UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
apkures katls!
Autors: Elvijsz ()
Datums: 21/01/2010 11:23

Sveicināti!

Sekojoši, man mājās (dzīvoklis) ir gāzes apkures aktls! nezinu precīzi kāda tā sistēma ir, bet vajadzētu būt, ka visiem nāk +/- vienāda sistēma! Tā kā šogad ziema ir diezgan branga, arī gāzes skaitītājs griežas! Kad ievilkām šo sistēmu, tad gāzes cena bija samērā zema, un apsildot divus dzīvokļus (150kv/m) bija ap 50Ls, tagad summa sastāda ap 200Ls. Un tas jau paliek nereāli samaksāt, jo arī telpā temperatūra samazinās, un nākošgad gāze noteikti celsies! Tāpēc rakstu, kādas ir iespējas ar Jūsu piedāvātiem pakalpojumiem, cenām, cik vidēji elektriskie ir spējīgi? Kādam būtu jābūt tam katlam, lai apsildītu 150kv/m. Tā kā kalts darbojas uz elektrību, tad cik ir viņa patēriņš mēnesī, pie vidējas jaudas? Jo tiešām ir doma pāriet uz kādu citu alternatīvu, un šī ir viena no tām! Zinu, ka tie katli ir dažādi un summā svārstās no 400-4000 Ls. Kāda ir viņu atšķirība? Un vai var šos katlus pielāgot jau esošai sistēmai?, jo konsultējoties ar vienu cilvēku man teica, ka var!

Būtu ļoti labi, ja es sagaidītu Jūsu atbildi.

Ar cieņu, Elvijs.

Re: apkures katls!
Autors: dadzis ()
Datums: 21/01/2010 16:11

es apsildu ar granulām 150kvm (tanī skaitā ūdens) un ar aiziet šinī augstumā 100ls mēnesī ka nemetās pie šamās brangās ziemas.

ar elektrību maksāsi vēl vairāk! plus vēl, agri vai vēlu bet arī 220 celsies cenas. bet saglabāsies ērtības - nekas nav jādara, automātika.

var malkas katlu ielikt ar akumulācijas tvertni. malka vislētākais veids, bet tik mute būs mella no kurināšnas.

ja ir iespēja, liec siltumsūkni. ierīkot padārgi būs, bet pēc tam būs mazāki rēķini. jaunie sūkņi ir pietiekami ekonomiski uz elektrības apetīti. tik labi jāierīko, lai ir pietiekami daudz šim siltumu kur ņemt.

ja ir kamīns, piefīčo kamīnu lai ar to var apkurināt visu māju. tad lai gāzes katls griežas minimālā režīmā, bet pamatsiltumu ar kamīnu uzturi vismaz kamēr esi mājās.

anyway, tagad jebkurām apkures lietām ir cenas lejā un arī pakalpojumiem. tik jāskatās lai kantoris nebankrotē.

Re: apkures katls!
Autors: Elvijsz ()
Datums: 21/01/2010 16:59

Nu man tagad ir Junkers euroline apkures katls! Nu es pagaidām skatos tos katlus, kas darbojas kā kondicionieri, nu nevis ar zemes siltumu kā siltumsūkņiem, bet ar gaisu. Vienam zināmam cilvēkam ir šāda sistēma, maksā viņš kādus 70Ls mēnesī, bet kvadratūra ir mazāka nekā man, bet arī temperatūra istabā ir +23! nezinu precīzi kā viņš darbojas, bet ir ārpusē tas verķis, un iekšpusē esošais katls silda ūdeni un dzen pa radiatoriem!

zinu, ka ne malku, ne granulas es nevēlos! un siltumsūkni ierīkot šeit nevar! tāpēc apsveru iespēju uz šo sistēmu, un tāpēc gribas zināt, vai pie jau esošās sistēmas var pievienot citu katlu!

un tie katli ir visdažādākie, tāpēc vācu jebkādu informāciju!

Re: apkures katls!
Autors: z ()
Datums: 21/01/2010 20:11

es gazificēju savu māju pirms 7 gadiem, tad dabasgāze maksāja 6 santīmi par kubu, tagad pie 25 santīmi par kubu arī manas apkures izmaksas ir palielinājušās 4 reizes, bet vai tāpēc es vainoju gāzes katlu? Pēc omuļa dotās tabulas 200 ls mēnesī vidējais gada patēriņš 200 ls ir pie slikta siltinājuma, ja tie 200 ls ir par tekošo mēnesi, tad var uzskatīt ka esam lēti tikuši cauri:
[www.aquajazz.lv]

Re: apkures katls!
Autors: Ainis V. ()
Datums: 02/02/2010 11:56

Maaja 240m2 apkures izmaksas 80 Ls meenesii. Kaa jums tas patiik. Polu katli ir ideaali - Klimosz. Nopirku internetveikalaa www.pablatu.lv un sertificeets meistars uzstaadiija un ik pa laikam piezvana un apjautaajas, kaa katls iet un t.t. Citi tev paardod un aizmirst par tevi un ja kas notiek, kad vesela muuziiba paiet,kameer liidz teviim atbrauks. A te piezvani un tai pashaa dienaa atbrauc, ja kaada shaize. Un galvenais taas apkures izmaksas 80 Ls uzskatu, ka ir loti labas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **    **   **   **   **     ** 
 **     **  **     **      **      ** **    **     ** 
 ********   **     **     **        ***     **     ** 
 **     **   **   **     **        ** **    **     ** 
 **     **    ** **      **       **   **   **     ** 
 ********      ***       **      **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727