiek izpildīts, bet tā kā siltuma stari un konvekcijas un kodukcijas procesi ir ļoti saistīti, process ir savdabīgi interesants, un rezultējosi nelineārs. Atkārtošos par krāsas tēmu: Melns ķermenis labāk absorbē siltuma starus un tieši tāpat labāk staro siltuma starus, pie vienādas paša ķermeņa temperatūras. Pieminēšu arī par citām lietām, tā saucamajām siltumlampām (infrasarkanajām lampām). Tām iekšā ir liela temperatūra. Kā zinām, materiāli pie lielām temperatūrām spīd, izstaro spektra redzamo daļu. Bet šīm lampām apklāj kvēldiegu ar caurulīti no materiāla, kas pie lielām temperatūrām paliek maksimāli tumši. Un tur arī ir firmas noslēpums, kas tas ir.... Un šīs lampas kļūst par infrasakano staru avotiem. Un tehnoloģijām attīstoties, tas ir, veidojot elektriski, vai kā citādi maināmu krāsu ārsienam (kā piemēram), dienas laikā uzkrāsim ara siltuma starojumu, un naktī to neatdosim. Mēginājumi jau ir: Для защиты помещений от яркого солнечного света и от перегрева можно использовать материалы с изменяющейся светопрозрачностью. Такие материалы изменяют свои свойства под воздействием света (фотохромные), тепла (термохромные) или электрического поля (электрохромные).
Одним из новейших материалов этого рода является гель TALD, разработанный в институте строительной физики в Штутгарте. TALD является термохромным материалом и основан на органических метериалах.
Тонкий слой (0,3мм) TALD размещается между двумя стеклами. В зависимости от температуры нагрева стекла под воздействием солнечных лучей материал переходит из прозрачного состояния в непрозрачное: чем выше температура, тем больше в материале выстраивается молекулярных цепочек, размер которых больше длины световой волны и которые не пропускают свет. При уменьшении температуры материал возвращается снова в прозрачное состояние. В прозрачном состоянии TALD пропускает 80% солнечной радиации, в непрозрачном эта величина снижается до 10-40%.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 22/06/2010 22:32

Ja materiāls īpašības izmaina parametriski, tā jau ir cita runa, tos, ja pareizi atceros:
[www.lza.lv]
sauc par smart materiāliem.
Caurulīte ap kvēldiegu pilda līdzīgu funkciju kā luminofors gāzizlādes spuldzes apvalkā.
Lineāru vājinātāju kārtībai nav jāmaina rezultātu lineāras kaskādes izejā.
No citas puses - vai iespējams uztaisīt gaismas ventīli, piemēram, no tuvu novietotām trijstūra prizmām, kur pret vienu pusi pavērstas spoguļgludas plaknes, bet uz pretējo - virsotnes starp ar sodrējiem klātām skaldnēm.
Ja prizmu izmēri tuvosies viļņa garumam, tad gan sāksies visādi efekti, tostarp hologramma. Kādreiz vajadzēs aprunāties ar optiķiem par šo lietu.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: aaaa ()
Datums: 22/06/2010 23:08

