UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Temperatūras starpība.
Autors: eka ()
Datums: 13/12/2009 11:34

Jā es to vadības bloku noņēmu nost. Neredzēju ne kādu labuma. Dzīvoklī 17grādi un jāmaksā 1.50 ls par kvadrātmetru. Tagad jau arī nekas īpaši labs nav kad tas murķis ir noņemts nost ,bet labāk jau ir dzīvoklī 19 grādi un jāmaksā 1.07 ls par kvadrātmetru. Mana doma ir tāda ka nepietiekoša ir cirkulācija mājā jo temperatūras atarpība ir 17grādi (turpgaitas un atpakaļgaitas )Vajadzētu nomainīt to WILO RS25/60 sūkniuz lielaku.Tikai nesaprotu cik īsi jaudīgs ir šis?Apgriezieni viņam regulējas no 1300 -2000 apgriezieniem .

Re: Temperatūras starpība.
Autors: Zigurds T ()
Datums: 13/12/2009 14:36

eka raksta: "Ja trisgaitu vārsta caurplūdi palielinam uz 2.53 inākošās mājā 52.9 grādi un atpakaļgaitā 44.6 starpiba 7.8 grādi"

Ja divcauruļu sistēma un dzīvokļos tempetratūra normāla, kur problēma un kāpēc jāmaina sūknis?
Ja tomēr dzīvokļos par mazu iekštelpu temperatūra, tad vai nav iespējams vēl vairāk palielināt trīsgaita vārsta caurplūdi tā, lai caur to mazāk tiktu piejaukts mājas atpakaļgaitas vēsais ūdens un uz dzīvokļiem līdz ar to vairāk tiktu padots ūdens ar augstāku temperatūru?

Re: Temperatūras starpība.
Autors: eka ()
Datums: 13/12/2009 15:44

Problēma ir maksā par apkuri tad man ir jāmaksā 1.50 ls par kvadrātmetru . Taja pat laikā blakus esošaš mājas kvadrātmetra cena sākās no 0.50 santīmi līdz 80 santīmi par kvarātmetru. Mūsu trisgaitas vārsta caurplūde patreiz ir atvērta uz 0.80 . Tas nozīme kad katlumājas sūknis mūsu mājas cirkulācijaj palīdz ļoti maz ,pārsvarā visu darbu paveic mazais sūknītis pagrabstāvā . Varbūt es kļūdos ! Betcik man zināms tad trīsgaitu vārsts nekādā gadījumā nedrīks ietekmēt mājas cirkulāciju .

Re: Temperatūras starpība.
Autors: Zigurds T ()
Datums: 13/12/2009 20:13

Par to sūkņu nomaiņu jau Jo rakstīja :

Posted by: Jo (IP Logged)
Datums: 06/12/2009 22:36
Ja to izdarīs, tad OBLIGĀTI būs jamaksā vairāk.

Es tikai tam varu piekrist. Resp., ja turpgaitas temperatūru atstās to pašu, bet palielināsies cirkulācija (cauplūde)un, tātad, radiatori būs karstāki (arī izejas galā), tad siltums patērēts tiks vēl vairāk un jāmaksā būs vēl vairāk.
Tas ka jūsu mājai lielāks patēriņš - vaina jāmeklē citur. Varbūt citās mājās ir labāka ārējo norobežojošo konstrukciju siltumpretestība, ārējo virsmu laukuma attiecība pret tilpumu mazāka, neapkurina kāpņu telpas, pa nakti pazemina t-ru apkurei un.vai karstajam ūdenim, noizolēti maģistrālie cauruļvadi,telpās notur par kādu grādu zemāku t-ru (ūdens temp. palielināšana par 1C grādu palielina siltumpatēriņu par ~4%), varbūt jūsu mājā kādi dzīvokļi tiek pārkurināti.

Rezumē par sūkni: ar labāku cirkulāciju (lielāku caurplūdi)jums būs iespēja patērēt vēl vairāk siltumu nekā patlaban. Viss.

