UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 11
Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: khe ()
Datums: 25/04/2010 22:15

Vai kāds var pateikt ar ko ir pildītas tā POLY putas, lai tā izolētu. Runājot par atstarošanu - ja gribi uzkāpt uz karstas plīts, tad paklāj alumīnija folliju:)

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: abcd ()
Datums: 08/06/2010 21:48

Re: Siltuma zudumi
Posted by: v_t (195.13.178.---)
Datums: 21/05/2007 18:21

darbu kārtība:
pa perimetru piestiprina termokompensācijas lentas. 8 - 10 mm biezas.
plēve. 120 - 200 mikronu.
masīvā izolācija - parasti putuplasts, grīdām paredzētais. 5 - 10 cm.
atstarotājs. PEPI REFLEKT POLY 3mm ar spīdīgo uz leju.
armatūra 4 mm ar 15 X 15 cm aci.
caurulīte 16 mm.
to visu nedaudz paceļ un ielej betonu 6 - 8 cm.
siltā grīda gatava.


Viens nav skaidrs, kāpēc PEPI REFLEKT POLY 3mm ar spīdīgo uz leju. Termosos spīdīgā virsma vērsta uz karsto iekšpusi t.i. silto grīdu gadījumā vajadzētu uz augšu. Jeb arī uz aukšu nevar jo al foliju saēdīs betons?





Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: abcd ()
Datums: 20/06/2010 14:42

Rakos rakos un.... beidzot atradu izsmeļošu info par poly reflekt

izvilkums no raksta

"Spilgts piemērs tam ir, vasaras dienā saulē uzkarsusi, māja, kas turpina izstarot uzkrāto siltumu gan virzienā uz iekštelpām, gan uz āru.
Tai pašā laikā ir materiāli, kas šādos procesos “uzvedas” savādāk. Pie tādiem materiāliem pieder zelts, platīns, sudrabs un tīrs, pulēts alumīnijs. Katrs no šiem materiāliem atstaro 97-99% enerģijas, kas starojuma veidā krīt uz tā virsmas....."

[www.pepirer.lv]


Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 20/06/2010 17:31

Man ir savs skaidrojums: Tiešām, visi uzskaitītie materiāli, ja tie ir spoguļgludi, atstaro gaismu, ieskaitot siltuma starojumu, kas šinī gadījumā ir infrasarkanais starojums (viens no siltuma izplatīšanās veidiem). Un lai šī atatarošanas notiktu, nedrīkst aizsegt šo "spoguli", tas ir, pepi reflekt alumīnija foliju. Ja šo spoguļslāni aizsedz ar situma starojumu nevadošu materālu (betons), tad atstarošanās nenotiek, jo nav kam atstaroties. Tapēc zona pirms atstarojošā materiala jāizveido siltuma staru- infrasarkano staru neaizturoša. Šinī gadījumā tas ir putots polietilēns. Djuāra trauka gadījumā (termoss) tas ir stikls. Termosa stilks ir pārklāts ar atstarojošo slāni no ārpuses!(Paskaidrošu, ka siltuma starojums- infrasarkanie stari lieliski iet cauri labiem siltuma (konvekcijas) aizturošiem materiāliem, kā piemēram, putuplastam.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: aaaa ()
Datums: 20/06/2010 20:23

Tējas termosam varbūt arī ir stikls, bet industriāliem nopietniem djuāriem nekāda stikla un stapslāņa nav. Tur parasti ir divkārša vakuumkamera un pats djuārs no ņerža, ar visiem aukstumtiltiem un visu, neskatoties uz to, gan šķidru slāpekli, gan šķidru hēliju tādos pārvadā bez problēmām. Galu galā metāls IS starojumu tāpat nelaiž cauri. Un pepi reflektā tas putu slānis jau nav vajadzīgs kaut kādas mistiskas starojuma buferzonas radīšanai, bet gan tiešā kontakta izslēgšanai. Alumīnija folija IS atstaros vienalga, lai cik tuvu tai tas starojošais objekts neatrastos. Vienīgais, ja būs tiešs kontakts, viss siltums aizies pa taisno uz foliju kontakta ceļā (siltuma vadīšana) un no tās staros ārā. un IS starojums putuplastam cauri nemaz īpaši neiet. Paņem putuplasta plāksni un apliec to riņķī kādam karstam objektam - nekādu starojumu nejutīsi. IS caurspīdīgu materiālu īstenībā ir maz un tie maksā lielu naudu. Industriālo procesu kontrolēšanai izmantojamie IS sensori jeb zondes maksā milzu naudu tieši īpaši IS vadošo materiālu dēļ. Viens no izplatītajiem, piemēram, AgCl monokristāli, kas maksā lielu naudu. Arī TV pults jau parastai papīra lapai cauri neiet, lai gan arī tas ir IS starojums. Mazjaudīgs gan, bet papīrs arī nav nekāds biezuma kalngals.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 21/06/2010 00:04

aaaa: Redzams ka ir vēlme paspīdēt...diemžēl nevēlos Jūs izglītot. Tie kas vēlēsies, sapratīs, kam taisnība. Arī savus eksperimentus veiks. Un Djuāra traukam ir tikai viens aukstumtilts- pie kakliņa. Pārējā daļa atdalīta ar vakumu un spoguļvirsmu. IS caurspīdīgu materiālu ir ļoti daudz...Tikai tie nav ideāli, un protams vājina šo starojumu. Un TV pults starojums iet cauri papīram, protams vajināts....

