UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

flīzes un flīzēšana
Autors: ruukiitis ()
Datums: 15/07/2008 13:52

Daži praktiski dabas jautājumi par flīzēšanu.
1.
cik biezu kārtu flīžu līmi ir ieteicams likt? kas notiek ja vairāk, vai mazāk.
2.
Cik ilgi pēc flīzēšanas, pa flīzēm nav ieteicams pārvietoties. (varēt jau var nākamā dienā, bet kā ir ieteicams)
3.
Kur un kādas flīzes labāk / lētāk iegādāties.
4.
Kādas ir būtiskās atšķirības starp keramiskajām un akmens flīzēm (to ka cenā to zinu, bet vai kvalitatīva keramiskā flīze nebūs labāka par akmens)?

Re: flīzes un flīzēšana
Autors: soader ()
Datums: 15/07/2008 21:11

1.liimi liek tikai vienaa biezumaa-tik cik ir dzili robinji laapstinjai(atkariigs no fliizes izmeera).

2.atkariigs no liimes, ir liimes ar kuraam liimeejot, var paarvietoties jau peec stundas. katra zinjaa naakamajaa dienaa droshi(ja vien kaads tuuliit tev nepateiks , ka var likt centimetru biezu liimes slaani)

3.labi un leeti nav nekad. liela izveele un biezhi atlaides ir hanzas fliizu tirguu.(skanstes iela)

4.keramiskaas fliizes ir no maala , cik saprotams, taatad, miikstaakas, neizturiigaakas, domaatas vairaak iekshdarbiem un sienaam.ja iekshaa, tad pie dirsas pilniigi.

un pats galvenais ir labi sagatavot tieshi pashu pamatni, taa lai taa buutu maksimaali liidzena(nekaada biezaa liimes kaarta!!!!) un obligaati grunteejam, grunteejam!!!!!

Re: flīzes un flīzēšana
Autors: drumer ()
Datums: 15/07/2008 21:17

Redzi par to fl.liim.kaartu parasti izm. 6mm/8mm/10mm/ zobus uz sienas protams 6vai8mm /10mm-parasti izmanto uz griidas,bet viss ir atkariigs no pamatnes liidzenuma,fliižu izmeera .es devu standartam. 60*60 izmanto arii 12mm-šeit tad arii iznaak žuušanas ilgums,protams ,ja neizmantojam aatržuuštošo liimi!!arii mitrumam ir sava loma,bet lai nu paliek siikumi-taatad ,kaa jau mineeji naakošaas dianas peecpuz. vari draseet, šuvot gan labaak 2 dienaa ,ja nespiež laiks!! lai liimiitei vairaak gaisa!!/griidai/ nu par cenaam, plaš jeedziens un diskuteejams muužiigi- neņemos ko saciit!! Nu akmens,loģiski cietaaks,liidz ar to gruutaak griežams,kraasu gamma arii pavaajaaka,smagaaka,bet izturiigaaka gan pret nodilumu,gan salu/ja aara darb./parasti izmanto sab.telpaas!keramiskaas/ir vairaaki paveidi,miikstaakas,vieglaak griežamas,neizmanto bieži sab.telp.par cik ir mehaaniski trauslaakas un nodilum neizturiigaakas!!secinaajumus atstaaju tavaa ziņaa!bet mees neskaram dabiigo akmeni!! piem ,kaa graniitu vai smilšakm.

Re: flīzes un flīzēšana
Autors: ruukiitis ()
Datums: 16/07/2008 16:06

Tencinu,
precizējoši jautājumi (runa ir par grīdas, sienu flīzēšanu iekšpelpai virs siltās grīdas ):
1. Cik ilgā laikā pēc izflīzēšanas ir jāiztīra šuves (ja flīzē lielākas platības, gribi vai negribi pirmā ieliktā flīze būs ilgāk pastāvējusi un klāt tai netiek neuzskāpjot vēlāk ieliktajai)?
2. Flīžu līmes biezums -
Jautājums vai piemēram dušā kondensāts nerodas aiz flīzes? un reģipsis vienkārši ar laiku neizjūk...
vai arī uz grīdas, ja ir jāveido neliels slīpums uz trapu ūdens notekai, tad vai pastāv kautkādi saprātīgi ierobežojumi?
3.
vai kvalitatīva keramiskā flīze nebūs labāka par lētāko akmens flīzi.

