UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Dēļu grīda
Autors: matissd ()
Datums: 18/09/2008 13:38

Labdien!

Vēlos veikt remontu savā nākošajā dzīvoklī un nevaru izlemt ko darīt ar grīdu. Viens ir pilnīgi skaidrs - rezultātā vēlos lakotu dēļu grīdu. Dzīvoklis pēdējā stāvā 3 stāvu mājā. Pašlaik dzīvokļa grīdu jau klāj dēļu grīda, kura likta 20 gs. sākumā, bet mājai sēžoties un gadiem ejot grīda ir palikusi ļoti nelīdzena, tik nelīdzena, ka skapi liekot pie sienas tā augšdaļa no sienas ir ~20 cm. Bija atnācis grīdu meistars un teica, ka varot noslīpēt dēļus, kaut cik iztaisnot tos (slīpējot), bet taisna grīda tāpat nebūs. Lai liekot zem skapjiem koka klucīšus. Yeah, right... :D Tāpat starp dēļiem ir spraugas ~5 mm. Varot likt līstes pa vidu, bet to viņi neīpaši gribot, jo tas esot baigi chakarīgi. Šo variantu izslēdzu uzreiz.

Vēl jau var likt jaunus dēļus, bet mani vislaik baida ar to, ka tie nebūšot tik sausi un noteikti deformēsies laika gaitā. Nezinu kā ir, bet es labprāt to darītu, ja zinātu, ka tie dēļi pēc laika nepaliks tādi paši kā iepriekšējie.

Gan par jaunu dēļu likšanu/slīpēšānu/lakošānu, gan par veco slīpēšānu/lakošanu prasa aptuveni vienu cenu. Ok, tik tālu skaidrs.

Manuprāt, būtu vēl viens variants - celt ārā vecos dēļus, tos slīpēt un nezinkādā veidā iztaisnot (iespējams, ka ir kādas man nezināmas mašīnas, kur pa vienu galu ielaiž iekšā manu šķībo dēli, bet pa otru iznāk taisns) un klāt bez spraugām (laikam 1 mm esot jāatstāj, gan jau profesionālis zināš) atpakaļ uz iztaisnotiem balstiem.

Jautājumi - kuru no šiem variantiem izvēlēties? Varbūt ir vēl kādi varianti? Vai tik tiešām nav iespējams nopirkt normālus/sausus grīdas dēļus un cik tie maksā un kāda ir iespējamā deformācija gadu laikā? Kādu koku izvēlēties?

Paldies!

Re: Dēļu grīda
Autors: aaaa ()
Datums: 18/09/2008 17:01

Kāpēc nelikt trīsslāņu parketu, kas arī ir īsts koks, pie kam līmēts un nekad nekur nesagriezīsies? Izskats nemaz nav slikts. Bet ja gribas tieši dēļu grīdu - koki jau ir dažādi - viens grib oša dēļus, tie dārgi, citam parasto priedi - lēts variants un nav slikts. Var likt liepu - pats esmu redzējis - kolosāli gaiša grīda sanāk. Par šķirbām - nu nezinu viss, parasti grīdas dēļi tomēr ir ar spundi un tos liek pilnīgi kopā. Parasti pēc pirmās slīpēšanas koka putekļus sajauc ar saistvielu, ko nu tur jāizmanto un vēl šķirbas aizsmērē. Tad žāvē un slīpē, lako, rezultātā grīdai vispār nav šķirbu, kā arī būtu jābūt. Par kokmateriālu - nu LV nopirkt labus sausus dēļus ir kā loterijā laimēt, jo pie mums pēc tehnoloģijas reti kur vispār kas tiek darīts. Izvēlies lielu ražotāju, kur tomēr lietas tiek turētas lielākā kontrolē, nevis vietējo lauku gateri, kur, ķip, par 50 saņiem lētāk. Piemēram:
[www.raitwood.lv]
Palasi šito lapu, tur ir daudz noderīgas infas par kokmateriālu izmantošanu:
[zalasmajas.lv]

Re: Dēļu grīda
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/09/2008 21:17

Kaut grīdasdēļus parasti cenšas frēzēt no jau apžāvētiem, tiek rekomendēts tos kādu laiku paturēt iecerētās telpas mitrumā;
Ar kautkādām šķirbām jārēķinās kaut vai sezonas maiņu dēļ - piemēram, nemitrinoša apkure ir ne tikai man, un tā priedi izžāvē vairāk kā vasarā.