Salasās visādus krievu rakstus un tad nav brīnums, ka sākās stāsti no sērijas ciemos pie pasakas. Jā, gan krievi, gan jeņķi savus kosmosa kuģus izolē ar foliju un tikai, jo kosmosā nekādas citas siltuma pārneses taču nav - tur ir absolūts vakuums, jeb tāds, kādu uz zemes cilvēks nekad nesasniegs - nav konvekcijas, kondukcija kļūst bezjēdzīga, vienīgie zudumi caur starojumu, tāpēc visi sputņiki aptīti ar spoguļspīdīgu foliju. Modernie vairākās kārtās.
Bet atkal - tam nav pilnīgi nekāda sakara ar māju siltumizolāciju, un ne pat grīdu siltumizolāciju. Centos atrast procentulāi, cik māja zaudē konvekcijas ceļā, un cik starojuma, bet konkrēti neatradu. Sapratu arī, kāpēc pasīvajās mājās lieto pusmetru vates un ne grama folijas - jo nav nekādas jēgas. Ideja vienkārša - siltuma starojums, jeb tālais IS nāk no siltiem ķermeņiem, jeb no tādiem, kam ir augstāka temperatūra par apkārtējo vidi. Ja mājas ārsienas temperatūra NAV siltāka par apkārtējo vidi - nekādu starojuma zudumu nebūs. Mājas iekšienē izmantotie apdares materiāli praktiski visi ir 100% IS absorberi, resp, siltuma starojumu cauri nelaiž, bet paši uzsilst (no starojošas karstas krāsns, piemēram). Tātad jācenšas izdarīt tā, lai šis siltums netiktu līdz ārsienai. To, savukārt panāk samazinot kondukciju (lietojot ne-blīvus materiālus kā vate utml.) un konvekciju (ar nekustīgi ieslēgtu gaisu porās - atkal vate). Rezultātā nekāds siltums līdz tai ārsienai vienkārši netiek.
Pulēti metāli ir labi reflektori, bet bezjēdzīgi siltumizolātori, un atkal esošo gaisa molekulu dēļ. Ko līdz, ka folija atstaros starojuma siltumu, ja gaiss to tāpat momentā sasildīs un āra gaiss momentā atdzesēs un māja būs auksta pēc dažām minūtēm.
"Melns" ķermenis ir fizikāls jēdziens un tam nav nekāda sakara ar reālā ķermeņa vizuālo krāsu, kas ir tikai un vienīgi redzamās gaismas absorbcijas īpatsvara rādītājs. Siltuma IS ir pilnīgi cits viļņa garums un ir vienalga, vai radiators būs melns, zaļš vai dzeltens, jo tas absolūti neko neliecinās par IS absorbciju. Kāpēc melns jumts vasarā uzkarst? Nu tāpēc, ka 50% saules enerģijas uz zemes nonāk redzamās gaismas diapazonā.
[en.wikipedia.org]
Slektīvie stikli atkal ir selektīvi tikai IS rajonā, nav nekādas diodes, tādi brīnumi vēl nav izdomāti, ja nu tiešām kaut kādi šķidrie kristāli nākotnē. Parasts selektīvais stikls ir ar IS atstarojošu pārklājumu, bet caurspīdīgs redzamajā spektrā. Reāli ziemā mums interesē IS paturēt mājā un vasarā pasargāt no IS, kas nāk no saules, bet redzamā daļa tāpat ies cauri.
[en.wikipedia.org]

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 22/06/2010 23:13

Nē, gāzizlādes lampās ultravioletais starojums ierosina elektronu pāreju luminoforā no vienas orbītas uz otru, tā radot luminiscensi. SILTUMSTARU LAMPĀ nekas līdzīgs nenotiek. Redzamā un infrasarkanā gaisma tiek absorbēta un tās absorbētā enerģija jau kalpo kā sekundārs infrasarkanais starotājs. Protams lineārā sistēmā mainot sistēmas elementus vietām, nelinearitati nevar iegūt. Bet ja sistēma ir ar nelineāru elementu. Teiksim Civēka acs: Gaisma iekļūst lieliski iekšā, ārā nenāk..."melnais caurums". Protams ne ideāls...Bet iekšā ir nelineāri elementi. Starp citu, pieminētās piramīdiņas ir jau pielietotas apaļajos riteņu atstarotajos: No vienas puses piramīdas veido plakni, no otras puses virsotnes (piramidīņu virsma.). Man tieši kabatā tads ir. Un tikko pārliecinājos: atstaro ļoti labi no gludās puses, bet ir salīdzinoši tumšs no piramīdiņu puses: (laižot gaismu no lampas pret plakni viena virzienā gaisma iziet labi, otrā- ēna!) Te nu ir selektīvs materiāls. Interesanti, kā uzvedās atstarojošā mikrostiklubumbiņkrāsa ko lieto ceļa zīmju krāsošanai? Vai mēs nenonākam pie Thermoshild krāsas "itkā" fantastiskajiem siltumsaglabāšanas efektiem?

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 22/06/2010 23:33

Citēšu : Математические расчёты подтверждают, что доля излучения во всём тепловом потоке велика. В стандартных жилых домах лучистые теплопотери бывают от 20 до 70% от всех теплопотерь! Это зависит и от конкретных факторов: климата, времени года и пр.). Так что, отказываясь от отражающей изоляции, мы отказываемся и от тех самых 20-70% тепла в наших домах. Tātad aaaa nelasījāt... Un tad jūs teiksiet, ka redzamā gaisma nes siltumu? Un tā silda mājas jumtu? ( pārliecinieties par to ka redzamā gaisma siltumu nenes ar jaudīgu gaismas diodi, vai pat kabatas lukturīti: Gaisma ļoti liela, siltuma nav...). Un apgalvojums:"Ja mājas ārsienas temperatūra NAV siltāka par apkārtējo vidi - nekādu starojuma zudumu nebūs." nav paties: Parspīletā veidā :Ja mājas siena ir no stikla, tas (stikls, un līdz ar to siena!!!) būs auksts, bet siltuma starojums liels.

Pašreizējā: 4 no 11


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  ********   **    ** 
 **   **   **     **   **   **   **     **  **   **  
 **  **    **     **    ** **    **     **  **  **   
 *****     **     **     ***     ********   *****    
 **  **    **     **    ** **    **         **  **   
 **   **   **     **   **   **   **         **   **  
 **    **   *******   **     **  **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727