UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 11
Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/06/2010 14:14

Nav vienalga - caurspīdīgā vate no minētā stenda diez vai viena pati spēj noizolēt bez atstarotāju (= uz_ārpusi_nestarotāju) pielietošanas.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: aaaa ()
Datums: 21/06/2010 16:53

Stikls pa lielam ir IS caurspīdīgs - ne visā diapazonā, bet pietiekami plašā. Tas nozīmē, ka logu stikla pakete vien ir ļoti slikts siltumizolators, bet mēs zinam, ka tas tā nav - visa pamatā ir gaiss starp stikliem. Ja starp 2 caurulēm vai stikla virsmām izsūknē gaisu, tad tādas sistēmas siltumpretestība ir milzīga, kas tikai atkal parāda, ka starojumam ir neliela daļa visā kompotā. Un stikla, kā arī caurspīdīgas vates gadījumā ir ļoti svarīgi, kādā leņķī stari krīt pret virsmu. Vates šķiedras ir haotiskas, un, pat ja pats stikls būtu caurspīdīgs IS, tas nenozīmē, ka stikla vate tāda būs savas milzīgās virsmas dēļ.
Ai, vispār diskusija aizgājusi auzās, bet tiešām interesanti no praktiskā viedokļa, vai kaut kur ir veikti kādi reāli pētījumi, vai atstarojoši folijai mājas celtniecībā būtu kāda nozīme, jo cik žurnālos ir manītas pasīvās mājas Vācijā un Skandināvijā, nekur nekādu foliju nav. Vai tiešām cilvēki liktu 60cm vates, kas maksā nežēlīgu naudu, ja līdzīgu efektu varētu panākt ar 30cm vates+folija?

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/06/2010 17:39

Kopš pārcēlos uz laukiem, atskārtu, ka starošanai tomēr nozīme liela. Cik ātri mēs atdodam siltumu kosmosam naktīs, kad nav mākoņu (mūsu folijas)!
Tas nenozīmē, ka starojuma nozīmi vajag pārspīlēt (kā to, piemēram, dara brīnumkrāsas izgatavotāji) jo konvekcijai tomēr lielāks iespaids.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 21/06/2010 19:06

Atjautības uzdevums: vienstikla siltumnīca. Pārklājam ar sudrabainu plēvi. Vai iekšā būs tik pat silts klimats kā bez šīs plēves. Ja nē.... tad Saules infrasarkanais- siltuma staru ienestais siltums ir galvenais siltuma avots šajā gadījumā. Pārklājam ar nepieskarošu pie radiatora šo pašu plēvi. Vai izstabā būs tik pat silts...Un pēc šī domu, vai reālā eksperimenta varam kaut ko secināt?

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 21/06/2010 20:05

Lai vēl vairāk akcentētu siltuma starojuma būtību, ieskatieties te: [www.radio101.info] Vai redzat, kā siltuma stari nonāk infrasarkanajā termogrāfā-fotoaparātā. Tas ir starojums, kas rada šādu bildi. Protams arī temperatūra uz virsmas var būt tāda pati... Bet aizplūst siltums arī ļoti daudz siltuma starojuma veidā, ne tikai konvekcijas rezultātā.... Pieliekiet priekšā foliju, un ...bilde būs ideāla, (nav siltuma noplūdes? nē, nav siltuma noplūdes ar starojumu. Un protams, jo siltaka materiāla virsma, jo lielāks infrasarkanais starojums. Ir tāds Kirhofa infrasarkanā starojuma likums: Jo melnāks ķermenis, jo vairāk tas sasilst infrasarkanajā starojumā un arī vairāk staro šo starojumu pie uzsilšanas. Tāpēc radiators būtu jākrāso melns!!! Un tāpēc saules radiatoru arī izgatavo melnu. Un līdz ar to, paši jau sākat saprast, ka pulēts alumīnijs, kā piemērs, slikti sasils siltuma staru ietekmē, kā arī pats ļoti slikti atdos siltuma starojuma veidā enerģiju!!!! Tāpēc klāj foliju uz cilvēka, lai tam saglabātu siltumu....un.t.t

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 21/06/2010 20:33

Interesanta lapa : [www.energohelp.net] ar cipariem un arī te: [izol.bauteh.ru] Pepireflekt ir tas pats, jeb tuvs pieminētajiem materiāliem.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 21/06/2010 23:16

Par logu paketēm un citiem ar siltumstaru jautājumiem- atklājumiem ir te: [www.stroyka-nn.ru]

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: v_t ()
Datums: 22/06/2010 08:51

aaaa
ja reiz pa lielam, tad absolūti visi materiāli ir IS caurspīdīgi. izņemot pulētu AL, Ag, Au, Pt.
siltumizolācijā ir svarīgi mazināt visu trīs komponenšu ietekmi:
- konvekciju ar caurumu aiztaisīšanu
- kondukciju ar masas/biezuma palielināšanu
- starojumu ar atstarojošo izolāciju (folijas, virsmu metalizējumi)
cilvēkiem ir pilnīgi viss skaidrs par pimajiem diviem - vajag novērst visus caurvējus un uztaisīt riktīgi biezas sienas. un tā arī dara, masīvo izolāciju liekot nevajadzīgi biezu - šauj ar lielgabalu pa zvirbuļiem un to sauc par eko būvniecību.
advancētākie saka, ka lielas lietas var izdarīt ar vākumu - izsūknē gaisu no loga paketes un viss bumbās. aizmirstot, ka kosmoss arī ir viena liela vakuumpakete.
vasarā tādā vakuumpakešu mājā bez atstarojoša pārklājuma (selektīvais stikls) būtu vāks un ziemā arī nebūtu nekāds cukurs.

ko ar to gribēju teikt?- ja grib efektīvu siltumizolāciju, tad jādomā par visām trim komponentēm.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 22/06/2010 08:59

Pilnīgas skaidrības par pieejamajiem stikliem man nav, tomēr secinu: labāk parasts stikls + (kaut vai folijas) aizkars, nekā "selektīvs".
Vēl jautājums. Autosaimiecībā mēdz lietot nevis tonētus stiklus, bet parastus aplīmēt ar plēvēm. Vai visiem ēku logu "stikliem" piemīt stikla nodilumizturība?

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: :-/ ()
Datums: 22/06/2010 09:34

Nu visu viena čupā sagrūdi!
1. Par stāstu ar termogrāfu. Ja foliju pielīmētu pie sienas - bilde būtu tieši tāda pati. Ja turētu pa gabalu, tad konvekcija neļautu precīzi nodot siltumu transmisijas ceļā.
2. Radiatorus krāso gaišus, jo tiem nav jāpiesaista starojums, bet jāstaro pašiem.
Nenoliedzu starojuma nozīmi, tikai nevajag runāt muļķības.

Pašreizējā: 3 no 11


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **   ******    **    **  **    ** 
 **     **  ***   ***  **    **   **   **    **  **  
 **         **** ****  **         **  **      ****   
 ********   ** *** **  **   ****  *****        **    
 **     **  **     **  **    **   **  **       **    
 **     **  **     **  **    **   **   **      **    
  *******   **     **   ******    **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727