UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5
detālplānojums
Autors: beeda ()
Datums: 11/04/2006 03:45

Kas mūs sagaida? Izsludināta 2 nedēļu detālplānojuma apspriešana. Kaimiņiene piesolījusies- mēs to tā neatstāsim- jūms mūsu logiem neko pretī neatļausim būvēt. Cik noprotu, ka rakstīs protestu. Mēs gribam iebūvēt viņu pusē šķūni- 4m no teritorijas robežas, viņu dzīvojamā māja atrodas kādi 10m no robežas- līdz ar to izpildās arī būvnoteikums- 6m no mājas... Kas mūs sagaida?- vai detālplānojumu mums pārtaisīs- tad uz kāda pamata... kas ir šī publiskā apspriešana- kāds ir tās spēks, ļoti gribam šovasar uzsākt būvēšanu! Vai kādam ir pieredze?

Re: detālplānojums
Autors: vapon ()
Datums: 18/09/2006 21:19

manuprāt jūs nekas nesagaida, jo civillikums nosaka, ka ne tuvāk pae 4m no kaimiņa zemes gabala robežas, ja tuvāk, tad vajadzīga kaimiņa piekrišana. vispār jau daudzām pašvaldībām šis attālums ir 3m, bet nu civillikums ir prioritārs.
nu vienīgi, ja šķūnis paredzēts mājlopiem, tad gan viņi var protestēt. cik tad šķunis liels?

Re: detālplānojums
Autors: Awerty ()
Datums: 04/10/2006 07:59

Ja nav šķūnis tik augts ka aizēno kaimiņu māju tad nekas nebūs. Būs tikai dusmīgi kaimiņi bet ar lauku skuģi to kurkuli norīs. Kā nekā ar kaimiņiem jādzīvo saticībā :)

Awerty (tametājs)

Re: detālplānojums
Autors: s.d ()
Datums: 07/10/2006 04:57

Paldies!
- kaimiņi nu jau no aprīļa nesveicinās, bet šķūnis jau gatavs- sākām siltināt- izdomājām, ka 2 stāvu var apdzīvot- Velux logus ielikām (tie nebija projektā paredzēti!)- kas tagad diez no būvvaldes gaidāms par tiem logiem?
Par kaimiņiem žēl- šķūnis smuks- bet kaimiņi ...- tādi jau mēs latvieši esam!

Re: detālplānojums
Autors: paparam ()
Datums: 19/10/2006 01:43

Principaa man liekas ka nekaa daudz! Aizj uz buuvvaldi un pajautaa kmo dariit, man liekas vinji paprasiis lai kaads arhitekts fasaadees ieziimee logus un viss!

Re: detālplānojums
Autors: a_k ()
Datums: 26/04/2007 15:53

Vai ir vajadzīgs detālplānojums, ja zemes gabals (2,5 ha, pielietojuma mērķis - piemājas saimniecības izveide, robežu plānā norādīts kā lauksaimniecības zeme) atrodas ciemata apbūves teritorijā, uz kura plānota apbūve ar apbūves gabalu ne vairāk kā 1600 kv/m ?

Re: detālplānojums
Autors: BK ()
Datums: 26/04/2007 16:53

Detālplānojuma vajadzību nosaka katras konkrētas pašvaldības teritoriālplānojums/apbūves noteikumi, kāda pašvaldība ir to paredzējusi, cita nē...

Re: detālplānojums
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/04/2007 19:44

Kam? Apbūves noteikumiem atbilstošai viena gabala apbūvei vai, piemēram, zemes dalīšanai? Otrajā gadījumā, visticamāk, vajag.
Arī apbūves gadījumā teritoriālplānošanas noteikumi nosaka, ka detālplānojumu vajag gadījumā, ja transformē lauksaimniecības zemi (tev šobrīd robežplānā kā lauksaimniecības). Tātad VAR prasīt. Tomēr vismaz man zināmajos gadījumos būvvaldes devušas izziņu lauksaimniecības pārvaldei, ka transformēt atļauts saskaņā ar teritorijas plānojumu. Transformācijas noteikumi atšķirībā no terplānošanas noteikumiem prasa saskaņu ar ter- VAI detāl-plānojumu.

Re: detālplānojums
Autors: a_k ()
Datums: 26/04/2007 19:57

Apbūvēt taisos tikai 1600 kv/m, pārējais lai arī paliek kā lauksaimniecības zeme, bet par zemes trasformāciju būvvaldē man nekas netika teikts, tikai izsniedza darba uzdevumu kurā paredzēts detālplānojums un minēta zemes parcelācija ne mazāk par 1200 kv/m (no galvas precīzi neatceros).

Re: detālplānojums
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/04/2007 00:53

Kāda parcelācija? Varbūt Tu tomēr paprasīji vai Tev iedeva "ne to"?
Pēc "Būvniecības iesnieguma – uzskaites kartes" aizpildīšanas vieglākā scenārija gadījumā Tev no būvvaldes vajadzēja saņemt plānošanas-arhitektūras uzdevumu un izziņu lauksaimniecības pārvaldei, ka transformēt atļauts saskaņā ar teritorijas plānojumu. Painteresējies, kā citi būvētāji pašvaldībā formējušies kopš brīža, kad terplāns stājās spēkā. Pieprasīt detālplānojumu pašvaldība, protams, var, pamatojoties uz MK noteikumu 2004-884 54.8. punktu: (detālplānojumu izstrādā) "teritorijā, kurā paredzēta meža zemes vai lauksaimniecībā izmantojamās zemes transformācija par apbūves teritoriju."
Varētu gan diskutēt, kas ir "apbūves teritorija" (kur var atrast šāda jēdziena definīciju un kur to pielieto.) Robežplānos attēlojamā un VZD reģistrējamā lietošanas veida "Lauksaimniecībā izmantojamā zeme" attiecīgā platība līdz šim pirms būves ierakstīšanas zemesgrāmatā tika transformēta par: "Zem ēkām un pagalmiem".

Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **    **   ******    ******** 
 **     **  **     **  ***   **  **    **   **    ** 
 **     **  **     **  ****  **  **             **   
 **     **  ********   ** ** **  **   ****     **    
 **     **  **         **  ****  **    **     **     
 **     **  **         **   ***  **    **     **     
 ********   **         **    **   ******      **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727