Re: Temperatūras starpība.
Autors: malacis ()
Datums: 13/12/2009 22:06

cik saprotu tad sūknis atrodas trīsstāvu mājas pagrabā?
jebkuram sūknim, arī WILO RS25/60 tie cipariņi kaut ko nozīme...iesākumā varbūt vajag šā sūkņa iebūvētājam apjautāties ko nozīme cipariņš 60 , ja šis nespēj atbildēt, tad otrā stāva iedzīvotāji sāk meklēt pareizo atbildi Wilo mājaslapā, bet trešā stāvā dzīvojošie par mācību līdzekli pārvērš resnākus slotaskātus un mīklas veltņus.
mēs 60iekus neliekam pat divstāvīgās privātmājas pagrabā

Re: Temperatūras starpība.
Autors: eka ()
Datums: 14/12/2009 07:32

Mums viss šis murgs sākās kad namu pārvalde uz savu galvu uzlika trisgaitnieku,un to vadības bloku virs tā . Arī zonde ir tikai viena kas atrodas arpus mājas pie sienas .Par šo pasākuma efektivitāti musu maāja pirmā mēnesī saprata ka tā nemitīgā trīsgaitnieka grozīšana ,un nakts stundās mājas saldēšana. Mūsu rēģini par apkuri tikaj pieauga. Tāpēc noņēmu to murķi nost un noregulēju ar roku caurplūdi. Agrākajos laikos katlu māja vadījā pēc āra gaisa temperatūras un nedeva vairāk grādus nekā vajag .Tad tagad kurina vairāk ,un lai tad tas vārsts paņem cik vajag katraj mājaj. Katlu mājas nu ir ZIRGĀ kurinam vairāk ,tad arī dabonam vairāk ko iekasēt .

Re: Temperatūras starpība.
Autors: eka ()
Datums: 14/12/2009 18:28

Jautājums malacim...
Jā, šis sūknis atrodas 3.stāvu mājas pagrabā aiz trīsgaitu vārsta, bet varbūt viņš būtu jānovieto atpakaļgaitā?
Cik, pēc tavām domām, mūsu 3.stāvu mājai ar 12 dzīvokļiem , būtu nepieciešams jaudīgs sūknis.

Re: Temperatūras starpība.
Autors: malacis ()
Datums: 15/12/2009 15:57

jautājums jau šoreiz nebūs par sūkņa jaudu, bet par to ka tā statiskā celtspēja ir tikai 6 metri...vidēji stāvs 2,5x3+pagrabs=sūknis normāli nespēj nodrošināt caurplūdi caur trešo stāvu...augša salst

Re: Temperatūras starpība.
Autors: eka ()
Datums: 15/12/2009 17:51

Principā augštāvos vel ir daudz maz normāli, bet ejot uz leju viss paliek aukstāks . Piekritīsi taču ka nav normāl ka temperatūras starpība ir 19 grādi. Ja blakus mājām ir 9 grādi starpība. Var būt to sūkni pārlikt atpakaļgaitā .

Re: Temperatūras starpība.
Autors: Zigurds T. ()
Datums: 15/12/2009 17:53

Sūknim WILO RS25/60 statiskais celšanas augstums 6 metri būtu tikai tad, ja sākuma spiediens būtu 0 bar. Ja sākuma spiediens sistēmā ir, piem., 1 bar, tad sūknis uzcels līdz 16 m (palielinoties cirkulācijai, sūkņa radītais spiediens samazināsies - jāskatās pēc attiecīgā sūkņa līknes).
ļoti vispārināti, sūkni izvēlas pēc tā radāmā spiediena, kuram jābūt lielākam, lai pārvarētu sistēmas pratestību, kas radīsies pie plānotās maksimālās caurplūdes ar 10% rezervi(nepieciešamo caurplūdi aprēķina ņemot vērā sildķermeņu jaudu un siltumnesēja temperatūru).
Lai ko ieteiktu ekai, jāzina (jāaprēķina) visi šie faktori.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********        **  ********   **     ** 
 **  **  **  **              **  **     **   **   **  
 **  **  **  **              **  **     **    ** **   
 **  **  **  ******          **  ********      ***    
 **  **  **  **        **    **  **           ** **   
 **  **  **  **        **    **  **          **   **  
  ***  ***   ********   ******   **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727