UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Eļļas radiatoru vai konvektoru
Autors: dzincha ()
Datums: 20/10/2009 10:17

Tātad ir dota telpa - guļamistaba ar platību ~ 35m2.
Apkure ir kamīns ar siltā gaisa trubām, bet dažreiz ziemas rītos ir pavēss.
Ko labāk iepirkt - konvektoru ar jaudu 2kw, jo mazāku nav, ar termostatu un 3 jaudas režīmiem. Otrs variants eļļinieks 1kw ar termostatu un 1 režīmu.
Tie kas uzskata ka 1kw ar elektrisko sildītāju sildot ir viens un tas pats - to jau es zinu. Bet kaut kāda atšķirība jau tomēr ir. Ispējams konvektors vairāk sausina gaisu??

Re: Eļļas radiatoru vai konvektoru
Autors: soseds2 ()
Datums: 20/10/2009 20:32

Ja konvektors ir domats elektriskais radiators ar infrasarkano spirali, tad ari der. Telpas mitrums nekur nepazudis sildot.

Re: Eļļas radiatoru vai konvektoru
Autors: Porex ()
Datums: 21/10/2009 08:56

Konvektoram un eļļas radiatoram būtu jāieslēdzas kādu labu laiku pirms izkāpšanas no gultas.Šajā sakarībā jāņem vērā,ka konvektoram ir ventilators un tas jūs noteikti pamodinās pirms laika.Vispiemērotākais konkrēti šim gadījuman varētu būt infrasarkanā starojuma sildītājs.Pēc ieslēgšanas tas tūlīt rada siltuma sajūtu,jo silda pa tiešo tikai jūsu ķermeņus.Tā kā guļamistabā no rītiem uzturamies īsu brīdi,ar minimālu elektrības patēriņu būs sasniegts vēlamais rezultāts.Vienīgi vajadzētu konsultēties ar zinošākiem,vai sādai (35m2!!) guļamistabai ar vienu tādu pietiks?Siltu izlīšanu no migas!

Re: Eļļas radiatoru vai konvektoru
Autors: dzincha ()
Datums: 21/10/2009 21:00

Infrasarkanais patiešām silda tikai ķermeņu vai objektus, bet gaiss paliek tāds pats. Uzreiz jau nesilda tas IS, paiet kāda 1-2 min kamēr elements paliek sarkans. Vai inerce konvektoram un eļļiniekam ir vienāda?

Re: Eļļas radiatoru vai konvektoru
Autors: Rx ()
Datums: 21/10/2009 22:22

Pārdomas un secinājumi par manu pieredzi: Eļļinieks: Drošs, var uz tā žāvēt veļas gabalus, kluss, ar termoinerci. Virsma nav bīstami karsta. Sasilda gaisu ilgākā laikā. Ja pa tlpu nestaigā, tad neviemērīgi sadalīts siltums. Konvertors ar ventilatoru: lētā gala- ātri sasilda telpas gaisu, saceļ putekļus, skaļš bet maziņš. Dārgais- kluss, ar ventilatoru, kam apgriezieni mainās atkarībā no jaudas, nāk no tā dažāda siltuma gaiss. Infrasarkanais: Tiešā starojuma efekts: sasildās priekšmeti, ko tas apspīd. Sākumā iegūst šķietamu siltumu kā no saules. Bet savāda sajūta: itkā sildās seja, ķermenis. Un tikai no vienas puses. Savāda sajūta. Manuprāt derīgs tur, kur nevēlas sasildīt gaisu, bet just siltumu (atklātās, telpas ar lielu tilpumu, ko nav racionāli sildīt.Pats lietojis esmu visus. Garāžā ieliku Infrasarkano, Mājas rudens drēgnuma likvidēšanai lietoju dārgā gala konvertoru ar tiristoru jaudas automātisko regulēšanos atkarībā no telpas temperatūras, ar ventilatoru, ko vakarā iestādu "eko" režīmā. Bet nav slikts arī eļļas. Galvenais mazliet pa telpu pastaigāt...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **    **  ********   **      ** 
 **   **   ***   **  ***   **  **     **  **  **  ** 
 **  **    ****  **  ****  **  **     **  **  **  ** 
 *****     ** ** **  ** ** **  ********   **  **  ** 
 **  **    **  ****  **  ****  **     **  **  **  ** 
 **   **   **   ***  **   ***  **     **  **  **  ** 
 **    **  **    **  **    **  ********    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727