UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Par būvlaidi un mājas novietojumu
Autors: basta ()
Datums: 16/02/2017 15:28

Man līdz šim bija doma, ka arhitektu jāpiesaista tad, kad būs skaidrs, kur varu novietot māju, jo vienā vai otrā variantā (pie ielas/ ne pie ielas) mājas veidols varētu visai būtiski atšķirties. Pāris potenciālie arhitekti, kurus esmu uzrunājis, tieši par konkrēto jautājumu sevišķi optimistiski neizklausījās. Tas pa lielam arī galvenais iemesls, kāpēc radās doma par muhļīšanos ar dalīšanu utt.

Hmm. Nu pag, kāpēc jums šķiet, ka arhitekts šo varētu tā easy atrisināt? Ok, ja arhitektam ir labas izsišanas spējas vai arī gali būvvaldē, tad, protams, cita lieta.
Vēl protams, var būt, ka vienkārši trāpīju pie rajona arhitekta dienā, kad viņam bija gadījies izkāpt no gultas ar kreiso kāju, attiecīgi dabūju pretī strupu atbildi.

Re: Par būvlaidi un mājas novietojumu
Autors: jakobsons.ivars ()
Datums: 16/02/2017 17:49

Tieši šis jau ir arhitekta darbs - izstrādāt piedāvājumus novietnei un ēkas tēlam, vienlaicīgi diskutējot un pārliecinot būvvaldes arhitektu par risinājuma pareizību un iespējamību veikt atkāpes no būvlaides.
Tāpēc jau ir tas 294. punkts - lai būtu iespējams lemt par atkāpēm no būvlaides, kad tas ir pamatoti.
Pamatot to var ar apbūves kompozīcijas analīzi, dažkārt ar nepieciešamību saglabāt kokus, dažkārt ar insolāciju dzīvojamajai apbūvei.

Re: Par būvlaidi un mājas novietojumu
Autors: basta ()
Datums: 24/02/2017 16:20

Paldies par viedokļiem.
Par insolāciju un to, ka turpat blakus pēdējo gadu laikā ir sabūvētas 100 mājas ar atkāpi no būvlaides jau būvvaldē stāstīju, bet dabūju pretī kaut ko no sērijas "man vienalga kādas muļķības sadarītas iepriekš, gribu lai veidojas smukas ielas". Pēc tam gan sekoja jautājums, kas man par arhitektu :D
Anyway - arī pasākumā iesaistot arhitektu nav pilnīgi nekādas garantijas, ka kaut kas izdosies, tāpēc gribētos tomēr saprast kādas ir alternatīvas.
Teiksim - vai vēlamo rezultātu var sasniegt nedalot gabalu reāli, bet domājamās daļās?

Re: Par būvlaidi un mājas novietojumu
Autors: arre ()
Datums: 24/02/2017 16:27

Domājamām daļām (kopīpašums) ar būvlaidi nav pilnīgi nekāda sakara.

Re: Par būvlaidi un mājas novietojumu
Autors: jtdesign ()
Datums: 24/02/2017 17:47

Skops Tu esi (stundu stāvu domādama, kam lai sēžu kamanās ...).

Ja gribi garantijas, tad jāizvēlas kāda par būvniecību ievērojami vienkāršāka joma. No attieksmes jau redzams, kā pārdemit kiloeiro par "izsišanu" pavisam noteikti neesi gatavs nolikt, bet tā būtu kaut cik adekvāta summa šādi nosaucamam procesam. Tas, ja "kastes laba konjaka" arhitektam projekta priekšizpētei žēl.

PS Vismaz es šādu ātro priekšizpēti veicu birojā dažu stundu laikā kopā ar klientu pamocot internetu.

Re: Par būvlaidi un mājas novietojumu
Autors: Zodčijs ()
Datums: 25/02/2017 04:20

1) 6 metru būvlaide ir visā Latvijā (laikam) pierasta lieta - jo teritorijas plānojumus (kādreiz sauca par parcelācijām) - parasti taisa tie arhittektu zēni vai meitenes (pārsvarā laikam un citi pensionāri) - kuriem nav īsti sajēgas par 21gadsimta dzīves realitātēm - kuri nevar atiet no padomju laiku standartiem...Naudu par dabūto darbiņu vajag un viss...

2) Nu lūk:
a) žiguļa garums bija ap 3,8m, bet Wolksvagen vai Fordam - 4,8, ja ne vairāk...
b) vārtiem sētā jāveras uz iekšpusi - nu pilsēttu būvnoteikumos tas laikam pārsvarā....
c) cerams ka garāžas vārti ir paceļamie (nevis atveramii uz āru)

3) Jauki - piem. Jelgavā skatos - civēks no ielas piebrauc pie saviem vārtiem - patiesībā traucēdams satiksmi - tad atver tos - ja automātiskie ar pulti atveramie tad ātrāk - iebrauc pie garāžas, laicīgi atvērdams garāžas vārtus - tad aizver sētas vārtus - iebrauc garāžā - aiztaisa garāžas vārtus - kaut kā tā....Mašinas garums ir turpat 5 metri !!! Un būvlaide 6 - ha ha...

4) Un patiesībā ielas fronte bieži vien pat tīkamāk vai interesantāk izskatās - ja ir dažādas būvlaides !!!

5) Bet būvvaldes pārstāvjus tas parasti NEINTERESĒ !!! Ja reiz kāds (vienalga kāds) arhitektelis (sertificēts protams) ir to plānojumu taisījis - tad tam ir likuma spēks - un čau....Un neies jau apšaubīt nosacīto profesijas brāļu (vai māsu) kometenci - aizstāvēs līdz galam.... klienta priekšā jau nu noteikti - bet iespējams līdzīgi būs arī projektētāja (arhitekta) priekšā ...

Re: Par būvlaidi un mājas novietojumu
Autors: jakobsons.ivars ()
Datums: 25/02/2017 09:09

Tā nav taisnība, ka nav iespējams saskaņot atkāpes no būvlaides (arī šobrīža situācijā, kad varas pārstāvju hobijs ir par nodokļu maksātāju naudu atrāst risinājumus, kā liegt pilsoņiem viņu tiesības).
Tas gan ir taisnība, ka, lai kādu pārliecīnātu par atkāpju iespējamību, ir jābūt noformētam priekšlikumam papīra formā, ar mutisku vēstījumu : " man ir ideja" būs par maz.
Ja runa par Rīgu, tad tās būvvaldē būs jāpieliek pūles, lai pārliecinātu pilsoņus. Ieteiktu iet uz sarunām ar vecākās paaudzes būvvaldes arhitektiem ( tēm ), jo jaunieši, kas pēdējos gados rekrutēti un kuriem pat nav arhitekta sertifikāta, tiešām ir ar taisnvirziena domāšanu un atgādina mazliet padomju nomenklatūras darbonīšus. Tas arī nav pārsteigums, jāsaprot, ka Ušakova elektorāts privātmājās nedzīvo.
Kas attiecas uz manu dzimto pilsētu Jelgavu, tad neesmu saskāries ar gadījumu, kad pamatotas atkāpes no noteikumiem nevarētu tikt apspriestas un pat īstenotas dzīvē.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********         **  ********   **     ** 
 **     **  **     **        **  **     **   **   **  
 **     **  **     **        **  **     **    ** **   
 *********  **     **        **  ********      ***    
 **     **  **     **  **    **  **           ** **   
 **     **  **     **  **    **  **          **   **  
 **     **  ********    ******   **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727