UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

iebūvējamie griesti
Autors: griesti ()
Datums: 29/07/2008 08:23

Ir nopirkts dzīvoklis. Vienā no istabām iepriekšējie saimnieki ir sākuši taisīt iebūvējamos griestus. Pie griestiem ir piestiprinātas putuplasta plāksnes (taisnstūra paralēlskaldņa formā, apmēram 30 cm platas) viscaur pa griestu perimetru. Divas no plāksnēm vēl nav pielīmētas.
Man ir vairāki jautājumi:
1) Vai tā ir pareizi taisīt iebūvējamos griestus? Vai tie putuplasti nav jāņem nost un jāsāk visu par jaunu taisīt?
2) Ja nav jāņem nost, ar ko tās plāknses līmē klāt?
3) Kā tajos putuplastos jāievieto gaismekļi? Jāizgrebj caurumi? Vai putuplasts/lampa nesakarsīs līdz kādai ugunsnedrošai temperatūrai, jo putuplasts kā nekā ir labs siltumizolējošs materiāls? Kāda veida gaismekļus labāk izvēlēties?
4) Kādā veidā elektroinstalācija jāpievieno gaismekļiem, ja vēlos izgaismot telpu gan ar iebūvētajiem gaismekļiem gan ar centrā esošo lustru? Vai no centrā esošajiem vadiem jāvelk vads uz nozarkārbu un tad no tās jāvelk līdz putuplastiem un tā viscaur pa perimetru?
5)Kādu apdares materiālu pa virsu putuplastiem jāliek? Ir dzirdēts, ka dažreiz putuplastus gruntē un tad krāso, bet šajā gadījumā tāds variants neder, jo tie putuplasti ne tuvu nav gludi.Vai tiem pa virsu jāliek riģipša plāksnes?
Paldies!
P.S. Es atvainojos, ja manos jautājumos ir daudz muļķības- nav gadījies redzēt kā top iebūvējamie griesti.

Re: iebūvējamie griesti
Autors: drumer ()
Datums: 29/07/2008 18:58

Tas tiešaam ir kas izcili ampeliigs!! ir iebuuveejamais skapis,bet griesti!,vai nu rigipsa,kaa parasti dara +metaala profili+elektro instalaacija+gaismas ķermeņi,tad piekaartie-resp ofisu variants,nostiepjamie gr.putupolistirola plaaksnes50*50 apt1.5cm biezas ,kuras liimee pie griestiem, bet par kautko taadu ,kaa tu apraksi,nenaacies vel dzirdeet!!nafig vispaar tas puķiks tur domaats likt? ja veelies gaismekļus monteet iekšaa nekas nesanaaks ,ja apmierina, kaa parastaa stand.lustrveidiigie gaismekļi,tad viss puķiks jaanosedz ar sietu un jaašpaktelee!!!

Re: iebūvējamie griesti
Autors: jasis ()
Datums: 30/07/2008 15:50

tas droshi vien ir tas dekoratiivais pukjiks ko vienkaarshi pieliimee pie griestiem taadaa veidaa ieguustot veelamo rakstu,gaismekljus vinjaa neievieto paliek tikai lustra viduu,ja gribi gaismekljus tad vainu regjipsis vai ofisu variants

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.