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: aaaa ()
Datums: 21/06/2010 09:36

Rx: IS caurspīdīgu materiālu ir ļoti daudz
Labākā dienas anekdote! - nosauc vismaz 5 materiālus, kas ir tiešām IS caurspīdīgi. Bet nevis kaut kādā šaurā diapazonā, bet visā spektrā! Un puķiks IS starojumu slāpē ļoti pat pamatīgi, jo principā tie materiāli, kas ir caurspīdīgi redzamajā gaismas daļā ļoti bieži ir arī caurspīdīgi IS spektra daļā, protams, ne vienmēr un ar izņēmumiem, bet elementārs tests - sakarsēta krāsns, kas staro ļoti pat jūtami, ka ar roku var just siltuma starojumu - pieliec priekšā kaut vai pavisam plānu putuplasta loksni un nekāda starojuma nebūs - pietiks pat ar 5mm plānu loksni. Varbūt, ka kaut kādā diapazonā arī laiž cauri, bet lielākā daļa ļoti jūtami tiek vājināta.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: v_t ()
Datums: 21/06/2010 10:42

par alumīnija folijas spēju atstarot infrasarkano starojumu var ļoti viegli pārliecināties praksē.
katrs var izdarīt pavisam vienkāršu eksperimentu. vajag lampu (ātrākai eksperimenta norisei vēlams jaudīgāku, prožektorlampu), nelielu gabalu PEPI REFLEKT materiāla, un jebkuru citu materiālu - koku, metālu, audumu, siltumizolācijas materiālu u.t.t. lampu novietojam tā, lai tā vienlaikus, vienādās devās apspīdētu abus salīdzināmos materiālus, bet nepieskārtos - jo tas vairs tad vairsnebūs starojums, bet kondukcija, jeb tiešā vadāmība. respektīvi, lai būtu gaisa šķirkārta. pēc brīža pārbaudām salīdzināmos materiālus vienkārši pieliekot roku.

eksperimentā var izmantot cepamo alumīja foliju, izmantojot pulēto folijas pusi.

PEPI REFLEKT POLY 3 un 8mm materiālos aluminija folijas vietā ir metalizēta PET plēve, kas par 10 - 15% mazāk efektīva nekā alumīnija folija, bet ir ar pret agresīvām vidēm aizsargātu atstarojošo virsmu, tādēļ piemērota tieši grīdām gan kā siltuma gan skaņas izolācijas materiāls.
tīro alumīniju grīdās likt nedrīkst, jo sārmaina vide, ko rada betons, to saēd.

aaaa.
ja IS cauri putuplastam neiet, tad jau, piemēram, ar puķiku nosiltināts mājas jumts saulē neuzkarst?

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/06/2010 11:57

Droši vien, ka jumta iekšpuse neuzkarstu, kamēr ārpuse tai nebūtu jau pieskārusies caur putuplasta saplakšanu/aiztecēšanu...
Tiesa, ir vismaz daži siltumiolācijas materiāli (stikla vates?), kas siltumstarojumu laiž cauri ļoti labi. To uzskatāmi demonstrēja izstādē viena firma (vai tik ne RBB?), kas apmeklētājiem ar plaukstu ļāva salīdzināt caur dažādām vatēm izlaistu sivēnlampas starojumu.

Re: Silto grīdas siltumizolācija
Autors: aaaa ()
Datums: 21/06/2010 14:07

Nekur taču nav tīrs starojums, visur ir komplekss un pārsvarā tāpat visu un visur izolē ar vati/puķiku. Pat pasīvajās mājās standartā nāk mežonīgs vates biezums gan sienās gan jumtā un tikpat mežonīgs puķika biezums pamatos un grīdās. Komplektā viss hermētisks un rekuperatīvā ventilācija. Un nav nekur nekādu foliju un nekādu atstarojošo virsmu. Tas nozīmē, ka siltuma starojuma radītie zudumi ir vērā neņemami salīdzinājumā ar konvekciju/vadīšanu. Mājā galu galā jebkura sienas apdare - apmetums, reģipsis, ķieģeļi visi ir IS praktiski necaurspīdīgi un nekāda dižā starošana pa taisno nenotiek, tāpēc arī tai folijai ne jumtā ne sienās nebūtu nekādas jēgas un ir pilnīgi vienalga, vai vate laiž vai nelaiž cauri IS starus.

Pašreizējā: 2 no 11


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  ********  **     ** 
  **   **      **     **     **  **        **     ** 
   ** **       **     **     **  **        **     ** 
    ***        **     **     **  ******    **     ** 
   ** **       **      **   **   **        **     ** 
  **   **      **       ** **    **        **     ** 
 **     **     **        ***     ********   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727