Re: flīzes un flīzēšana
Autors: A.C. ()
Datums: 16/07/2008 17:34

Jautājums vai piemēram dušā kondensāts nerodas aiz flīzes? un reģipsis vienkārši ar laiku neizjūk...
ATBILDE
obligāti lieto hidroizolāciju.

Re: flīzes un flīzēšana
Autors: drumer ()
Datums: 16/07/2008 17:35

OPAA!! Nu,ja normaali fliizee ,tad šuves pavisam minimaali jaapatiira,kur noķeepaajies -te ir taa ,jo aatraak ,jo labaak!! peec tam loģiski, ka liime sacieteejusi un gruutaak,bet kaa jau teicu-nevajag stresot un liimeejot pieskatiit tiiriibu,un nevajag fliizi taa spiest,lai liime aizpilda visu šuvi,tici man -buusi nelaimiigs!! par to mitrumu-taapeec jau izm.mitr izt.rig.+hidroizolaacijas mastiku,kuru pirms fliiz.uzsmeeree virsmai izmantojot arii stuura lentu! siltajai griidai liimei jaabuut elastiigai/obligaati/!!!!kvalitaate!! kaa jau iepr. mineeju ,ja keramikai ir lielaakas iespeejas gan kraasaas, gan glazuuraas, tad akm.masas fl.nobaal to priekšaa uz griidas labaak izveeleeties abraziivas fliizes,lai nepadariitu miikstu pakausi!! te vairaak ir taa katrai savs +/- labaaka ,nelabaaka- slikti uzlikta vienaadi suudiiga nav ko cepties!! kurš no tirgotaajiem tev pateiks- šii ir the best ,bet šii ir .... arii broči tagad ražo labas fliizes ,labaak nekaa ir muusu tirguu sastopamas ,ja fliize ir propellers un maksaa 9ls/m nu sorri arii taa gadaas, perkot vajag skatiit!!parTO TRAPU TAA NEPASACIIŠU ,TELPAS KONFIGURAACIJA???HA-HA!! TAA ,LAI UUDENS TEK!!

Re: flīzes un flīzēšana
Autors: soader ()
Datums: 17/07/2008 00:02

parasti fliizee no taalaakaas malas, taa , ka nesanaaks vis te kaapt uz fliizeem ar fliizhu liimee sasmeereetiem zaabakiem virsuu.ja nu akuraat naakamajaa dienaa staigaajot , domaa ka sasmeereesi, paklaas kaadu pabiezaaku papiiru apakshaa.

jautaajums par kondensaatu ir mazliet diivains.

traps. nu bet protams ka jaabuut kritumam visrzienaa uz trapu.kaads pusotrs centimetrs uz metru buutu veelams.var taisiit vairaak protams, tik skaties lai peec tam neparauj uz muti tanii sliipumaa.

3, jautaajums. kaa - labaaka??? miiljaaka, smukaaka , vai kas ?? kaads parametrs tieshi labaaks?? fliize ir fliize. veel ir arii stikla fliizes. tikai nezinu vai vinjas buus labaakas par abaam konkureejoshaam.

un virs siltaas griidas jaafliizee ar elastiigo liimi, citur vinja vienkaarshi ir lieka grezniiba.

gaidam naakoshos jautaajumus par krustinju izveeli, liimes biezumu, veel jau shuvoshana arii...

Re: flīzes un flīzēšana
Autors: maksims treivass ()
Datums: 20/07/2008 23:38

ka jus griezat porcelan flizes,fleks neniem.

Re: flīzes un flīzēšana
Autors: soader ()
Datums: 21/07/2008 00:35


Re: flīzes un flīzēšana
Autors: kelme ()
Datums: 04/09/2008 19:18

sveiki!
tāds jaut.-vai lievenis pirms flīzēšanas ir jāapstrādā ar hidroizolāciju???

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.