Re: Dēļu grīda
Autors: aaaa ()
Datums: 19/09/2008 08:28

Priedei nekur nav jāžūst. Labi grīdas dēļi ar 10% mitrumu vairs nežūst pat pārkurinātā telpā ar sausu gaisu. Šādi dēļi liekami pilnīgi kopā un ja ir pareizs licējs, nebūs vispār šķirbu. No paša pieredzes - apmēram 1995 gadā likta priežu dēļu grīda, dzīvoklis, gāzes apkure. Uz šodienu - 2008 tā grīda ir tāda, ka tur adatu starp dēļiem neiebāzt!!!

Re: Dēļu grīda
Autors: žora korņevs ()
Datums: 19/09/2008 16:21

tas triislaanju suuds izskataas peec laminaats, neviens pat nepateiks , ka tas ir iists koks. par daudz perfekts , taa teikt.

Re: Dēļu grīda
Autors: matissd ()
Datums: 21/09/2008 21:17

Tātad likšu priežu dēļus ar 10% mitrumu. Jāatrod kur tik viņus var normālus nopirkt. Varbūt kādam ir kāda laba/slikta pieredze priežu dēļu pirkšanā?

Re: Dēļu grīda
Autors: einārs ()
Datums: 21/09/2008 21:39

jauni dēļi nekad neizskatīsies kā noslīpēti vecie dēļi.koka grīdai spraugas ciet taisīt var necensties jo viņas vienmēr būs.vecos dēļus izplēš godīgi ārā,izlīmeņo un ieliek vecis dēļus atpakaļ.noslīpē,nolako un dzīvo laimīgi ar savu skapi līdz mūža beiģām.

Re: Dēļu grīda
Autors: matissd ()
Datums: 22/09/2008 18:23

einārs Wrote:
-------------------------------------------------------
> jauni dēļi nekad neizskatīsies kā noslīpēti
> vecie dēļi.koka grīdai spraugas ciet taisīt
> var necensties jo viņas vienmēr būs.vecos
> dēļus izplēš godīgi ārā,izlīmeņo un
> ieliek vecis dēļus atpakaļ.noslīpē,nolako un
> dzīvo laimīgi ar savu skapi līdz mūža
> beiģām.


Zinkā - vecos dēļus slīpējot tā, lai nebūtu šķirbas tāpat nāksies ielikt kādus 2,3 jaunus dēļus. Ja istabā nav paredzētas kaut kādas mēbeles, kas piesedz vienu sienu (tur kur tie jaunie dēļi), tad nav jēgas atstāt vecos. Tā kā izskatīsies tāpat jocīgi. Labāk lai visi dēļi vienādi. Likt līstes pa vidu arī sviestaini un atstāt šķirbas nevar, jo neizskatās smuki.

Re: Dēļu grīda
Datums: 22/09/2008 23:11

Man šķiet, ka vecos dēļus nevar ar mašīnām iztaisnot. Es drīzāk domāju, ka tos varētu mēģināt iztaisnot, piesitot pie jauna un taisna pamata un pēc tam arī noslīpēt varēs. Tagad visādas naglas un skrūves ir, kuras domāju ļauj diezgan pamatīgus propellerus pat piedabūt stāvēt taisni. Ķēpa gan ir, bet ja vecie dēļi nav bojāti, tad es arī mēģinātu tos pašus izmantot - labs musturis un autentiska lieta.

Re: Dēļu grīda
Autors: einārs ()
Datums: 22/09/2008 23:44

par kādu taisnošanu jūs te varat murgot?izliekušos dēļus slīpē un tas nav nekāds jaunums.varētu padomāt,ka nekur nevar dabūt vecus dēļus ko ielikt iztrūkstošo vietā.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    **    **  ********   ********   *******  
 **    **    **  **   **     **  **        **     ** 
 **           ****    **     **  **        **        
 **   ****     **     ********   ******    ********  
 **    **      **     **         **        **     ** 
 **    **      **     **         **        **     ** 
  ******       **     **         **         *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727